Férfi kézi: a Kielnél folytatja az osztrák szupertehetség

Vágólapra másolva!
2015.02.25. 12:12
Nikola Bilyk, az osztrák férfi kézilabda-válogatott és a HC Fivers Margareten balátlövője a német élvonalbeli THW Kielhez szerződött.

„Nikola a sportág egyik legnagyobb tehetsége. Két éve figyelem, remek játékos, így nagyon örülök, hogy a jövőben a mi csapatunkat erősíti" – mondta Alfred Gíslason, a háromszoros BL- győztes Kiel vezetőedzője.Alfred Gíslason, a háromszoros BL- győztes Kiel vezetőedzője.

Bilyk nevét az ausztriai rendezésű U20-as Európa-bajnokságon ismerhette meg a világ, ahol ötvenöt góljával a torna legértékesebb játékosa lett. A 18 éves balátlövő a Barcelonát kosarazta ki a Kiel kedvéért, és legkésőbb 2017 nyarán csatlakozik a német együtteshez.

„Először befejezem az iskolát, közben pedig szeretném elérni a céljaimat a Fiversszel. Nekik köszönhetem, hogy azzá a játékossá váltam, aki ma vagyok, ezért egy sikeres jövő alapjait akarom felépíteni a csapattal" – mondta szerződése aláírásakor Bilyk.

„Nagy megtiszteltetés, hogy a jövőben a világ egyik legerősebb klubjának tagja lehetek majd. Gyerekként arról álmodoztam, hogy egy ilyen nagy csapatnál játszom, és most itt a lehetőség. A kézilabda Michael Jordanje akarok lenni. Mindent megteszek, hogy a világ legjobbja legyek."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik