Császár: Csak magunkat okolhatjuk a barcelonai vereségért

Vágólapra másolva!
2011.03.28. 12:33
null
A Barcelona játékosai nagyon kemény meccsre számítanak Veszprémben (Fotó: EFE)
A Barcelona 28–21-re legyőzte a Veszprémet a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Császár Gábor szerint a magyar csapat nem engedhette volna meg magának a hosszú gólszünetet a hajrában. A katalánokat irányító Xavier Pascual szerint nincs ekkora különbség a két együttes között, míg Víctor Tomás elárulta, a meccs előtt aláírták volna a hétgólos győzelmet.

Császár Gábor, a Veszprém irányítója úgy véli, az első félidőben jó teljesítményt nyújtottak a Barcelona ellen, de a hajrában nem engedhették volna meg maguknak a hosszú gólszünetet.

„A kezdeti bizonytalankodás után összeszedtük magunkat, felvettük a meccs meglehetősen erős tempóját, erőszakosan, hatékonyan védekeztünk, Dejan Perics pedig újra remekelt, igazolta klasszisát. Szóval sok minden úgy alakult a szünetig, ahogyan terveztük – mondta Császár Gábor a Nemzeti Sportnak.

SARIC NEM JÁTSZHAT A VISSZAVÁGÓN

A Barcelona hivatalos honlapján tette közzé, hogy a bosnyák Danijel Saric öt hétre harcképtelenné vált, miután a jobb térdében megsérültek a szalagok a Veszprém elleni mérkőzés 13. percében.

Xavi Pascual azonban nem aggódik, mivel „Johan Sjöstrand és Gonzalo Pérez de Vargas is megmutatta már, hogy mire képes, mindkettejükre számíthatunk”.

„Magam sem tudom, miért, de megtört a korábbi lendületünk, sorra kimaradtak a biztosabbnál biztosabb helyzeteink, aztán meg sokat voltunk emberhátrányban. A hajrában tartott hosszú gólszünetünknek pedig meglett a negatív következménye. Ezt a Barca ellen nem engedhettük volna meg magunknak. A hétgólos, vagyis nem kis vereségért csak magunkat okolhatjuk. Főleg az első félidőben mutatott játékunk után csalódás a vereség különbsége. A veszprémi mentalitás kötelez, nálunk senki sem fogja feladni a visszavágót. Megpróbálunk csodát tenni, de tény, hogy nagy a Barcelona előnye” – tette hozzá az irányító.

Xavier Pascual, a Barca edzője sportszerűen úgy nyilatkozott, a hétgólos különbség nem tükrözi hűen a két csapat közti különbséget. A szakember szerint a visszavágón a vasárnapihoz hasonló teljesítmény nem lesz elég.

„Ha őszinték akarunk lenni, be kell vallanunk, hogy az eredmény nem tükrözi vissza hűen a pályán látottakat. Szerintem szorosabb eredménynek kellett volna születnie – mondta Xavi Pascual a Barcelona hivatalos honlapjának. – A csapatom jól teljesített, nagyon elégedett vagyok a játékosokkal. Voltak hiányzóink, de sikerült megoldanunk a pótlásukat.”

„Iker Romero és Johan Sjöstrand szenzációsan helyettesítette a sérülteket, és mindenki megérdemli, hogy élvezze a győzelmet. Bízom benne, hogy a játékosok kipihenik magukat, mert szerdán is fontos meccs vár ránk. Mindenesetre a Veszprém elleni párharc még korántsem dőlt el. A magyar csapat nem könnyű ellenfél, és a hét gól sem garantálja a továbbjutásunkat. A visszavágón többet kell nyújtanunk, sokkal többet, mint ezen a találkozón, mivel most nagy nyomás alatt tartott minket a Veszprém” – tette hozzá a szakember.

Víctor Tomás, a katalánok jobbszélsője is kiváló csapatnak tartja a Veszprémet, és a játékos elárulta, a meccs előtt az egész csapat aláírta volna a hétgólos sikert.

„Nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel. Szerintem mindannyian aláírtuk volna a hétgólos győzelmet a meccs kezdete előtt. A Veszprém kiváló csapat, negyven percig nagyon keményen játszott. De amikor sikerült jobban védekeznünk, és jó védéseket bemutatnunk, akkor alakítottuk ki ezt a különbséget” – mondta Víctor Tomás.

A hat gólt szerző Iker Romero igazi háborúra számít a szombati visszavágón. A balátlövő úgy véli, idegenben sokkal nehezebb dolga lesz a Barcának.

„Jó, hogy ekkora előnyre tettünk szert, főleg annak tudatában, hogy a visszavágón egy háború vár ránk. Ha itthon keményen kellett védekeznünk, az ő pályájukon, engedékenyebb bíráskodás mellett igazi harc vár ránk. Egy évvel ezelőtt hat gól volt az előnyünk, és nagyon meg kellett szenvednünk a továbbjutásért. Még semmi sem dőlt el, de elégedettek vagyunk az eredménnyel” – mondta Iker Romero.

EMLÉKEZTETŐ
FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
FC BARCELONA BORGES (spanyol)–MKB VESZPRÉM KC 28–21 (14–13)
Barcelona, 7000 néző. V: Olesen, Pedersen (dánok)
BARCELONA: Sarics – TOMAS 6, NAGY L. 3, Sarmiento 1, Nöddesbo 1, Rutenka 1, J. GARCIA 6. Csere: SJÖSTRAND (kapus), Jernemyr, Sorhaindo 1, R. Entrerríos, IKER ROMERO 4 (3), Igropulo 2, Ugalde 2, Rocas 1
VESZPRÉM: PERICS – Iváncsik T., Laluska, Lusnyikov, SULIC 5, Terzics 2, IVÁNCSIK G. 4, Csere: Vujin 3, Császár 4 (2), Vilovszki, Pérez 3, Gulyás, Nagy K.
Az eredmény alakulása. 7. p.: 3–3. 16. p.: 6–7. 20. p.: 8–8. 24. p.: 10–10. 27. p.: 10–12. 28. p.: 11–13. 35. p.: 17–14. 42. p.: 21–17. 47. p.: 22–20.
Kiállítások: 4, ill. 14 perc. Hétméteresek: 6/3, ill. 4/2
VISSZAVÁGÓ
MKB Veszprém–Barcelona, 2011. április 2., 16.15

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik