Császár: Sokan ellenszenvvel fogadták a PSG-t

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.29. 17:29
null
Császár Gábor örül, hogy hazatérhetett a válogatotthoz (Fotó: Mirkó István – archív)
Mozgalmas hetek, izgalmas napok és újdonság, minden mennyiségben. A magyar férfi kézilabda-válogatott irányítója szerint ilyen volt az elmúlt három hónap, amit a Paris Saint-Germain játékosaként már Franciaországban töltött. Császár Gábor jó érzésekkel érkezett haza, hogy társaival együtt készüljön a világbajnok Spanyolország elleni mérkőzésekre és a januári Európa-bajnokságra. Az irányító a Magyar Kézilabda-szövetségnek adott interjút. 

 

– Azt hiszem, nem kell magyaráznom, mit jelent nekünk, hogy Debrecenben 7500 ember előtt játszhatunk a spanyolok ellen – kezdte Császár. – Telt ház és biztosan elképesztő hangulat vár majd bennünket, és ez nagyon jó érzés. A spanyolok erősek, remek kézilabdát játszanak, és nem mellesleg az Európa-bajnokságon ismét a csoportellenfeleink lesznek.

A DUNA TV KÖZVETÍT
A szombati Magyarország–Spanyolország felkészülési mérkőzés a Duna Tv-n lesz látható. Az összecsapás kommentátora Knézy Jenő, pályaszéli riportere Mayer Ottilia lesz, míg a stúdióban Petrovics-Mérei Andrea elemzi a látottakat Skaliczki László korábbi szövetségi kapitánnyal.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
November 2., 16.10, Debrecen, Főnix Csarnok: Magyarország–Spanyolország (tv: Duna Tv)

– Várta már, hogy újra a nemzeti csapat mezét húzza magadra?
– Nagyon mozgalmas időszakon vagyok túl, de a válogatottba hazajönni mindig nagyon jó érzés, különleges hangulata van. Most egy kicsit más, mint korábban, hiszen nem vagyok annyira szem előtt, nem beszélek minden nap a többiekkel. Rengeteg mesélnivalóm van arról, ami velem történt, és nagyon kíváncsi vagyok arra is, amit a fiúk újságolnak magukról.

– Figyelemmel követi a hazai bajnokságot?

– Ha a Szeged–Veszprém rangadóról van szó, akkor a válasz: természetes, hogy figyelem a párharcot. Két részletben tudtam megnézni a meccset, de elképesztő komoly összecsapás volt. A Veszprém nagyon erős, mégis elég volt egy kis megingás, amit a szegediek remekül kihasználtak. Ahogy én látom, a veszprémiek a bajnokság esélyesei, de nagyon nehéz dolguk lesz a mostani Szeged ellen. Mindkét csapat egyre jobb.

Az irányító nyáron tette át a székhelyét Veszprémből a francia fővárosba, ahol nem indult számára minden simán, hiszen nem teljesen az várta őt, amit előzetesen ígértek neki.

– Nem ment könnyen a beilleszkedésem, mert nagyon megfogott az a helyzet, hogy többen voltunk, mint ígérték. Három játékossal számoltak a posztomon, ami akkor rosszulesett, de most már egyre több lehetőséget kapok, és arra törekszem, hogy ezeket maximálisan kihasználjam. Szerencsére egyre több időt töltök a pályán, és karácsonyig ez még biztosan emelkedik.

– Itthon közben arról szólt a zuhanyhíradó, hogy várhatóan kölcsönjátékosként folytatja tovább.
– Igen, hallottam a pletykákat, és nem esett jól. Kint nem volt rajtam nyomás, mégis feszültségben voltam, mert a hírek eljutottak hozzám, közben pedig arra törekedtem, hogy kijöjjek mentálisan ebből a gödörből. A pályán eltöltött idő, a játékom, a gólok pedig azt mutatják, hogy jó úton járok.

– Milyennek látja a világsztárokból álló PSG-t?
– Ez egy új csapat, amelyet sokan ellenszenvvel fogadtak, nem tudtak kezelni, míg mások örültek neki, hogy van még egy hely, egy központ, ahol jó körülmények között edzhetnek és játszhatnak a kézilabdázók. Időre van szükség, hogy elfogadják az együttest, és nekünk is időre van szükségünk, hogy eggyé érjünk. Az első és a második sornak még jobban össze kell csiszolódnia, hogy kevesebb hibával játsszunk és eredményesebbek legyünk.

– Hogy tetszik Párizs?
– Először féltem, hogy túl nagy lesz, de nagyon tetszik. A felségemmel együtt élvezzük a forgatagot, lassan rátalálunk azokra a helyekre, ahova szívesen visszajárunk, és amikor időnk engedi, bekebelez bennünket a kultúra és a történelem. Emellett tanuljuk a franciát, és itthoni tanulmányainkat sem adtuk fel. Igyekszünk helytállni, mint ahogy az élet minden területén. Ezen a héten én éppen a magyar válogatottban.

 

A MAGYAR FÉRFIKERET A SPANYOLORSZÁG ELLENI MÉRKŐZÉSRE
Kapusok:
Mikler Roland (Pick Szeged), Pallag Péter (Csurgó), Tatai Péter (Pick Szeged)
Jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB-MVM Veszprém), Harsányi Gergely (Grundfos Tatabánya)
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Pick Szeged), Nagy László (MKB-MVM Veszprém)
Irányítók: Császár Gábor (PSG, francia), Lékai Máté (Celje, szlovén)
Beállók: Schuch Timuzsin (MKB-MVM Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Csurgó), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)
Balátlövők: Ilyés Ferenc (Pick Szeged), Nagy Kornél (Dunkerque, francia), Putics Barna (VfL Gummersbach, német)
Balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB-MVM Veszprém), Vadkerti Attila (Pick Szeged), Varsandán Milán (B.Braun Gyöngyös)
Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos
Edző: Juhász István

A SPANYOL VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok
: Sterbik Árpád (Barcelona), José Manuel Sierra (PSG, francia)
Jobbszélsők: Albert Rocas (KIF Kolding, dán), Víctor Tomas (Barcelona)
Jobbátlövők: Jorge Maqueda (Nantes, francia), Ángel Montoro (Toulouse, francia)
Irányítók: Raúl Entrerríos (Barcelona), Daniel Sarmiento (Barcelona), Carlos Ruesga (MKB-MVM Veszprém, magyar)
Beállók: Julen Aguinagalde (Vive Kielce, lengyel), Gedeon Guardiola (Rhein-Neckar Löwen, német)
Balátlövők: Joan Canellas (Hamburg, német), Viran Morros (Barcelona), Antonio García (PSG, francia)
Balszélsők: Cristian Ugalde (MKB-MVM Veszprém, magyar), Valero Rivera (Nantes, francia)
Szövetségi kapitány: Manuel Cadenas
Edző: José Villaldea

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
November 2., 16.10, Debrecen, Főnix Csarnok: Magyarország–Spanyolország (tv: Duna Tv)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik