Férfi kézi: a Szeged is döntött a SEHA-ligában való indulásról

Vágólapra másolva!
2014.05.14. 13:23
A hatalmas csatában elveszített bajnoki döntő után információnk szerint a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának vezetői eldöntötték, beneveznek a nemzetközi SEHA-ligába. A hírt később a klub hivatalos honlapján is megerősítette.

Tehát a Veszprémhez hasonlóan szeptembertől a Pick is ebben a sorozatban méreti meg magát, az NB I küzdelmeihez mindketten a tavaszi rájátszásban csatlakoznak.

„Abban az esetben, ha a Veszprémet követve a Szeged is csatlakozik a SEHA-liga nemzetközi társaságához, akkor a tizennégy tagú magyar mezőnyből tizenkét csapat verseng majd a rájátszásba kerülésért, és ott csatlakozik hozzájuk, az itthoni legjobb hathoz a Veszprém és a Szeged, magával hozva a SEHA-ligában elért egymás elleni eredményeit” – fogalmazott a közelmúltban Vetési Iván, a magyar szövetség elnöke.

„Hosszú-hosszú hetek eredményes tárgyalássorozatának értünk a végére, és ennek eredménye lett, hogy hivatalosan is bejelenthetjük: a Pick Szeged indul a SEHA-ligában. A nemzetközi sorozat bizonyította létjogosultságát, olyan támogatói háttérrel rendelkezik, amely megteremti, hogy sikeres legyen a liga. A Pick drukkerei pedig éles és minden bizonnyal izgalmas, magas színvonalú nemzetközi meccseket szurkolhatnak végig. 12 csapatos lesz a bajnokság, szerb, horvát, szlovén, macedón, szlovák és fehérorosz csapatok indulnak. Elég csak a két szkopjei együttest, a Vardart és a Metalurgot megemlíteni, illetve a horvát Zagrebet, amelyek komoly játékerőt képviselnek. Magyarországot két együttes, a Pick Szeged és a Veszprém képviseli majd” – nyilatkozta dr. Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóság elnöke.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik