Dujsebajev: Olyan érzésem van, mint a kisgyereknek, amikor új cipőt kap

Vágólapra másolva!
2016.01.16. 13:45
null
Faluvégi Rudolf értékes tanácsokat kaphat<br />Talant Dujsebajevtől (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)
Este Montenegró ellen (18.00, Tv: M4 Sport, élőben az NSO-n) kezdi meg szereplését a magyar férfi kézilabda-válogatott a lengyelországi Európa-bajnokságon. A játékosként és edzőként sok nagy csatát megélt Talant Dujsebajev is izgatottan várja a rajtot; motiválja, hogy jó eredményt érjen el a csapatunkkal.

Talant Dujsebajev rövid beszéddel kezdte a péntek esti edzést, amelyben megismételte, úgy készüljenek a játékosok, hogy első Eb-döntőjükön lépnek pályára, de közben úgy küzdjenek, mintha ez lenne életük utolsó meccse, nem a szép játék, hanem a harc a fontos.

„A motivációs beszélgetések már eddig is folyamatosak voltak, próbáltam mindig átadni valamit a fiúknak – mondta a másfél órás edzés végén a szövetségi kapitány a Nemzeti Sport Online-nak. – Természetesen a nyitó meccs közeledtével egyre fokozódik a hangulat a csapaton belül. Ahogy korábban is mondtam, számunkra mindegyik mérkőzés egy döntő, mindig ehhez mérten kell felmenni a pályára, és küzdeni.”

Dujsebajev szerint a pozitív gondolkodás erősítésében sokat segíthet, ha megszerezzük az első győzelmünket. „Ezért is kiemelt jelentőségű a Montenegró elleni találkozó, utána még könnyebb átadni a játékosoknak ezt a szemléletet.”

Sohasem egyszerű a szövetségi kapitányok helyzete, hiszen nincs sok idő a közös munkára, de a korábbi világklasszis irányító reméli, hogy mérkőzésről mérkőzésre javulni fog a válogatott.

„Sok mindenben kellett fejlődnünk a szerbek elleni két meccs után, elsősorban abban, ahogy mi, edzők felkészítjük a csapatot, és természetesen az Európa-bajnokságon gyorsabb játékra lesz szükség. Tiszteljük Montenegrót, és nagyon komolyan vesszük, hiszen számunkra ez nagyon fontos találkozó lesz. Első ellenfelünk védekezése nagyon erőszakos, agresszív, részben hasonlít a stílusa a szerbekéhez, ezért is volt hasznos ellenük a két tesztmeccs.”

Meglepő lehet, hogy a sok nagy csatát megélt Dujsebajev is feszült az első mérkőzés előtt:

„Természetesen én is izgatottan várom a rajtot, ugyanakkor büszkeséggel tölt el, hogy a magyar válogatottat irányíthatom egy nagy tornán. Olyan érzésem van, mint a kisgyereknek, amikor új cipőt vagy új játékot kap, és nem tud betelni vele. A másik, hogy a kihívások nagyon motiválnak. Márpedig a magyar csapat olimpiára kijuttatása ilyen kihívás.”

Mikler: Remélem, a pozitív mentalitás segít nekünk

Férfiválogatottunk szombaton először találkozik Montenegróval, amely az ország függetlenné válása óta (2006) kétszer jutott ki az Eb-re: 2008-ban Norvégiában a 12., két éve, Dániában a 16., vagyis az utolsó helyen végzett. Ami ennél is beszédesebb, hogy Montenegró még nem tudott Eb-meccset nyerni, nyolc vereség mellett egy döntetlent tud felmutatni.

Ljubomir Obradovics szövetségi kapitány keretében egy játékos sincs, aki hazai klubban szerepelne. A magyar bajnokságból hívta be a mester Rade Mijatovicsot, Milos Vujovicsot (mindkettő Tatabánya), Nemanja Grbovicsot, Bozso Andjelicset (mindkettő Cegléd) és Sztefan Csavort (Csurgó). Sokan érkeztek a német és a francia bajnokságból.

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, LENGYELORSZÁG
1. FORDULÓ, C-CSOPORT
18.30: Spanyolország–Németország
20.45: Svédország–Szlovénia
D-CSOPORT
18.00: MAGYARORSZÁG–Montenegró (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.15: Dánia–Oroszország (Tv: Sport1)

FÉRFI KÉZILABDA EB 2016: KÖVESSE VÉGIG A TORNÁT ÉLŐ HÍRFOLYAMUNK SEGÍTSÉGÉVEL!

>> FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, ADATBANK

>> A MAGYAR VÁLOGATOTT JÁTÉKOSAINAK NÉVJEGYEI

>> EZT KELL TUDNI AZ OLIMPIAI KVALIFIKÁCIÓRÓL!

>> ERŐSORREND

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Bartucz László (Csurgói KK), Mikler Roland (MVM Veszprém)
Jobbszélsők: Hornyák Péter (Csurgói KK), Pásztor Ákos (Grundfos Tatabánya)
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Mol-Pick Szeged), Nagy László (MVM Veszprém)
Irányítók: Faluvégi Rudolf (Csurgói KK), Nagy Kornél (Dunkerque – Franciaország)
Beállók: Bánhidi Bence (Balatonfüred), Schuch Timuzsin (MVM Veszprém), Zubai Szabolcs (Mol-Pick Szeged)
Balátlövők: Bodó Richárd (Grundfos Tatabánya), Borsos Tamás (Ceglédi KKSE), Dzsamali Iman (IFK Kristianstad – Svédország)
Balszélsők: Gazdag Tibor (Csurgói KK), Iváncsik Gergő (MVM Veszprém)
Tartalék (csak akkor utazik az Eb-re, ha szükség lesz rá):
Császár Gábor (Kadetten Schaffhausen – Svájc)

Szövetségi kapitány: Talant DUJSEBAJEV
Edző:
SÓTONYI László
Csapat-koordinátor: BARTÓK Csaba

TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEINK A CSOPORTKÖRBEN
Január 18., 18:00: Oroszország–Magyarország (Tv: M4 Sport)
Január 20., 20:00: Dánia–Magyarország (Tv: M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik