Alilovic: Nem szeretnénk sok kérdést hagyni a visszavágóra

SIMON JÓZSEFSIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2016.04.23. 10:35
null
A párharc esélyese a Veszprém, az elméletet azonban gyakorlatban is igazolni kell (Fotó: sehaphoto.com)
Három trófeát – Szuperkupa, SEHA-liga, Magyar Kupa – már begyűjtött az MVM Veszprém férfi kézilabdacsapata ebben az idényben, de a neheze, a Bajnokok Ligája- és az NB I-es végjáték még előtte áll. A BL négyes döntőjébe a Vardar Szkopjén át vezet az út, a negyeddöntőben a macedónokat kellene búcsúztatni. A párharc első felvonásán ma idegenben lép pályára a magyar kirakatcsapat.

 

„A VARDART HÚSZ-HUSZONKÉT GÓLON KELLENE TARTANI”
MIRKO ALILOVIC, a Veszprém kapusa
„Ha a védekezésünk szombaton Szkopjében olyan hatékony lesz, mint az idény mérkőzéseinek többségén, akkor nem okozunk csalódást szurkolóinknak. Nem szeretnénk sok kérdést hagyni a visszavágóra, de ehhez eredményes támadójáték is kell, miközben a Vardart húsz-huszonkét gólon kellene tartani. Ahogy közeledik a szezon vége, egyre nehezebb összecsapások várnak ránk. Az első célunk a BL-ben a négybe jutás, a második a trófea megnyerése. Ehhez nem hibázhatunk Macedóniában.”
„Annál nagyobb, izgalmasabb csata nem kell, mint a Szegeddel vasárnap játszott MK-döntő, amelyet csak hetesekkel nyertünk meg – tekintett vissza a Vardar Szkopje elleni BL-negyeddöntő előtt Mikler Roland, a Veszprém kapusa. – A héten már csakis a Vardarral foglalkoztunk, mert nagyon erős és veszélyes ellenfél. Ezt jól tudjuk, mert játszottunk már vele ebben az idényben, de az a három meccs már a múlté. Kiindulásnak viszont megteszi. A lényeg, hogy a védekezésünk jobban összeálljon, mint a SEHA-liga-mérkőzéseinken, és ne engedjük lerohanni a szélsőket, Danyiil Siskarjovot és Timur Gyibirovot.”

Csoportjában – amelyben a Szegeddel is találkozott – a Barcelona és a Kielce mögött a harmadik helyen zárt a Vardar, majd megizzadt a nyolcaddöntőben a Plockkal szemben (30–30, 25–24). A Veszprémet a csoportjában csak a PSG előzte meg, míg a nyolc közé jutásért két sima meccsen verte meg a Zaporizzsját (29–24, 41–28).

„NEM VAGYUNK EGY SÚLYCSOPORTBAN”
STERBIK ÁRPÁD, a Vardar Szkopje kapusa
„Képtelenségnek tartom, hogy a Vardar meglepje a Veszprémet. Hamarabb a Kielt, a PSG-t vagy a Barcelonát. Túlságosan jól ismeri egymást a két csapat. Csak ebben az idényben már háromszor találkoztunk Nagy Laciékkal, akik a BL nagy esélyesei. Nem is örülök, hogy ellenük kell játszanunk. A SEHA-ligában a két döntetlen után a döntőben kikaptunk. Ennek azonban nincs semmi jelentősége. A BL sokkal fontosabb, sokkal nagyobb a tét. Szombaton meglepetést kell szereznünk, vagyis nyernünk kell, ez a lényeg. Másodlagos, hány góllal. A Veszprém ugyanis – amelyben már nem csak hét-nyolc nagyon jó játékos szerepel, mint az én időmben – otthon képes akár öt-hat gólos hátrányt is ledolgozni. Jól ismerem veszprémi jó barátaimat és volt csapatomat. Még nem vagyunk vele egy súlycsoportban. Magunknak olyan harmincöt százalék esélyt adok a továbbjutásra, nem többet.”
Ezeket a sikereket már az ősszel kinevezett új edző, Xavier Sabaté irányításával érte el a magyar bajnok, amely hosszú és nagyon erős kispadjának köszönhetően átvészelte, hogy néhány játékosa hosszan gyógyuló sérülést szenvedett. Hetekre kidőlt Nagy László, majd Gulyás Péter és Christian Zeitz – a németre jelenleg sem számíthat a csapat –, valamint az utóbbi hetekben Momir Ilicsnek kellett kezeltetnie hasizomsérülését.

„Csak a meccs előtt döntjük el, hogy a szépen gyógyuló Ilics vállalhatja-e a szombati mérkőzést – tájékoztatta a Nemzeti Sportot a visszafogottan derűlátó Xavier Sabaté. – Nyilván óriási szükség lenne rá, de az újabb sérülés kockázatát tilos elvállalni. Csakis tökéletes támadó- és védőjátékkal nyerhetünk a BL-sorozat egyik legképzettebb, hétről hétre jobb formába lendülő csapata ellen, amelynek élén kitűnő tréner áll. Bőven szereztünk tapasztalatot a Vardar ellen, de van egy olyan érzésem, még nem adott ki magából mindent, tartalékolt az előttünk álló párharcra.”

Óvatosan fogalmazott a negyeddöntő szkopjei sajtótájékoztatóján Raúl González, a Vardar spanyol edzője, aki – szokásához híven – kissé túlzóan dicsérte a Veszprémet és kollégáját, Sabatét is.

SZAVAZÁS

A férfi kézi BL negyeddöntőjében a Veszprém búcsúztatja a Vardart?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Minden lap az asztalon fekszik, a döntő faktor a csapatok védekezése közötti különbség lehet – fogalmazott González. – A Pálmarsonnal és Iliccsel felálló Veszprém nagyon jó, magas, intelligens játékosai sokat futnak. Felkészültünk a taktikájából, és még nem gondolunk a visszavágóra, csakis a szombati meccsre.”

A veszprémi visszavágót április 30-án, szombaton rendezik.

A SEHA-liga alapszakaszában a pontveszteség nélkül élen végző Veszprém két döntetlent játszott, mindkettőt az őket második helyen követő szkopjeiekkel. Otthon 24–24, idegenben 30–30 lett. A két együttes a döntőben ismét megmérkőzött egymással, akkor a veszprémiek döcögős kezdés után nyertek két góllal (28–26), és megvédték a címüket.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Szombat

Vardar Szkopje (macedón)–MVM Veszprém, 16.00 (Tv: Sport1 – élőben az NSO-n!)
Flensburg (német)–Kielce (lengyel), 17.30
PPD Zagreb (horvát)–Paris SG (francia), 20.30 (Tv: Sport1)
Vasárnap
THW Kiel (német)–Barcelona (spanyol), 19.30 (Tv: Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik