Döntetlenre mentették a meccset a spanyolok

Vágólapra másolva!
2010.01.22. 19:58
null
A nyitány és a hajrá a spanyoloké volt, a köztes idő a franciáké. Igazságos döntetlen született (Fotó: Reuters)
Címkék
Az Ausztriában zajló férfi kézilabda Európa-bajnokságon a csoportkör harmadik fordulójában a francia válogatott döntetlent játszott Spanyolországgal. Utóbbiak öt ponttal a D-csoport első helyén végeztek, előbbiek néggyel a második helyen zártak, mindkét együttes a középdöntőben folytathatja szereplését, bár a pénteki randevújukon ez már nem volt a tét. Az viszont már igen, hogy a folytatásra melyik válogatott mennyi pontot visz magával.

Iker Romero góljával és spanyol vezetéssel indult a mérkőzés, amely megadta az alaphangot a kezdéshez. A franciák gyorsan kiegyenlítettek, de utána a spanyolok három találatára sem tudtak válaszolni. Kísértett az első két találkozó emléke a franciáknál, védelmük sem állt feladata magaslatán, támadásban viszont kifejezetten erőtlenül és ötlettelenül játszottak, bármilyen furcsa is ezt leírni az olimpiai- és világbajnoki címvédő esetében.

A spanyolok gyakran könnyű gólokat szereztek, miközben a franciák vért izzadtak azokért a találatokért, amelyekkel legalább a lépést tudták tartani lendületben lévő ellenfelükkel. Egy idő után aztán a spanyolok teljesítménye is egyre jobban hasonlított ahhoz, amit a túloldalon a franciák bemutattak, Javier Hombrados bravúrjai kellettek – védett hetest, ziccert –, hogy tartsák minimálisra csökkent előnyüket.

A franciák a 19. percben érték utol ellenfelüket (8–8), de a szélső Juan García ezúttal sem hibázott – négy kísérletből négy gólnál járt a meccsen –, így a vezetés a spanyoloknál maradt. Nicola Karabatic első aznapi találatával (!) egyenlítettek újfent a franciák, amely tény a spanyolok dicsérte és megmutatja a favorit szenvedésének egyik okát. A hajrát hosszú gólcsend vezette fel, sok hibával. A félidő utolsó gólját emberhátrányból szerezték a franciák. (10–10)

A második felvonás teljesen más mérkőzést hozott, mint amilyent a szünet előtt láthattunk. Daniel Narcisse találatával a franciák először vezethettek a mérkőzésen, majd elsősorban az átlövő feljavult játékának köszönhették, hogy meg tudtak lépni. Persze, ehhez kellett a spanyolok indiszponálttá váló támadójátéka is. A 6–0-s részeredmény már-már biztos francia győzelmet sejtetett, de a spanyolok a félidő közepén a veszett fejsze után kaptak.

A hajrában a franciák leragadtak. Ismét a gyenge, rájuk nem annyira jellemző erényeiket villantották fel, így a spanyolok felzárkóztak egygólos különbségre. (21–20)

Ki is kérte idejét Claude Onesta. Hiába, az utolsó öt percben kezdődhetett minden majdnem elölről. (21–21) Sőt, Victor Tomás szélről szerzett találatával a spanyolok visszavették a vezetést. Valero Rivera folyamatosan cserélgette csapatát, majd a védelemben megtalálta az ideális felállást, ez hozta meg a spanyoloknak az eredményt, illetve az, hogy Alberto Entrerríos a végére elkapta a fonalat. Az utolsó percben a spanyoloknál volt a minimális előny, de a franciák egy jószívűen megadott hetessel egyenlítettek, majd kijöttek egész pályás követő emberfogásra, a spanyolok pedig nem tudtak győztes gólt szerezni. (24–24)

A C–csoportban a németek egy góllal nyertek a svédek ellen, így a lengyelek és a szlovének mellett bejutottak a középdöntőbe, ellenben a 2011-es vb-házigazda skandinávokkal, akik csomagolhatnak és utazhatnak haza. 

AUSZTRIA, FÉRFI EB, CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ 
D-CSOPORT
Franciaország–Spanyolország 24–24 (10–10)
Ld: Karabatic 5, B. Gille 4, Joli 4, Abalo 4, ill. García 6, Aguinagalde 6, Entrerrios 4
 C-CSOPORT
Németország–Svédország 30–29 (21–18)
 Ld: Glandorf 8, Jansen 7, Kraus 6, ill. Andersson 7, Ekberg 6, Arrhenius 6, Doder 5

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik