Férfi kézi: a jövő évi vb-ről is lemaradnak a lengyelek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.16. 16:55
Miközben zajlik Horvátországban a férfi kézilabda Európa-bajnokság, lement a jövő évi világbajnokság európai selejtezőjének első köre, amely után kiderült, hogy Lengyelország sorozatban a második nagy tornáról is lemarad.  

A kvalifikáció első körében azon 23 csapat vett részt, amely nem jutott ki az Eb-re. A válogatottakat hat csoportba sorolták be, és csak a győztesek folytathatják a következő szakaszban. A generációváltáson átesett lengyelek a portugáliai csoportba kerültek Ciprussal és Koszovóval egyetemben, a mérkőzéseket tornarendszerben játszották le.

A mindent eldöntő meccsen a lengyelek 2727-es döntetlenre végeztek a portugálokkal, akiknek eggyel jobb volt az összesített gólkülönbségük, így ők zártak az első helyen, és jutottak közelebb a 2019-es vb-hez. A többi csoportból Oroszország, Litvánia, Románia, Hollandia és Bosznia-Hercegovina lépett tovább.

„A találkozó után köszönetet mondtam a fiúknak, mert a szívüket kitették a pályáramondta csalódottan Piotr Przybecki lengyel szövetségi kapitány. – Másfelől olyan hibákat követtünk el, amelyeket nem szabadna ezen a szinten. A kulcsposztokon nincs jelenleg meccset eldönteni képes játékosunk. El kell gondolkodni a folytatásról, és hogy milyen válogatottunk lesz a jövőben."

A jövő januári tornát Dánia és Németország közösen rendezi, mellettük biztos résztvevő a címvédő Franciaország. Ezen három csapaton kívül a mostani Eb legjobb helyezettje is egyenes ágon kijut, a többiek pedig oda-visszavágós selejtezőt vívnak a kvalifikáció második szakaszában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik