Alilovic: Baromi sok munka van a Szeged remeklésében

Vágólapra másolva!
2018.11.26. 12:24
null
Mirko Alilovic hittel imádkozik a családjáért és csapata sikeréért (Fotó: MTI/Illyés Tibor)
Tizenhét védést mutatott be a PSG elleni, 33–32-es győzelemmel véget ért mérkőzésen Mirko Alilovic, a Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának kapusa. A horvát klasszis teljesítménye  meglepte a párizsiakat, akik tizenhét megnyert bajnoki és BL-meccs után kaptak ki.

 

 

Mirko volt a meccs hőse
„Barátom, Mirko volt a meccs hőse és legjobbja. Egy kicsit sem izgatott, hogy nem állhattam a kapuba, hiszen ő fantasztikusan védett. A franciák se távolról, se ziccerből nem találtak mellette rést, ráadásul három büntetőt is védett. Kiválóak a reflexei, ha fel is szalad hirtelen a vér a fejébe, gyorsan lehiggad és csak a jobb folytatásra koncentrál. Eddig nekem is jól ment a védés, és remélem, mindketten megőrizzük jó formánkat!” - nyilatkozta Marin Sego, a Szeged másik kapusa.

– Ami a legfontosabb: hogy van a fia?
– Már jobban, csak szombatra lázasodott be, talán elkapott valamilyen vírust, de vasárnap már rendben volt, az öccsével együtt rosszalkodott – válaszolta Mirko Alilovic, a Mol-Pick Szeged kapusa, aki főszerepet vállalt a BL-ben csapata PSG elleni 33–32-es győzelméből. – Csak azt sajnálta, hogy nem jöhetett ki szombaton az idény egyik legfontosabb mérkőzésére. Ő már nagyfiú, érti a játékot.

– Érdeklődhetünk egy mondat erejéig kisbabát váró feleségéről, Iva asszonyról is?
– Nagyon boldogok vagyunk, mert minden rendben van, január elején vagy közepén, ha a Jóisten is úgy akarja, megérkezik a hétéves Ivan és az ötéves Mate kisöccse.

– Akkor a PSG-ről. Fantasztikus meccs volt, őrületes hangulatot teremtett a közönség. Ennek mekkora szerepe volt a sikerben?
– Hatalmas. Ez a hangzavar szerintem még a sokat próbált párizsi klasszisokat is megfogta. Egymás szavát sem értették, és amennyire láttam, az edzőjükre sem nagyon tudtak figyelni. Nagyon fontos volt, hogy az elején hetest hagytak ki, vagy ha úgy tetszik, sikerült hetest hárítanom, majd még egy-két ziccert.

– Összesen pedig tizenhét lövést. Számmisztika, de tizenhét győztes meccs után kapott ki a PSG.
– Ez jól hangzik. Lehet, hogy a tizenhét védés egyéni rekord is, de ebben nem vagyok biztos. A társaim mindenesetre nem szidtak meg a végén.

– Hátrányba került a PSG, de ettől nem szokott megszeppenni.
– Nem arról volt szó, hogy a párizsiak zavarba jöttek volna, vagy ne tudták volna a dolgukat a sérült Nikola Karabatic és Ekdahl du Rietz nélkül is. Igaz, nálunk meg Jonas Källman hiányzott. Nagyon is tudták, meg is próbáltak mindent, csakhogy a védőfalunk betonból volt. Az előnyünket pedig megtartottuk a pontos, kidolgozott, türelmes támadásainknak köszönhetően. Ez volt az, amit nem tudtak ellensúlyozni Mikkel Hansenék.

– Ha már a dánt említi, a szünetig egy gólt lőtt, azt is hetesből. Rá külön vigyáztak?
– A megszokott és begyakorolt védekezési formációinkat alkalmaztuk, és ezek egyik alapja, hogy az ellenfél belső játékosait kiszorítjuk a kapu előteréből, igyekszünk minél távolabbi lövésre kényszeríteni.

– Ez nem mindig sikerült, amikor Sagosen és Remili volt a pályán.
– Persze, mert ők a világ legjobbjai közé tartoznak, és a trénerük őket is felkészítette. Ne feledjük, a világ legerősebb keretű és leggazdagabb klubcsapatával álltunk szemben, amelynek az edzője – bár újonc a PSG-nél – tavaly BL-t nyert a Vardarral. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem volt véletlen a francia csapat szeptember óta tartó veretlensége a BL-ben és a bajnokságban.

– Mi a véleménye saját csapata őszi remek eredményeiről?
– Ha szabad így mondanom, baromi sok munka van benne. A nyáron érkező újoncainkat néhány hét alatt sikerült csapatba illeszteni, és szerintem a közönség is látja, hogy mondjuk Joan Canellas, Jorge Maqueda vagy Dean Bombac milyen remekül megérti magát a régebbi szegediekkel, arról nem is beszélve, hogy a két spanyol egymás gondolatát is ismeri, hiszen a Vardarban mindkettő González kulcsjátékosa volt. Szerintem a legtöbbet az árulja el a kézilabdában jártasabbaknak, hogy legyőztük a Veszprémet a saját csarnokában, szombaton pedig a PSG-t.

– Hogy osztozik a Pickben a kapusfeladatokon honfitársával, a szintén horvát válogatott Marin Segóval?
– Ez a nyílt színen folyik, mindenki láthatja. Amikor neki szenzációsan megy a játék, akkor én adok neki tanácsokat és vizet a kispadról, máskor meg fordítva. Az idény elején kisebb lábsérüléssel bajlódtam, akkor minden meccs rá hárult.

– Feszes a programjuk, szerdán Flensburgban játszanak. Milyen eséllyel?
– A BL-ben, láttuk eddig is, bármi előfordulhat. A Szeged már idegenben sem esélytelen, ez kiderült az őszi bajnoki és BL-találkozókon. Nagy csatában kettővel nyertünk itthon a Flensburg ellen, amely nagyon jó formában van, legutóbb a Löwent győzte le a Bundesligában. Nehéz lesz, mert jó csapat, de nem félnünk tőle.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik