A franciák elkerülték a teljes leégést

Vágólapra másolva!
2010.12.10. 20:25
null
Olivier Krumbholz először tapsolhatott csapatának az idei Eb-n (Fotó: Action Images, archív)
Címkék
Franciaország 29–19-re nyert a Szlovénia elleni ki-ki mérkőzésen, így a magyar és a norvég válogatott mögött harmadikként továbbjutott a női kézilabda-Eb D-csoportjából.

Első két mérkőzésén mindkét válogatott kikapott, így nulla ponttal várta a mai sorsdöntő meccset. A franciák gólkülönbsége jobb volt, ezért a szlovénoknak győzniük kellett volna a középdöntőbe jutáshoz.

Erre sok esélyük nem mutatkozott a mérkőzésen, bár a második félidő elejéig reménykedhettek a fordításban. Ehelyett azonban jött egy hatperces időszak, amely alatt a franciák 16–12-ről 23–12-re alakították az állást, eldöntve ezzel gyakorlatilag minden kérdést.

A szlovénok támadásban ezúttal is rendkívül erőtlennek bizonyultak, mindössze öt játékosuk tudta bevenni a franciák kapuját, ketten közülük egyszer voltak eredményesek.

A franciák győzelmükkel elkerülték azt a szégyent, hogy világbajnoki ezüstérmesként nem jutnak tovább a csoportjukból, azonban pont nélkül kezdve a középdöntőt nem túl rózsásak a kilátásaik a továbbiakat tekintve.

A csoportelsőségről a norvég–magyar összecsapás dönt.

NŐI KÉZILABDA EB 
D-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Franciaország–Szlovénia 29–19 (15–9)
Legjobb dobók: Signate 7, Ayglon 5, Dembélé, Kamto Njitam 3-3, ill. Jericek 8, Gros 6, Mavsar 3
C-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Svédország–Hollandia 25–18 (14–6)
Legjobb dobók:  Gulldén 6, Johansson, Islas Helgesson 4-4, ill. Van der Wissel 6, Visser, Van der Heijden 3-3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik