Férfi kézi: a Székelyudvarhely örülhetett az egy pontnak

JAKAB ÁRPÁD (SZÉKELYUDVARHELY)JAKAB ÁRPÁD (SZÉKELYUDVARHELY)
Vágólapra másolva!
2017.10.05. 19:07
null
Eddig egyszer, öt évvel ezelőtt kezdte ilyen pocsékul a bajnokságot a Székelyudvarhelyi Kézilabda Club (Fotók: Csedő Attila)
A Székelyudvarhelyi Kézilabda Club csütörtökön 24–24-es döntetlent játszott hazai pályán a mérkőzést végig kézben tartó vendég Dunarea Calarasi ellen. Dragan Djukics edző még több türelmet kér, a szurkolóknak viszont egyre kevesebb van ebből…

Fennállása során mindössze egyszer, öt évvel ezelőtt kezdte ilyen pocsékul a bajnokságot a Székelyudvarhelyi Kézilabda Club, és a statisztikán csütörtök délután sem sikerült javítani. Nem tudni, miként segíti a Kárpátokból az 1790-es években kipusztult állat romániai visszavadítását a kézilabda-bajnokság átkeresztelése, mindenesetre tény, hogy a Bölények Ligája néven futó pontvadászat 6. fordulójában a székelyudvarhelyiek inkább hasonlítottak ártatlan bárányokra, mintsem Moldva fejedelemség címerállatára. A találkozó előtt egyébként mindössze 9 pontot sikerült összegyűjtenie az SZKC-nak: Dragan Djukics legénysége behúzta mindhárom hazai meccsét, idegenben azonban viszonylag sima vereségeket szenvedett.

Ugyanebben a hajóban evezett az egykori szegedi klasszis balátlövő, Adrian Petrea által irányított, hét idegenlégióssal felálló Dunarea Calarasi is, amely viszont acélosan kezdte a székelyudvarhelyi bajnokiját, igaz, ehhez kellett az is, hogy a konstancai bírók a 9. percben kék lappal kiállítsák a házigazdák beállósát, Tálas Hubát. A tévés visszajátszásokból kiderült: túlságosan is könnyelműen.

A lelátókon zúgott a „Románia, Románia!” – a vendégdrukkerek valószínűleg nem érezték az iróniát, ugyanis elismerően megtapsolták a hazai szurkolókat… A találkozó után Vilovszki Uros csak annyit mondott a vitatott ítéletről: a román sípmesterek tűrőképességük határait feszegetik.

Az első játékrészben egyébként Krivokapics Milorad tartotta a lelket a vendéglátókban, azonban öt gólja is kevés volt ahhoz, hogy az SZKC átvegye a vezetést. Mint kiderült, ez a mérkőzés során egyszer sem sikerült…

Krivokapics Milorad (labdával) volt a székelyudvarhelyiek egyik legjobbja
Krivokapics Milorad (labdával) volt a székelyudvarhelyiek egyik legjobbja

A felek 12–13-mal fordultak, s a második félidőben is végig az SZKC rohant az eredmény után. Tíz perccel a vége előtt még hárommal vezetett a Duna-parti együttes, ám az eléggé indiszponáltan játszó hazaiak tizenhárom másodperccel a találkozó vége előtt kiegyenlítettek. A 24–24-es döntetlennek érthetően a meccs során egyszer sem vezető székelyudvarhelyiek örültek jobban…

„A magyarnál sokkal kiegyensúlyozottabb román bajnokság évről évre erősödik, köszönhetően az egyre több légiósnak is. Nyolc-kilenc azonos képességű csapat van, idegenben roppant nehéz nyerni, hazai környezetben pedig maximálisan kell összpontosítani, mert ha nem, könnyen pórul járhatsz, erre jó példa a mai meccs is” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Dragan Djukics. A székelyudvarhelyiek trénere továbbra is azt mondja, idő, türelem kell, hogy kellőképpen összerakja az együttest.

Idő éppenséggel van még, a szurkolók viszont egyre türelmetlenebbek…

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik