Egygólos hátrányban a Rosztovban feltámadó FTC

Vágólapra másolva!
2012.02.05. 15:49
null
Az FTC egygólos hátrányban várhatja a visszavágót (Fotó: Mirkó István– archív)
Címkék
Az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata egy góllal, 23–22-re maradt alul a Rosztov-Don elleni KEK-nyolcaddöntő első, idegenbeli meccsén. A magyar csapat sok hibával játszott a rendkívül keményen védekező oroszokkal szemben, a félidei 13–8-as eredmény után azonban sikerült rendeznie a sorokat, az egygólos vereség pedig biztató a jövő szombati visszavágó előtt. Az ideiglenesen Siti Bea által irányított Alcoa négygólos előnyt harcolt ki a szerb Zajecsar ellen a másik mai, magyar érdekeltségű párharcban.

ROSZTOV-DON–FTC

EHF-KUPA: NEM HOZOTT SZERENCSÉT A CSABÁNAK A HAZAI PÁLYA
A Békéscsaba 25–19-re kikapott a spanyol Mar Alicantétól a női kézilabda EHF-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, így 47–44-es összesítéssel búcsúzott a sorozattól. További részletekről itt olvashatnak.

Az egyik nagy kérdés az volt a meccs előtt, hogy a múlt heti váci bajnokin térdszalagsérülést szenvedő Tomori Zsuzsanna – aki péntektől edzett újra a társakkal, és el is utazott Rosztovba – pályára léphet-e, nos a válogatott játékos végül ott volt a kezdő sípszónál, bár látszott a játékán a sérülés.

De a többiek is elég enerváltan kezdtek a rendkívül keményen védekező oroszokkal szemben, sokszor megkönnyítettük az egyébként jól védő Inna Szuszlina dolgát. Anna Szen és Regina Simkute találataival hamar elhúztak 5–1-re a hazaiak, és ha nincsenek Alena Abramovics védései, akár nagyobb is lehetett volna a különbség.

Támadásban sok volt az eladott labda és a belemenés, emberelőnyben sem sikerült közelebb zárkózni az oroszokhoz, akik egyébként szintén nem brillíroztak, ezért a félidőben (13–8) még belátható volt a távolság a felek között.

Két gyors góllal nyitott a Rosztov, utána azonban hol az egyik, hol a másik csapat produkált néhány jó percet. 17–12 után kezdett magára találni az FTC, sikerült néhány könnyű gólt szerezni, az átlövések is jobban ültek, a végül hét találatig jutó Zsivkovics pedig biztosan értékesítette a büntetőket. Úgy tűnt, a hazaiak elbizonytalanodtak, így a 45. percre sikerült kiegyenlíteni (18–18), sőt a vezetést is átvette a Fradi.

Az oroszok időt kértek, a hajrá pedig rendkívül szorosan alakult. Felváltva vezettek a csapatok, megvolt az esély az idegenbeli bravúrra is, végül a Rosztov egy kései, távoli találattal egygólos előnyt (23–22) harcolt ki, de ha a második félidőben látottakból indulunk ki, akkor mindenképp biztató a kép a visszavágó előtt.

ALCOA–ZAJECSAR

Negatív sorozat kellős közepén tart az Alcoa FKC, hiszen egyhuzamban négy vereség és egy döntetlen, valamint Mihály Attila vezetőedző leváltása volt az elmúlt néhány hét mérlege. A Dunaújvárosban elszenvedett fiaskó után ideiglenesen Siti Bea kezébe került a karmesteri pálca, ő azonban kijelentette, nem vágyik hosszabb távon vezetőedzői babérokra.

A szerb bajnokság egyeduralkodójának számító Zajecsar elleni KEK-nyolcadöntőn azonban még Siti dirigálta a fehérváriakat, és minden bizonnyal örömmel látta, hogy az Alcoa az első félidőben mindössze hat gólon tudta tartanai a szerbeket. A folytatásban megmutatta a Zajecsar, hogy miért is számít veszélyes ellenfélnek, de a magyar csapat nem engedte ki a kezéből a sikert, és végül négygólos előnyt tudott kiharcolni a visszavágóra.

NŐI KÉZILABDA KEK
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
ROSZTOV-DON (orosz)FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 23–22 (13–8)
Rosztov, 2500 néző. V: B. Frieser, L. Frieser (csehek)
ROSZTOV: SZUSZLINA – Jarceva 2, SZLIVINSZKAJA 3, Petrova 1, SIMKUTE 8, SZEN 3, Turej 5 (3). Cs: Gabiszova (kapus), Artmanova, Lavrenjuk, Szvitanko, Kurbanova, Garbuz, Vascsuk 1. Edző: Szergej Belickij
FTC: ABRAMOVICS – Kovacsicz, TOMORI 2, Szamoránsky 3, SZUCSÁNSZKI 3, ZÁCSIK 5, Szádvári 2. Cs: Pastrovics (kapus), Szarka, ZSIVKOVICS 7 (6), Such, Dajka, Deáki. Edző: Elek Gábor.
Az eredmény alakulása. 5. perc 4–1. 10. p.: 6–2. 15. p.: 8–4. 20. p.: 9–4. 25. p.: 11–7. 30. p.: 13–8. 33. p.: 15–8. 35. p.: 15–11. 40. p.: 17–13. 45. p.: 18–16. 50. p.: 18–19. 54. p.: 19–20. 55. p.: 21–21
Kiállítások: 8, ill. 4 perc
Hétméteresek: 5/3, ill. 6/6
MESTERMÉRLEG
Elek Gábor: – Nagyon nehezen indultunk be, és az oroszok azt nyújtották, amire számítottunk. Hétgólos hátrányunknál borzalmasan rosszul éreztem magam, aztán javult a védekezésünk, átlövőink is bátrabban vállalkoztak, a kapusjátékunk is hatékonyabb lett. A minimális vereséggel nem lehetek elégedetlen, mert benne volt a mérkőzésben a győzelem esélye is. Nincs vége a párharcnak, de mostantól kicsit nyugodtabban alszom.
Szergej Belickij: – A második félidőben rengeteget hibáztunk, főleg az egyéni játékunk esett vissza.

 

KEK, NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
ALCOA FKC–RK ZAJECSAR (szerb) 24–20 (11–6)
Székesfehérvár, 1000 néző. V: Majeuszki, Tyerescsenkov (fehéroroszok)
FEHÉRVÁR: SZIKORA – NIKSICS 4, Nikcsevics 3, TILINGER 7 (1), HORVÁTH B., TRISCSUK 9 (2), Becséri. Cs: Maruscec, Rádl 1, Németh N. Mb.edző: Siti Bea
ZAJECSAR: Pislaru – PERAICA 7, Mangue 4, Matics, Pop-Lazics 1, Erics 4, Bartosics. Cs: Tomasevics (kapus), VUCSKOVICS, Nikolic, Sztoiljkovics 1, Nisavics 3. Edző: Milan Sztankovics
Az eredmény alakulása: 6. p.: 2–0, 12. p: 4–2, 17. p.: 6–4, 23. p.: 9–5, 28. p: 9–6, 34. p: 12–8, 40. p: 16–12, 47. p: 17–13, 53. p: 20–17, 58. p.: 22–20.
Kiállítások: 2 illetve 8 perc
Hétméteresek: 5/3 illetve 1/0
Piros lap: Tomasevics (Becsérit taglózta le)
MESTERMÉRLEG
Siti Bea: – A lányok ismét bebizonyították, hogy a sportban nem mindig az esélyesebbnek kikiáltott csapat kerekedik felül. Hihetetlen módon vágyott arra a csapat, hogy kilábaljon a gödörből, ezt pedig a mai teljesítményük egyértelműen bizonyította. Büszke vagyok rájuk!
Milan Sztankovics: – Sajnos nagyon sok technikai hibával játszottunk, gyengén lőttünk, a hazai csapat támadásban sokkal hatékonyabb volt, mint mi, és ez döntőnek bizonyult.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik