HIRDETÉS
HEKA LÁSZLÓnyomtatott 2009.04.23 19:42 Frissítve: 2012.02.09 02:47

Visszavonult a legendás román kapus, Luminita Dinu-Hutupan

Minden idők legjobb román kézilabdakapusa, Pálinger Katalin egyik legnagyobb vetélytársa, Luminita Dinu-Hutupan befejezte aktív pályafutását. Keleti szomszédunk legendája klubcsapata, az Oltchim Valcea viborgi vereségét követően jelentette be visszavonulását.

Dinu-Hutupan látványosan tudott örülni védéseinek, és ezzel csapattársait is rendszeresen feltüzelte egy-egy nagy csatában
Fotó: Action Image (archív)
Dinu-Hutupan látványosan tudott örülni védéseinek, és ezzel csapattársait is rendszeresen feltüzelte egy-egy nagy csatában
A sportág 37 éves élő legendája 27 évig tartó kézilabdás pályafutása végén a Valcea játékosaként Viborgban játszott utoljára, mégpedig a Bajnokok Ligájában, amelyet háromszor nyert meg (kétszer a Krim Ljubljana színeiben, egyszer pedig a Kometal GP Szkopje játékosaként).

Hutupan a jövőben már csak a családjával akar foglalkozni.

A román médiának adott nyilatkozatában a kapus elmondta: „Szerettem volna a karrieremet jó benyomásokkal befejezni. Ezt amolyan kötelességemnek tartottam és tényleg nem vallottunk szégyent Viborgban a BL-elődöntő visszavágóján, mégis kiestünk. Sajnos a hazai mérkőzésen gyengék voltunk, ami engem is meglepett, de nem játszhat a csapat egész évben hibátlanul. Sajnálom, hogy nem tudtam megismételni a fénypontokat, amelyeket a BL-ben a Krim színeiben produkáltam. Köszönöm a szurkolóknak, biztosam hiányozni fognak nekem” – mondta Dinu a 21–21-re végződő dániai találkozót követően.

Hutupan nagyon remélte, hogy a román bajnokkal megnyerheti a BL-t és negyedszer is átveheti a legértékesebb serleget. A remekül küzdő Valceának egyébként Viborgban is volt esélye a továbbjutásra, a román csapat vezetett négy góllal is, ám a hazai pályán elszenvedett 34–28-as vereség miatt nem jártak sikerrel.

Azonban a hálóőrnek így sincs hiánya címekben, érmekben, hiszen összeszámolni is nehéz mi mindent nyert a pályafutása során. Háromszor volt BL győztes, háromszor európai Szuperkupa-győztes, egyszer KEK-győztes, tízszer volt Románia bajnoka és kupagyőztese, és tízszer Szlovénia bajnoka és kupagyőztese.

A román válogatottal legutóbb a macedóniai Eb-n szerepelt. Összesen 180 mérkőzésen lépett fel a válogatottal – és nyolc gólt lőtt. Kétszer játszott olimpián (Sydney, Peking), 2005-ben az oroszországi vb-n ezüstérmet nyert, és ez az egyetlen érme a válogatottal. A 2000-es Eb-n megválasztották a legjobb kapusnak, kétszer (1999, 2005) pedig a vb legjobb kapusának.
2019.02.17 16:40:25

Kézilabda nemzetisport.hu

Az ukrán csapat 14–9-re is vezetett az első félidőben • Bánhidi lőtte az 5000. szegedi BL-gólt.

2019.02.16 17:16:14

Kézilabda nemzetisport.hu

A félidőben még ötgólos hátrányban lévő magyar csapat már a 2. helyen áll a csoportjában.

2019.02.12 22:45:02

Kézilabda SIMON JÓZSEF

NS-VÉLEMÉNY. Egyre inkább felülkerekednek az észérvek.

2019.02.12 22:42:52

Kézilabda CSINTA SAMU

ALAPVONAL.Ettől még szinte mindennap a fekete márványból készült síremlékhez vezet Petre Cozma útja, amelyet a Veszprém állíttatott egykori játékosa emlékére. …A Pipera temetőben valamennyi látogató előre köszön, aki nem ismeri személyesen, annak is ismerős valahonnan.

2019.02.10 14:15:18

Kézilabda nemzetisport.hu

A Flensburg kikapott Ukrajnában, így a Szeged a második helynél nem végezhet hátrébb.