Férfi kézi: a Kiel edzője fontos sportági változásokat sürget

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.10.02. 15:01
Alfred Gíslason, a német THW Kiel férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője a támadóidő bevezetését sürgeti a sportágban.

„Az volt a legjobb időszak, 2010 körül, amikor 60-65 támadást vezethetett egy csapat meccsenként. Manapság már csak 40-45 fér bele, mert a játék nagyon sokat lassult” – idézi a Kieler Nachrichten című lap keddi száma a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes izlandi trénert.„Az volt a legjobb időszak, 2010 körül, amikor 60-65 támadást vezethetett egy csapat meccsenként. Manapság már csak 40-45 fér bele, mert a játék nagyon sokat lassult” – idézi a Kieler Nachrichten című lap keddi száma a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes izlandi trénert.

A Kiel a német bajnokságban vasárnap 27–21-re legyőzte a HC Erlangen csapatát, amely számos alkalommal késleltette a támadásokat.

„Ez antikézilabda volt. Az emberek többé nem fognak bejönni a csarnokba” – dühöngött Gíslason. Közölte, a kosárlabda mintájára be kellene vezetni a támadóidőt a kézilabdában is.

A kezdeményezés nem újdonság, sőt a szovjet bajnokságban az ország felbomlása előtt kísérleteztek is vele.

„Az oroszoknál 35 másodperces volt egy támadás. Ha több mint három percig védekezni fogunk, azt antikézilabdának hívják” – mondta az 59 éves edző.

Frank Bohmann, a német liga elnök elmondta, megfontolják az ötletet, amit egyébként 2014-ben már a horvátok legendás edzője, Lino Cervar is felvetett.

A THW Kiel az előző idényben csupán ötödik lett a Bundesligában, így 15 év után nem indulhatott a Bajnokok Ligájában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik