Férfi kézi: a Tatabánya csékája befejezte volna, ha nincs a füredi ajánlat

I. M.I. M.
Vágólapra másolva!
2020.03.15. 15:31
A Grundfos Tatabánya férfi kézilabdacsapata már korábban bejelentette, hogy a nyáron távozik a csapatkapitány, Dénes János. A rutinos védő a rivális Balatonfürednél folyatja pályafutását – ha a Balaton-partiak nem keresték volna meg, a 35 éves játékos visszavonult volna.

Dénes János a 2008–2009-es idény téli szünetében igazolt Tatabányára, első mérkőzését 2009 februárjában játszotta a Bányászban a Veszprém ellen. Azt követően meghatározó játékossá vált, az elmúlt hat évben a csapatkapitányi karszalagot is viselhette – írja távozó játékosáról a Tatabánya közösségi oldalán. A 35 éves védekezőspecialista a rivális Balatonfüredhez igazol a nyáron.

„Úgy érzem hamar megszerettek a szurkolók is – mondta a ma már védőspecialistának számító Dénes János a Tatabánya Facebook-oldalának. – Én is nagyon megkedveltem őket. Azt gondolom, hogy ez a fajta kötődés leginkább abból adódik, hogy a drukkerek látják rajtad, mindig szívvel-lélekkel küzdesz a pályán a csapat sikeréért. A nézőket ugyanis nem lehet hosszú távon becsapni. Nem véletlen, hogy én is tizenkét szezont húztam itt le, és az sem, hogy abszolút jó érzésekkel, szép emlékekkel távozom. Nincs bennem semmilyen sértődöttség. Lassan harminchat éves vagyok, ez az élet rendje, itt lejárt az időm. Ha nem kaptam volna a fürediektől ajánlatot, ha be kellett volna fejeznem a sportpályafutásomat, akkor sem estem volna kétségbe. Elmentem volna dolgozni, mert a munka nem szégyen. De megkerestek Balatonfüredről. Számomra is nagyon szimpatikus terveket, egy élcsapat körvonalait vázoltak fel. Egy olyan gárdáét, amely a későbbiekben akár nagyobb meglepetéseket is okozhat a magyar bajnokságban. Persze az sem utolsó szempont, hogy ők is nagyon szerették volna, hogy hozzájuk igazoljak. Így gyakorlatilag egy hét alatt egyezségre is jutottunk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik