nemzetisport.hu 2019.02.15 06:57 Frissítve: 2019.02.16 10:37

Év Sportolója Gála: Ez a díj Ambros Martín érdeme – Danyi

A 61. alkalommal átadott Az Év Sportolója Gálán a hagyományos csapatsportok kategóriájában – csakúgy, mint  2018-ban a női kézilabda Bajnokok Ligájában – megvédte címét a Győri Audi ETO KC. Danyi Gábor vezetőedzőnek rá kellett jönnie, hogy a jövőben nem érdemes jósdát nyitnia, mert idén sem a csapata győzelmét tippelte volna. Stine Oftedalt arról kérdeztük, elképzelhetőnek tartja-e, hogy 2019-ben sorozatban harmadszor is diadalmaskodjanak a final fourban. Nem szeretnék álszent lenni, nyilván komoly eséllyel pályáztunk Az Év Sportolója Gála hagyományos csapatsportágának kategóriájában a győzelemre, de mégsem gondoltam volna, hogy idén is mi kapjuk a díjat – mondta az NSO Tv-nek Danyi Gábor. – Igaz, tavaly sem gondoltam volna, mégis nyertünk. Ebből is látszik, hogy inkább maradjak meg kézilabdaedzőnek, mintsem jósdát nyissak. Viccet félretéve, nagy megtiszteltetés és öröm ez a díj, mert felérni a csúcsra nagyon nehéz, de ottmaradni még nehezebb. Hozzáteszem, a női junior kézilabda-válogatott és az FTC vízilabdacsapata ugyanúgy megérdemelte volna ezt a díjat, továbbá azok a sikeres csapatok is megérdemlik az elismerést, akik nem jutottak az első háromba.”

A tavaly még a Győr másodedzőjeként dolgozó Danyi elmondta, az elmúlt szezon legszebb pillanata számára az volt, amikor a final four döntőjében néhány másodperccel a meccs vége előtt Kiss Éva kivédte a Vardar Szkopje ziccerét, s ezzel megnyerte a Bajnokok Ligáját.

Nem szabad elfelejteni, hogy ezt a sikert Ambros Martín vezetésével érte el a csapat, őt illeti az első számú gratuláció. Kár tagadni, a végén szerencsénk is volt, de annak van szerencséje, aki tesz is érte. Idén picit más úton, máshonnan megközelítve, de a cél ugyanaz.”

A Győri Audi ETO KC norvég irányítója Stine Oftedal remekül érezte magát a gálán, s természetesen neki is a final four megnyerése volt a 2018-as év nagy pillanata.

Hatalmas dolog volt ez számomra és a csapatnak is, s bízom benne, hogy idén meg tudjuk ismételni. Igen jó esélyünk van arra, hogy ismét megnyerjük a Bajnokok Ligáját. De előtte még van néhány meccsünk, és ha eljutunk a final fourig, az ebben az évben sem lesz könnyű. Addig is végeznünk kell a dolgunkat.”

A 61. M4 SPORT – AZ ÉV SPORTOLÓJA GÁLA
FÉRFIAK 
LIU SHAOLIN SÁNDOR (rövid pályás gyorskorcsolyázó)

NŐK
KOZÁK DANUTA (kajakos)

LABDARÚGÁS (férfiak)
GULÁCSI PÉTER (RB Leipzig)

LABDARÚGÁS (nők)
JAKABFI ZSANETT (VfL Wolfsburg)

EDZŐK
BÁNHIDI ÁKOS ÉS CSANG CSING LINA (férfi és női rövid pályás gyorskorcsolyaváltó)

CSAPAT (hagyományos csapatsportokban)
GYŐRI AUDI ETO KC (női kézilabda)

CSAPAT (egyéni sportágak csapatversenye)
FÉRFI RÖVID PÁLYÁS GYORSKORCSOLYAVÁLTÓ (Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor, Burján Csaba)

AZ ÉV FOGYATÉKOS SPORTOLÓI

FÉRFIAK
GELENCSÉR RÓBERT (szervátültetett atléta)

NŐK
GYURKÓ ALEXANDRA (szervátültetett úszó)

FOGYATÉKOS SPORTOLÓKKAL FOGLALKOZÓ EDZŐK
BELICZAY SÁNDOR (kerekesszékes vívás, Hajmási, Osváth)

CSAPAT
NŐI KEREKESSZÉKES VÍVÓVÁLOGATOTT (Madarászné dr. Mező Boglárka, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna, Veres Amarilla)

2020.01.20 21:29:48

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

NS-VÉLEMÉNY. Ha legyőzzük a svédeket és a portugálokat is, akkor irány Stockholm!

2020.01.20 17:30:44

Kézilabda B. L.

Az olimpiai kvalifikációs torna szempontjából jól alakult a mieink számára a mai nap.

2020.01.19 13:15:31

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (Malmö, összefoglaló), HATÁR DÁVID (Budapest, percről percre)

A szünetben még háromgólos hátrányban voltunk, Bánhidi és Ligetvári vezetésével azonban fordítottunk.

2020.01.18 21:35:13

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Az 1996–97-es, remek képességekkel megáldott férfi kézilabdázó korosztály nem bekopogtatott a felnőttmezőnybe, hanem rárúgta az ajtót az őt kissé talán le is sajnáló elitre.