A szlovénok nem örülnek a mieink elleni vb-selejtezőnek

Vágólapra másolva!
2018.01.29. 13:26
null
Veszelin Vujovics erős magyar csapatra számít (Reuters)
Minden lehetséges – állítja Veszelin Vujovics, a szlovén férfi kézilabda-válogatott montenegrói kapitánya, akit a hétvégi sorsolás után arról kérdeztünk: mit vár a magyar–szlovén vb-selejtezőtől?

 

„NAGYON NEM ÖRÜLTEM”

„Nagyon nem örültem, amikor megtudtam, hogy a magyarokkal szemben kell megpróbálnunk kijutni a világbajnokságra – mondta Gasper Marguc, a veszprémiek 19 Eb-gólt szerző jobbszélsője. – A lehetséges vetélytársak közül a legerősebbet kaptuk a második kalapból. Azzal nem érdemes sokat foglalkozni, hogy az Európa-bajnokságon nem szerepeltek túl jól, mert egyrészt tudnak sokkal jobban is játszani, másrészt Ljubomir Vranjes irányításával júniusra sokkal erősebbek, ütőképesebbek lesznek. Jó csapatunk van, de csak ötven százalék az esélyünk, mert a visszavágón a magyarok lesznek otthon.”

„Már az első meccs is nehéz lesz, jókora előnyt kellene szerezni, hogy kevesebb gondunk legyen a visszavágón – fogalmazott a 24 éves beállós, Blaz Blagotinsek, aki támadásban és védekezésben is alapember mind a szlovén válogatottban, mind pedig a Telekom Veszprémben. – Ismerjük a magyarokat, éppen ezért mondhatom, hogy a sok kiváló veszprémi és szegedi játékos, meg a többi is, biztosan nagyon elszántan, az Európa-bajnokságon mutatottnál eredményesebben fog küzdeni.”

– Aludt egyet a vb-selejtező sorsolására. Mit gondol a magyarokról és az esélyekről?
– Meg fogja izzasztani egymást a két csapat – válaszolta a Nemzeti Sportnak Veszelin Vujovics, a szlovénok szövetségi kapitánya, aki játékosként Los Angeles olimpiai bajnoka volt, valamint vb-aranyérmet nyert 1986-ban, éppen a Mocsai-csapat legyőzésével. – Ahogy láttam, a magyarok védekezése máris összeállt, pedig azt mondták, még alakul, a fiatalok beépítése miatt még nem tökéletes. Nekem nagyon jónak látszott… Az esélyekről annyit, hogy minden lehetséges.

– Vagyis?
– Nem tudok százalékot mondani, de az biztos, nagy kár, hogy az egyik csapatnak búcsúznia kell, így szegényebb lesz a jövő évi világbajnokság.

– Az utóbbi eredményei és az Eb-n mutatott játéka alapján Szlovénia nagyon erősnek látszik.
– Ez így is van, megérdemeltük volna, hogy a nyolcadik helynél előrébb végezzünk, de ebbe már nem mennék bele… Csakhogy a magyarok sem gyengék. Kiváló a szövetségük szervezőmunkája, tekintélyük van a nemzetközi kézilabdában, Ljubomir Vranjes pedig nagyszerű edző, aki júniusra komplett magyar válogatottal érkezik a selejtezőre. Ebben biztos vagyok!

– Ismeri a magyar játékosokat?
– Igen, hiszen egy részük régi harcos, a fiatalabbak pedig már kellőképpen bizonyítottak a klubjaikban. A válogatottban is jók lesznek, ebben is biztos vagyok. Nem lesz könnyű, de Nagy Lászlót is pótolni fogják. Sokan megmaradtak a tavalyi vb-n a dánokat megverő csapatból.

FÉRFI VB (DÁNIA, NÉMETORSZÁG, 2019) – SELEJTEZŐ
A párosítás: Szlovénia–Magyarország, Hollandia–Svédország, Norvégia–Bosznia-Hercegovina/Svájc (előselejtezőből), Szerbia–Portugália, Litvánia–Izland, Csehország–Oroszország, Fehéroroszország–Ausztria, Macedónia–Románia, Horvátország–Montenegró (játéknap: június 8–10. és 12–14.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik