Férfi kézi: a Kiel két szupersztárja is hosszabbított

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.10.25. 09:44
null
Ekberg (balra) és Duvnjak további két évig maradnak Kielben (Fotó: AFP)
Domagoj Duvnjak és Niclas Ekberg szerződését is meghosszabbította a német férfi kézilabda-bajnokságban szereplő THW Kiel – írja a klub honlapja.


A 2013-ban a világ legjobb férfi kézilabdázójának választott Domagoj Duvnjak 2014 óta erősíti a német rekordbajnokot.

„Kiel már régóta a második otthona a családomnak, a klub pedig a világ legjobbja. A fantasztikus szurkolók mellett van egy nagyszerű csapatunk, mellyel mindig magas célokat tűzhetünk ki. Hihetetlenül büszke vagyok arra, hogy továbbra is tehetek ezek eléréséért” – mondta el 33 éves Duvnjak a szerződés aláírását követően.

Az irányító és átlövő poszton is bevethető klasszis 2020-ban Bajnokok Ligáját nyert a Kiellel, a Bundesligában pedig háromszor ért a csúcsra a gárdával. A 2024 nyaráig hosszabbító Duvnjak 2016 óta a „zebrák” csapatkapitánya, 337 tétmérkőzésen 1125 gólt szerzett.

A svéd jobbszélső, Niclas Ekberg már 2012 óta a Kiel játékosa, szintén 2024 nyaráig írt alá.

„Mindennap azt érzem, különleges itt játszani. Amikor 2012-ben a csapathoz érkeztem, álmomban sem gondoltam volna, hogy tizenkét évig a világ legnagyobb klubjában játszhatok. Nem titok, Kiel a második otthonom lett, rengeteg nagyszerű élményt adott” – mondta el a 32 éves kézilabdázó.

Ekberg többek között öt bajnoki címet nyert a Kiellel, a tavalyi BL-győzelem mellett. Eddig 476 mérkőzésen 2083 gólt szerzett a német sztárcsapatnál, nemrégiben a klub történetének legeredményesebb játékosa lett, honfitársát, a legendás Magnus Wislandert megelőzve.

Nem sokkal a két bejelentést követően a Magdeburgot fogadta a Kiel a német bajnokság csúcsrangadóján. A vendégek azonban elrontották az ünneplést, 29–27-re nyertek, és vezetik a tabellát – Ekberg 6, Dunvjak 3 gólt szerzett. A Kiel a harmadik helyen áll.

Mint ismert, a Bajnokok Ligája előző fordulójában a Szeged Kielben játszott 32–32-es döntetlent.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik