Császár egy szóval jellemezte a Veszprém teljesítményét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.18. 16:30
null
Császár szerint remekül teljesít a Veszprém (Fotó: Imago)
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén a Császár Gábort is soraiban tudó PSG az MKB-MVM Veszprémet fogadja. A magyar válogatott irányító szerint a regnáló magyar bajnok remek formában van, szurkolói pedig olyan hangulatot varázsolnak a hazai meccseken, amilyenről a párizsi játékosok csak álmodnak. A 29 esztendős játékos reményét fejezte ki, hogy a korábbi csapata elleni párharc során minél több időt tölthet a pályán.

 

Az évad legfontosabb párharca előtt áll a Veszprém: szombaton a francia fővárosban megkezdi küzdelmét a BL-ben a Paris SG-vel. A tét az álmok álma, a kölni négyes döntő.

„Korábbi csapatom, a Veszprém teljesítményét egy szóval úgy jellemezhetem: remek – mondta Császár Gábor, a PSG irányítója. – Egy-két botlása dacára kiegyensúlyozottabb a játéka, mint a PSG-é, mert egységesebb, összeszokottabb. A Veszprém valamivel esélyesebb a négybe kerülésre.”

A karakteres véleményhez gyorsan hozzáfűzte Császár, hogy csapata persze körmeszakadtáig fog harcolni az elődöntőbe jutásért, amely eddigi története legnagyobb eredménye lenne, miközben a Veszprém – jól tudjuk – már játszott BL-döntőt, és két KEK-diadalra is büszkén emlékezhet.

„Az utazás fáradalmai, a változó körülményekhez való alkalmazkodás miatt nekünk sem mindegy, hogy idegenben vagy otthon szerepelünk, de a PSG esetében ennek kisebb a jelentősége – folytatta a párizsiaknál első idényét töltő irányító, aki nem titkolta, biztosan furcsa érzés lesz korábbi csapata ellen játszania, ugyanakkor szívesen tér haza. – Az sem mindegy, hogy a negyeddöntő második meccsét Magyarországon rendezik, mert ez nyilván a Veszprémnek kedvez. Mellettünk az szól, hogy igen erős, sok sportági sztárt felvonultató játékoskeretünk képes a meglepetésre.”

A ki mire képes otthon és idegenben kérdéshez még hozzá kell tenni, hogy a PSG a hazai BL-mérkőzéseit nem a megszokott, kicsi, a BL-előírásoknak nem megfelelő csarnokában, hanem attól néhány kilométerre, a Carpentier-arénában rendezi. Vagyis ott is idegenben érezheti magát.

„A párizsi közönség keltette hangulat meg sem közelíti a Veszprémben tapasztalhatót – dicsérte tovább az ellenfelet és szurkolóit Császár. – Tényleg nem udvariasságból mondom, de mi csak álmodunk arról, hogy egyszer a drukkereink olyan légkört teremtsenek, mint amilyen Nagy Lászlóéknak megszokott a hazai meccseiken. A negyeddöntőre viszont szorgalmasan készültünk, ezt a hetet csak erre szántuk. Sérültünk nincs, vagyis teljes kerettel várjuk a Veszprémet.”

Közben a napokban több igazolásról és változásról érkezett hír. Legutóbb az, hogy a Montpellier-ből két világklasszis, Thierry Omeyer és William Accambray érkezik a nyáron a PSG-be, míg a párizsi José Sierra a Szegedbe tart, a 37 éves Mladen Bojinovics pedig befejezi. Ezek a bejelentések akár meg is zavarhatták/zavarhatnák a Paris SG felkészülését.

„Erről szó sincs – tiltakozott Császár. – Öröm, hogy erősödik a csapat. A tavaly szerződtetett, majd kölcsönadott Xavier Barachet is visszatér Saint-Raphaëlből.”

Magáról annyit mondott Császár, hogy feleségével együtt jól érzi magát Párizsban, beilleszkedett az együttesbe, és csak egy-két kisebb sérülés hátráltatta az utóbbi hónapokban.

„Nagyon remélem, hogy edzőm, Philippe Gardent, akivel már Chambéryben is dolgoztam együtt, a Veszprém ellen az első meccsen és a veszprémi visszavágón is számít rám, mert szeretnék minél többet pályán lenni” – bizakodott az irányító.

A Paris Saint-Germain–MKB-MVM Veszprém BL-negyeddöntőt – amely szombaton 16.30 órakor kezdődik – a Nemzeti Sport Online élő, szöveges tudósításban közvetíti.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik