HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2009.03.29 20:41 Frissítve: 2010.11.15 00:05

Matics lemondott, de a Nordhorn elleni visszavágóig még marad

Vladan Matics, a Pick-Szeged vezetőedzője közös megegyezéssel szerződést kíván bontani a klubbal, miután csapata súlyos, 34–25-ös vereséget szenvedett a Nordhorn otthonában a KEK negyeddöntőjének első mérkőzésén.

A továbbiakban már nem Matics irányítja a Pick-Szegedet
Fotó: Czagány Balázs (archív)
A továbbiakban már nem Matics irányítja a Pick-Szegedet
„Közös megegyezéssel szerződést bontok a klubbal. Nincs más lehetőség, a csapat vezetésében változásra van szükség” – nyilatkozta Vladan Matics a Nemzeti Sportnak, miután csapata 34–25-ös vereséget szenvedett a német Nordhorn otthonában a KEK-negyeddöntő első mérkőzésén.

A klub ügyvezetője, Lele Ambrus kérdésünkre elmondta, hogy az elnökség csak a Nordhorn elleni jövő heti visszavágó után tárgyalja Matics lemondását, így a visszavágón még a szerb szakember irányítja Herbertéket.

A csapat háza táján nincs minden rendben, amit több, közelmúltban kirobbant kisebb botrány is tanúsít. A csapatkapitányi posztról nemrég lemondott Nenad Puljezevics, aki legutóbb azzal került a figyelem középpontjába, hogy leköpte az őt majdnem fejbelövő Lele Ákost (Lele Ambrus fiát) a Tatabánya elleni bajnokin.

Sem a kapus, sem a csapat nem nyújt meggyőző teljesítményt az idény során, az alapszakaszban kétszer is sima vereséget szenvedett a rivális Veszprémtől, ezzel ismét csak a 2. helyen végez majd az alapszakaszban, így az esetleges MKB elleni bajnoki döntőn megint a dunántúli csapatnál lesz a pályaelőny.

A Pick-Szegednél kimondva, kimondatlanul a KEK-győzelmet tűzték ki fő célul a BL-ből való kiesés után, azonban a mai, kilencgólos vereséggel ettől igen távol került a gárda.

Matics személyében a Pick-Szeged legeredményesebb edzője állt fel az együttes kispadjáról. A korábbi balszélső két évvel ezelőtt vonult vissza az aktív játéktól (alacsonyabb osztályban azért még ma is játszik), és szinte ezzel egy időben nevezték ki a Pick élére.

A csapat még abban a szezonban bajnok lett – 11 év után –, majd tavaly Magyar Kupát nyert.
2019.02.17 16:40:25

Kézilabda nemzetisport.hu

Az ukrán csapat 14–9-re is vezetett az első félidőben • Bánhidi lőtte az 5000. szegedi BL-gólt.

2019.02.16 17:16:14

Kézilabda nemzetisport.hu

A félidőben még ötgólos hátrányban lévő magyar csapat már a 2. helyen áll a csoportjában.

2019.02.12 22:45:02

Kézilabda SIMON JÓZSEF

NS-VÉLEMÉNY. Egyre inkább felülkerekednek az észérvek.

2019.02.12 22:42:52

Kézilabda CSINTA SAMU

ALAPVONAL.Ettől még szinte mindennap a fekete márványból készült síremlékhez vezet Petre Cozma útja, amelyet a Veszprém állíttatott egykori játékosa emlékére. …A Pipera temetőben valamennyi látogató előre köszön, aki nem ismeri személyesen, annak is ismerős valahonnan.

2019.02.10 14:15:18

Kézilabda nemzetisport.hu

A Flensburg kikapott Ukrajnában, így a Szeged a második helynél nem végezhet hátrébb.