Férfi kézi: A három jobbátlövő lehet az abszolút jövő – Nagy László

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.15. 17:51
null
Nagy László ezúttal lelki támasza a magyar férfi kézilabda-válogatottnak (Fotó: Szabó Miklós)
Nagy László a magyar férfi kézilabda-válogatott segítőjeként vesz részt a Horvátországban zajló Európa-bajnokságon. A Telekom Veszprém interjút készített a nemzeti csapattól játékosként már visszavonult átlövővel, amelyben a válogatott szerepléséről is elmondta a véleményét.


Kívülről szemlélve a válogatottat…
„…Biztató, hogy három olyan játékos van jobbátlövő poszton a válogatottban, aki abszolút a jövőt jelentheti a csapatnak hosszútávon, és ne felejtsük, hogy egy új olimpiai ciklus kezdődik. Új edzővel, új játékosokkal, új szerkezetben tud gyakorolni a mester itt az Eb-n és az elkövetkezendő időkben, azért, hogy ott lehessünk az olimpián.”

Arról, hogy hogyan látta a válogatottat a dánok ellen, illetve hogy mit vár a többi csoportmeccstől…
„Természetesen jó lett volna győzelemmel belemenni az Európa-bajnokságba, de ez a vereség benne volt a pakliban. Annak kimondottan örülök, hogy egy félidőn keresztül partnerei voltunk az olimpiai bajnok dán csapatnak. A negyvenedik perctől egy kicsit el is fogytunk, és a mérkőzés is úgy nézett ki, hogy elúszóban van, ez viszont jó volt arra, hogy azok a játékosok, akik kevesebb lehetőséget kaptak az első félidőben, pályára tudtak lépni, és bele tudtak szagolni ebbe a légkörbe. Biztos vagyok benne, hogy építő jellegű volt. Kemény ellenfél lesz a spanyol. Azt gondolom, hogy dinamikus kézilabdát produkál, amit nekünk szűrnünk kell. Emellett a labdaeladások számát kell minimálisra csökkenteni. Ha ez sikerül, akkor bízom benne, hogy nem csak negyven percig tudunk ellenfél lenni, hanem akár tovább is. Szoros csatát várok, de ehhez kimagasló teljesítmény kell, nemcsak egy játékostól, hanem mint csapat, mindenkitől. A csehek ellen kötelező a győzelem, hogy továbbjussunk, és ezt a fiúk is tudják. A fáradtságra nem szabad majd fogni a dolgokat. Nem azt mondom, hogy problémamentesen, de magabiztos játékkal kell majd legyőzni a cseheket.”

A teljes interjút idekattintva olvashatja el!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik