Férfi kézi: 26 év után távozik a Zagreb klublegendája

N. P.N. P.
Vágólapra másolva!
2020.06.05. 17:48
null
Zlatko Horvat (balra) hosszú idő után hagyja el a horvát fővárosi klubot (Fotó: AFP)
Az északmacedón RK Metalurgban folytatja pályafutását a PPD Zagreb 35 éves jobbszélsője, Zlatko Horvat, aki 1994 óta játszott a horvát rekordbajnoknál.

Zlatko Horvat 1994-ben kezdett el kézilabdázni a zágrábiaknál, neve összefort a Horvátországban egyeduralkodónak számító klubbal. A 35 éves jobbszélső 26 év után int búcsút a PPD Zagrebnek, és az északmacedón RK Metalurg Szkopjében folytatja a pályafutását, amellyel egyéves szerződést kötött – jelentette be a szkopjei együttes.

Horvat alapembernek számít hazája válogatottjában, amellyel az évek során olimpiai bronzérmet és világbajnoki ezüstérmet, valamint Eb-második helyet szerzett, míg a Zágrábbal a számtalan bajnoki- és kupasiker mellett a regionális SEHA-ligát is megnyerte.

A Metalurg első számú célpontja mégsem a rutinos horvát szélső volt, hanem az északmacedón Goce Georgievszki, aki a városi rivális Vardart választotta. A második számú szkopjei alakulat így is remekül erősített, miután már korábban megszerezte a szerb vb-ezüstérmes balátlövő Momir Rnicset (32), és honfitársát, a korábban Komlón is játszóNikola Poticsot (26), illetve a montenegrói beállót, Branko Kankarast (32) is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik