Barcelona: csökken a kosár- és a kézicsapat költségvetése

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.27. 06:19
Négy csapatsportban, kosárlabdában, kézilabdában, futsalban és görhokiban is visszaesik a Barcelona éves költségvetése, jelentette be Josep Maria Bartomeu klubelnök egy szponzori rendezvényen.

A Diario Gol jelentése szerint a Bartomeu a Lassa gumigyárral kötött szponzori szerződés bejelentésekor mondta el, hogy a klub 38 millió eurót különít el e négy csapatsportra. A szponzortól befolyó összegből éves szinten ötmilliót fordítanak e négy sportágra, a tévés és egyéb bevételeken felül a klub 30.5 millió eurót áll saját, 633 milliós büdzséjéből, amelynek ez az összeg az öt százalékát teszi ki. A Barca eddig kilenc százalékot különített el a négy szakosztálynak.

A Diario Gol azt írja, a kosárlabda-szakosztály éves költségvetése 24 millió euró lesz, ezzel a CSZKA Moszkva, a Fenerbahce és a Real Madrid után a negyedik legtehetősebb klubnak tekinthető Európában a katalán egyesület.

A kézilabdázók költségvetése is csökkent, most hétmillió euró – a Barca kettőt keresett Nikola Karabatic PSG-be szerződésével. A párizsi klub 15 millióból gazdálkodik.

Bartomeu jelezte, hogy bár most csökkent a költségvetés, a hamarosan felépülő, tízezer néző befogadására képes új Palau Blaugrana csarnok átadása után nyolcmillió eurós bevételnövekedést vár a Barcelona.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik