HIRDETÉS
HIRDETÉS
SIKE KÁROLY, SIMON JÓZSEFnyomtatott 2009.06.09 21:55 Frissítve: 2012.01.10 02:42

Éles József elköszönt a KEK-induló gyöngyösi gárdától

A férfi Magyar Kupa-bronzérmes, KEK-induló, ám a bajnokság első osztályából kieső Gyöngyösi FKK vezetői nem tartanak igényt a továbbiakban Éles József edző munkájára.

HIRDETÉS
Éles József nem tölti ki a 2010 nyaráig szóló szerződését Gyöngyösön
Fotó: Czagány Balázs
Éles József nem tölti ki a 2010 nyaráig szóló szerződését Gyöngyösön
A játékosként és edzőként egyaránt több külföldi klubot megjáró volt veszprémi válogatott játékos, Éles József elköszönt Gyöngyöstől, ahol november óta irányította a főiskolai férficsapat szakmai munkáját.
A szerződése 2010 nyaráig szólt, ám ezt nem tölthette ki, mivel csapata hiába szerepelt bravúrosan a Magyar Kupában (3. hely), s lett KEK-induló, a bajnokságban balszerencsés volt s kiesett. Ez pecsételte meg Éles sorsát, bár még a múlt hét elején még biztatták a trénert a gyöngyösi vezetők.

A Gyöngyös KEK-indulásáról tudni kell, hogy az meglehetősen bizonytalan. Attól függ, hogy az esetleges, június 30-ig bejelentendő magyar bajnoki visszalépések (ez a feljutó FTC-től nem, legfeljebb a gondokkal küzdő Pécstől várható) következményeként első osztályú maradhat-e a Gyöngyös. Ha nem, akkor a tulajdonosok megszüntetik a csapatot.
Éles persze ebben az esetben is csapat nélkül maradna.

Az edző és menedzsere, Szörnyi Attila most új csapatot keres, ami nem könnyű feladat, mert a magyar bajnokságban a férfiaknál nincs üres kispad, a nőknél pedig elképesztő a bizonytalanság még az NB I-es együttesek lehetséges számát illetően is.

Éles szedte a sátorfáját Gyöngyösön, és miközben új klubot keres, az alsóörsi utánpótlásközpont fejlesztésén is fáradozik (ez közel fekszik balatonalmádi családi házához).

KÉRDŐJELEK A CSAPAT JÖVŐJÉT ILLETŐEN

Az NB I B Nyugati csoportjában bajnoki címet szerző, ám a feljebb lépést vélhetően nem vállaló Pécsi VSE helyén, legjobb kiesőként az ősztől ismét a legmagasabb osztályban indulna a Gyöngyösi FKK. A vezetőség által rendezett szurkolói ankéton Hiesz György, Gyöngyös polgármestere ígéretet tett, hogy a szponzorok visszalépése miatt kialakult nehéz pénzügyi helyzetben anyagi segítséget nyújt a város a klubnak, ha az fennmarad.
Magda Sándor klubelnök kijelentette, a vezetőség a jövőben is kizárólag az élvonalbeli szereplést tudja elképzelni, ha ez meghiúsul, megszünteti a szakosztályt. Magda Róbert szakosztályvezető hozzátette, a KEK-indulás az élvonalbeli folytatáshoz kötött. A játékosokkal a tárgyalások még nem értek véget, de az bizonyos, hogy Nigrínyi Tibor, Kovács János, Benis Bence és Habuczki Tamás továbbra is a klub kötelékében maradna, s közel a megállapodás a nemrégiben műtéten áteső Szobol Zsolttal is.
Nagy Leventét és Tarjányi Dávidot nem marasztalták, Kiss Imre és Kocsis Csaba pedig nem hajlik a közös folytatásra. A szlovák válogatott beállós, Michal Kopco a Dunaferrben folytatja, míg az NB I-es gólkirály Marian Kleis szerződése 2011. júniusáig érvényes. Kérdés, lesz-e hol kitöltenie...
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.14 20:50:14

Kézilabda CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Csak most döbbenek rá, hogy már-már az ilyenkor, advent tájékán szokásos óhajainkat fogalmaztam meg. Pedig isten bizony, csak kézilabdázásról akartam írni.

2018.12.13 10:24:54

Kézilabda PAPP BÁLINT (NANCY)

A magyar csapat felnőtt a feladathoz, egyúttal igazolta, hogy Kim Rasmussennel jó úton járunk.

2018.12.12 16:58:33

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Nancy), HATÁR DÁVID (közvetítés)

A mieink összesítésben a 7. helyen zárták az Eb-t • Neagu súlyosnak tűnő sérülést szenvedett.

2018.12.11 10:56:08

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Nancy)

A román kapitányként is dolgozó szakember az elmúlt fél évéről, a Győr új stílusáról és a magyar válogatottról is beszélt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS