A Mátéfi-csapat a svédektől is kikapott

Vágólapra másolva!
2010.12.15. 18:14
null
Sajnos a kép csalóka: nem a svédek, hanem mi találtattunk könnyűnek (Fotó: Imago)<br />
Címkék
A magyar női k&eacute;zilabda-v&aacute;logatott 24&ndash;19-re kikapott Sv&eacute;dorsz&aacute;gt&oacute;l, ezzel a k&ouml;z&eacute;pd&ouml;ntő II. csoportj&aacute;nak &ouml;t&ouml;dik hely&eacute;n v&eacute;gzett, m&iacute;g a sv&eacute;dek Rom&aacute;nia ellen folytatj&aacute;k az előd&ouml;ntőben. A mieink kezdt&eacute;k jobban a tal&aacute;lkoz&oacute;t, &eacute;s m&eacute;g a m&aacute;sodik f&eacute;lidő elej&eacute;n is h&aacute;rom g&oacute;llal vezettek, &aacute;m az utols&oacute; 16 percben csak egy g&oacute;lra voltak k&eacute;pesek, ami megpecs&eacute;telte a sorsukat.

 

A hollandok ellen az egyik ellenfelét megrúgó Tomori Zsuzsannát nem tiltották el, így Mátéfi Eszter minden játékosára számíthatott.

Tegnap a németalföldiek ellen pocsékul kezdtünk, most azonban Szucsánszki Zita három góljával az 5. percben 3–1-re mi vezettünk. Védekezésben – amikor volt idő cserélni – Szekeres Klára állt a nyitott falunk közepén.

A parádésan kezdő Szucsánszki negyedik gólját követően Bulath Anita bombája törte meg az „egyhangúságot", ő iratkozott fel másodikként a mieink közül a góllövőlistára, a másik oldalon pedig Pálinger Katalin kivédte a svédek első hétméteresét.

Kovacsics Anikó két bombája után a nyolc magyar lövésből csak egyet védő Gabriela Kaint lehívta a pályáról Per Johansson, hogy Cecilia Grubbströmöt Szucsánszki egy újabb védhetetlen lökettel szinte azonnal felavassa.

TÁRSRENDEZŐK EGYMÁS ELLEN

A társrendező norvégoknak nyerniük kellett a hollandok ellen, különben akár kellemetlen meglepetés is érhette volna őket. Ennek megfelelően esélyt sem adtak az előző körben a mieinket megleckéztető narancs mezeseknek. Már a félidőben is kilenccel vezettek a Heidi Löke vezette északiak, végül 35–13-ra kiütötték a hollandokat. A norvég válogatott ezzel a győzelemmel a második lett a csoportban, így az elődöntőben a társházigazda dánokkal találkozik majd.

Ekkor 8–3-ra vezettünk már, így nem volt okunk a kapkodásra, néhány buta hibával azonban mégis felhoztuk ellenfelünket, ráadásul a román játékvezetői páros két szigorú ítélete után kettős emberhátrányba is kerültünk. Ennek eredményeként 8–7-re felzárkóztak a skandinávok, egyenlíteni viszont szerencsére nem tudtak.

A svéd védőfal rendkívül masszívnak bizonyult, nehéz volt rajta rést találni, ám átlövéseink az első félidőben többnyire „ültek", Pálinger pedig továbbra is nagyszerűen védett. Szabó Valéria első zicceréből a lécre pattintott, Vérten Orsolya azonban előbb indításból, majd a szélről is eredményes volt, így 12–8-nál a svéd kapitány jobbnak látta időt kérni.

Bulath kétperces kiállítását kihasználva a svédek kettőt faragtak hátrányukból, ám a félidei állás (12–10 ide) így is biztató volt. Az első harminc perc magyar ásza, Szucsánszki kilenc próbálkozásból hét gólt szerzett, ráadásul egyik szebb volt, mint a másik.

A második játékrész bosszantóbban nehezen kezdődhetett volna, Pálinger ugyanis hetest hárított, ám a kipattanót Linnea Torstenson begyűjtötte, majd másodszor már nem hibázott. 

A védőfal ezután sem sokat segített kapusunknak, támadásban pontatlanná váltak lövéseink, a 40. percben így már Svédországnál volt az előny (16–15).

A negatív szériát időlegesen sikerült megállítanunk, ám tíz perccel a vége előtt olyanra akadt példa, amire addig a meccsen egyszer sem: kettővel „elhúztak" a svédek. Gyenge, helyezetlen lövéseinkkel naggyá tettük az ellenfél kapusát, tizenkét perces gólcsendet megtörve végül Szamoránsky Piroska talált be végre, 21–19-re zárkóztunk ezzel fel az 56. percben.

Kis örömünk azonban nem tartott sokáig, a csoda sajnos elmaradt, a svédek 24–19-re nyertek, így készülhetnek a Románia elleni elődöntőre, míg a mienk a 9. vagy a 10. helyen fejezik be a kontinenstornát.

 NŐI KÉZILABDA EB
II. CSOPORT, 3. FORDULÓ
Svédország–Magyarország 24–19 (10–12)
Lillehammer, 2500 néző. Vezette: Florescu, Duta (románok)
SVÉDORSZÁG: Kain – Wiel Fredén 4, Jacobsen 1, Wiberg, Gulldén 2, TORSTENSON 8 (3), Boson 2. Csere: GRUBBSTRÖM (kapus), JOHANSSON 6, Roberts, Helleberg, Islas Helgesson, Flognman 1, Wallén
MAGYARORSZÁG: PÁLINGER – Kovacsicz 1, Bulath 3, Kovacsics 2, Szamoránsky P. 1, SZUCSÁNSZKI 8 (3), Vérten 2. Csere: Szekeres, Tóth T., Tomori, Szabó V. 2
Az eredmény alakulása. 2. p.: 0–1. 8. p.: 2–5. 13. p.: 3–8. 18. p.: 7–8. 26. p.: 7–11. 31. p.: 11–12. 35. p.: 12–15. 40. p.: 16–15. 44. p.: 16–18. 52. p.: 21–18. 56. p.: 21–19
Kiállítások: 2, ill. 8 perc
Hétméteresek: 5/3, ill. 3/3
Ukrajna–Franciaország 19–31 (13–16)
A legjobb dobók:  Borscsenko 7, Pidpalova 6, ill. Pineau 6, Dembélé, Deroin 5-5, Signate 4

Norvégia–Hollandia 35–13 (18–9)

A legjobb dobók: Löke 7, Frafjord, Hammerseng 4-4, ill. Abbingh 4, Hilster, Van der Wissel, Visser 2-2

 

  A II. CSOPORT VÉGEREDMÉNYE

A  NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
A NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
 
 
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik