Adzsics: Szurkoljanak ellenünk, ettől csak jobbak leszünk

Vágólapra másolva!
2014.05.04. 10:43
null
A győriek alaposan megszenvedtek a Podgorica ellen a középdöntő során (Fotó: MTI – archív)
Elérkeztünk a női kézilabda Bajnokok Ligája 2013–2014-es idényének utolsó játéknapjához, amelyen eldől, megvédi-e címét a Győri Audi ETO. Nem lesz könnyű a magyar bajnok dolga, hiszen a kőkemény védekezéséről ismert, az eltiltása után visszatérő Milena Knezseviccsel kiegészülő montenegrói Buducsnoszt Podgorica lesz az ellenfél a 17 órakor kezdődő fináléban (Tv: Digi Sport 1, M1, élőben az NSO-n). Dragan Adzsics, a Podgorica edzője azt szeretné, ha a magyar szurkolók még nagyobb nyomást helyeznének csapatára, mert attól csak jobban játszanak.

A Győr játékosai már boldogan nyilatkoztak szombaton, amikor a Vardar Szkopje és a Buducsnoszt Podgorica még csak bemelegített a későbbi elődöntőre. A kisalföldiek szívesebben találkoztak volna a macedónokkal a döntőben, de a legtöbben azt emelték ki, mindegy melyik csapattal kell megküzdeniük a trófeáért, a legfontosabb a győzelem.

Eduarda Amorim megerősítette, a Podgoricáé talán a legjobb védelem Európában, míg Katarina Bulatovics szerint nincs idő sokat foglalkozni azzal, hogyan frissítsék fel magukat a Midtjylland elleni elődöntőt követően, hiszen egy nappal később már jön a következő meccs.

Ambros Martín arra a kérdésre, kit választana szívesebben, egy mosoly kíséretében csak ennyit mondott a sajtótájékoztatón:

„Egyiket sem. Kész, vége, mi nyertünk. Holnap nem lesz meccs, mindenki más vesztett. De komolyra fordítva a szót, csak rajtunk múlik a siker, és egy a fontos: sportszerű legyen a küzdelem.”

Utóbbi valóban kulcskérdés lehet, a Podgorica már a Vardar ellen is ízelítőt adott a rá jellemző keménységből, erről a Dragana Cvijics által hasba vágott Andrea Lekics is tudna mesélni. Szóval a montenegróiak nem lettek szimpatikusabbak, ráadásul a döntőben már játszhat a Görbicz Anita lefejeléséért mindössze két meccsre eltiltott Milena Knezsevics is, aki nem sok jóra számíthat a magyar szurkolóktól.

Úgy tűnik, az utóbbi időben nem múlhat el BL-szezon Győr–Podgorica mérkőzés nélkül. A 2011–2012-es évadban a döntőben futott össze a két csapat, és a montenegróiak összesítésben idegenben lőtt több góllal diadalmaskodtak. Tavaly a középdöntőben akadtak össze a felek, és az ETO mindkét találkozót megnyerte, az aktuális idényben pedig ismét a középdöntőben meccselt a két együttes, bár az egyaránt döntetlennel záruló két partit inkább nevezhetnénk háborúnak, mintsem látványos kézilabda-csemegének.

Amikor Dragan Adzsicsot, a Podgorica vezetőedzőjét a Győr elleni meccsről kérdeztük, először csak ennyit mondott: „Kétezer euró lesz”. Azt hittük, viccel, de a Buducsnoszt edzője sokáig csak faarccal nézett ránk. Aztán sikerült kihúzni belőle néhány mondatot, és még fizetni sem kellett érte:

„Nem foglalkoztunk eddig a Győr elleni döntővel, csak a Vardarra koncentráltunk. Élvezzük, hogy Európa legjobb együttesei ellen játszhatunk, a Győr pedig közülük is a legerősebb. Azt szeretnénk, ha a magyar szurkolók még nagyobb nyomást helyeznének ránk, mert ettől a csapatunk csak jobban játszik.”

Hasonlóan vélekedett a Podgorica klasszis kapusa, Clara Woltering is:

„Szeretem, ha ellenünk szurkolnak, nekünk az csak plusz erőt ad. A Győrnek előnyt jelent, hogy hosszabb ideje lesz pihenni, de ilyen a rendszer. Természetesen a Győr a favorit, Európa egyik legjobb csapata, az elődöntőben nem kellett annyira megizzadnia, míg mi hosszabbításra kényszerültünk. Nyomás nélkül játszhatunk, ráadásul Knezsevics visszatérésével plusz egy játékosunk lesz.”

Cristina Neagu legutóbb 2010-ben, még a Valcea játékosaként játszhatott BL-döntőt, de csapata kétszer is kikapott a dán Viborgtól.

„Az egy teljesen más szezon volt, még két mérkőzésből állt a döntő, és hazai pályán játszhattuk a visszavágót. Most Magyarországon a Győrt fogják többen biztatni a nézőtéren, de nagyon egységesek vagyunk, és képesek vagyunk nyerni.”

NŐI KÉZILABDA BL, FINAL FOUR (PAPP LÁSZLÓ BUDAPEST SPORTARÉNA)
DÖNTŐ
GYŐRI AUDI ETO KC–Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 17.00 (Tv: Digi Sport 1, M1) – élőben az NSO-n

A 3. HELYÉRT
Vardar Szkopje (macedón)–FC Midtjylland (dán) 14.30 (Tv: Digi Sport 1)


NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE!



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik