A norvégok átgázoltak a szlovénokon is

Vágólapra másolva!
2010.12.08. 22:30
null
A szlovén válogatott kevés ellenállást tudott tanúsítani Norvégia ellen (Fotó: ehf-euro.com)
Címkék
A Dániában és Norvégiában zajló női kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában a címvédő és társrendező norvég együttes ellenállást nem tűrő módon gázolt át Szlovénián. Norvégia két győzelemmel már biztos középdöntősként várhatja a szintén hibátlan magyarok elleni utolsó csoportmérkőzést, amely az elsőségről, valamint a továbbvitt pontokról hivatott dönteni. A szlovénok a szintén pont nélkül álló franciákkal a továbbjutásért mérkőzhetnek meg pénteken.

A nyitányon a franciákat lelépő házigazda norvég együttes második csoportmérkőzésén sem bízott semmit a véletlenre.

SZAVAZÁS

Hányadik helyen végez a magyar női kézilabda-válogatott az Európa-bajnokságon?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Az északiak remek védekezése – az első felvonásban hat gólt engedélyeztek a szlovénoknak, a másodikban is csupán tízet – kiváló letámadással párosult. Az így is meggyőző különbség még nagyobb is lehetett volna, ha a norvégok első számú fegyverüket tökéletesen használják ki. Mivel azonban több tiszta ziccert rontottak, kénytelen voltak megelégedni a közte tizenhattal.

A 19. percben 11–3-as állásnál a szlovén csapat nagy ígérete, a Győrt erősítő Ana Gros megszerezte első gólját a tornán – kedden ellenünk tízből semmivel zárt –, ledobva magáról egy nagy lelki terhet. Más kérdés, a folytatásban a norvég fal ellen nem sokat csilloghatott, de végül 31 százalékos lövési hatékonysággal így is négy találatig jutott.

A norvég válogatottban tizenegy játékos tudott gólt szerezni, a legtöbbet, hetet Heidi Löke. Nora Mörk, Linn Kristin Riegelhuth és Camilla Herrem négy-négy, míg Gro Hammerseng és Kari Mette Johansen három-három gólig jutott. Tehát messze nem egy emberes a norvég gárda, ráadásul többen hibátlanul, vagy csak kevés hibával használjak ki helyzeteiket, de ezzel tisztában lehetünk, nem véletlenül magaslanak ki a mezőnyből.

A norvég kaput ezúttal Kari Aalvik Grimsbö védte – nem a győriek légiósa, Katrine Lunde Haraldsen –, aki tíz védéssel és 38 százalékos védési hatékonysággal zárta a találkozót.

A C-csoportban a második sikerüket behúzó svédek simán győztek a második vereségüket elszenvedő ukránok ellen. A németek jó hajrával nyílt mérkőzésen nyertek a félidőben még egygólos előnyben lévő hollandokkal szemben. A németek és a hollandok is egy-egy vereséggel és győzelemmel, tehát két ponttal várják a csoportkör harmadik fordulóját.

 NŐI KÉZILABDA EB
C-CSOPORT (Larvik), 2. FORDULÓ
Svédország–Ukrajna 33–25 (18–15)
Hollandia–Németország 27–30 (18–17)
 
D-CSOPORT (Lillehammer), 2. FORDULÓ
Franciaország–Magyarország 18–21 (7–12)
Szlovénia–Norvégia 16–32 (6–19)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik