HIRDETÉS
HIRDETÉS
N. T. 2016.01.25 23:02 Frissítve: 2016.01.26 11:49

Ancsin Gábor: Vissza kell mennünk az alapokhoz

A rosszul sikerült mérkőzések után jól jött a hosszabb pihenő a magyar férfi kézilabda-válogatottnak a lengyelországi Európa-bajnokságon. Ancsin Gábor szerint vissza kell mennünk az alapokhoz, és a legegyszerűbb megoldásokat választani Spanyolország ellen, miközben mindenki felszántja a pályát. 

HIRDETÉS
Ancsin Gábor (középen) szerint görcsösen játszottak a legutóbbi meccseken (Fotó: Hegedüs Gábor, archív)

A korábbi világversenyekhez képest szokatlan módon három szünnapja is volt a magyar válogatottnak az utolsó két középdöntős mérkőzése előtt. A szombat nagyjából szabad volt, csak egy közös ebéd szerepelt a programban, míg vasárnap és hétfőn már videózással és edzéssel készült a csapat.

DUJSEBAJEV MEGÉRTETTE

„Már megértettem a hibát, meg voltam róla győződve, hogy sokkal több van bennünk, mint amit mutattunk – mondta Talant Dujsebajev szövetségi kapitány az NSO Tv-nek. – Ha most indulna a felkészülés, a legegyszerűbb feladatokkal kezdenék, egy-egy, kettő-egy elleni játékok. Ezek az alapvető elemek hiányoznak ahhoz, hogy taktikát tudjunk összerakni. Azt várom a hátra levő meccseken, hogy mindenben egy picit javuljunk."

„Volt időnk átbeszélni a dolgainkat, és mindenki azon a véleményen van, hogy meg kell próbálnunk a hátra levő időszakból kihozni a maximumot – mondta a Nemzeti Sport Online-nak Ancsin Gábor. – Tudjuk, hogy borzasztó nehéz lesz, de muszáj megcsinálnunk. Két ilyen rosszul sikerült mérkőzés után nem könnyű összefogni a csapatot és felállni, de meg kell tennünk, mert egy országot képviselünk, és még kétszer pályára lépünk. Matematikailag még megvan rá az esély, hogy olimpiai kvalifikációt szerezzünk."

Mint ismert, a csoportunkban meg kellene előznünk az oroszokat és a svédeket, ehhez két mérkőzést kellene nyernünk a folytatásban, kedden Spanyolország, míg szerdán Svédország ellen. A másik variáció, hogy az eddig szépen menetelő Norvégia megnyeri az Eb-t (vagy a franciák mögött a második helyen végez), így közvetlenül kijut Rióba. Ekkor az oroszok előttünk maradhatnak, nekünk pedig elég megelőznünk Svédországot, és odafigyelni a másik ággal való összevetésre Macedóniával vagy Fehéroroszországgal szemben.

„Vissza kell mennünk az alapokhoz, és a legegyszerűbb játékokat játszani, miközben meg kell halnunk a pályán. Az eddigieknél sokkal jobban kell koncentrálnunk, és oda kell figyelnünk a ziccerekre valamint a hétméteresekre" – tette hozzá a szegedi jobbátlövő.

TALANT DUJSEBAJEV ELÁRULTA, MIBEN HIBÁZOTT


A múltban is rendre becsúszott egy-egy nagyobb vereség, de olyan ritkán fordult elő, hogy kétszer egymás után így kikapjunk.

„A dánok és a németek ellen esélyünk sem volt a szorosabb eredményre, ezt nehéz volt megélnünk. Végig ott kell lennünk az ellenfeleken a következő meccseken, hogy ha kiélezetten is alakulnak, a hajrában a magunk javára fordíthassuk őket. Az volt a probléma, hogy nagyon görcsösen akartunk jól játszani, emiatt nem tudtuk azokat a helyzeteket észrevenni, amit normál esetben. Ezt kell leküzdenünk, mert lenne keresnivalónk, csak el kell hinnünk, hogy itt a helyünk. Azt szeretném látni, hogy mindenki felszántja a pályát, és olyan egészséges önbizalommal lépünk pályára, mint mondjuk a dánok vagy a németek."

Ancsin elmondta, hogy nagyon hisz a kapitány rendszerében, és talán abból is adódott az eddig látott görcsösség, hogy mindenki meg akar neki felelni. Az átlövő ahhoz a korosztályhoz tartozik, akinek nem Brazília az utolsó esélye az olimpiára, de van több olyan rutinos játékos is, akiben már aligha van benne még egy ciklus.

„Az olimpia mindig kiemelt esemény, azért dolgozik négy évig egy sportoló, hogy oda kijusson. Az idősebb játékosoknak már nem biztos, hogy lesz lehetőségük újabb négy évre. Ezt is szem előtt kell tartanunk, és a maradék két találkozón ezért is kell küzdenünk."

ZUBAI SZABOLCS: NÉHÁNY EMBER HIÁNYZIK NEKEM A CSAPATBÓL„NEM NORMÁLIS MECCS LESZ A MAGYAROK ELLEN”

KÖVESSE A TORNÁT ÉLŐ HÍRFOLYAMUNK SEGÍTSÉGÉVEL!

>> FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, ADATBANK

FÉRFI KÉZILABDA EB, LENGYELORSZÁG
KÖZÉPDÖNTŐ, WROCLAW
JANUÁR 26.

Spanyolország–MAGYARORSZÁG 18.15 (Tv: M4 Sport)
Svédország–Dánia 20.30 (Tv: Sport1)
JANUÁR 27.
Svédország–MAGYARORSZÁG 16.00 (Tv: M4 Sport)
Spanyolország–Oroszország 20.30 (Tv: Sport1)
Németország–Dánia 18.15 (Tv: Sport1)

AZ ÁLLÁS
 1. Dánia 3 3 88–70 +18 6
 2. Németország 4 3 1 115–106 +9 6
 3. Spanyolország 3 2 1 79–78 +1 4
 4. Oroszország 4 1 1 2 109–115 –6 3
 5. Svédország 3 1 2 76–79 –3 1
 6. MAGYARORSZÁG 3 3 67–86 –19 0

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Mikler Roland (MVM Veszprém), Bartucz László (Csurgói KK)
Jobbszélsők: Pásztor Ákos (Grundfos Tatabánya), Hornyák Péter (Csurgói KK)
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Mol-Pick Szeged), Nagy László (MVM Veszprém)
Irányítók: Faluvégi Rudolf (Csurgói KK), Nagy Kornél (Dunkerque, francia)
Beállók: Bánhidi Bence (Balatonfüred), Schuch Timuzsin (MVM Veszprém), Zubai Szabolcs (Mol-Pick Szeged)
Balátlövők: Bodó Richárd (Grundfos Tatabánya), Borsos Tamás (Ceglédi KKSE), Dzsamali Iman (Kristianstad, svéd)
Balszélsők: Gazdag Tibor (Csurgói KK), Iváncsik Gergő (MVM Veszprém)

Szövetségi kapitány: Talant Dujsebajev
Edző: Sótonyi László
Csapat-koordinátor: Bartók Csaba

>> A VÁLOGATOTT JÁTÉKOSAINAK NÉVJEGYEIT ITT TEKINTHETI MEG!   

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.13 18:09:33

Kézilabda nemzetisport.hu

A szlovénok nyertek Veszprémben, de összesítésben egy góllal a magyar válogatott volt a jobb.

2018.06.10 13:46:17

Kézilabda BALLAI ATTILA, VINCZE SZABOLCS

Golovin Vlagyimir elégedett a felkészüléssel, de nem tudja, melyik arcát mutatja a csapat.

2018.06.10 23:43:12

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A magyar játékosok nem elsősorban kézilabdázóként, hanem sportemberként aratták a szombat esti diadalt. Ettől lett ez még értékesebb. Hiszen kézilabdázni képtelenség folyamatosan egyenletes, magas szinten, de emberként, hittel, lélekkel helyt- állni – erre sokkal nagyobb az esély.

2018.06.09 19:15:57

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Koper), RUSZNÁK GYÖRGY (közvetítés)

Kiváló védekezés, hidegvér, több jó egyéni teljesítmény és nagyszerű játék: előnnyel várjuk a veszprémi visszavágót.

2018.06.09 10:46:33

Kézilabda SIMON JÓZSEF

KEZDÉS: 20.00. „Nagy és Ilyés játéka a védekezésünket határozhatja meg, fontos, hogy Lékai Máté is harcra kész.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS