HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI/NSOnyomtatott 2009.02.15 14:12 Frissítve: 2011.10.10 02:41

Ezrek vettek részt a Veszprémben tartott Cozma-emlékmeneten

A veszprémiek végeláthatatlan sorokban sorakoztak fel Marian Cozma kinagyított fényképe mögött, a Királynék Városának főutcáját ellepve tették meg a mintegy három kilométeres utat a Veszprém Arénáig, a mai Bajnokok Ligája kézilabda-mérkőzés színhelyéig. A résztvevők csendesen, rendbontás nélkül vonultak végig nemcsak Cozma emléke előtt tisztelegve, de a magyarországi bűnözéssorozat-hullám ellen is tiltakozva.

HIRDETÉS
Másfél kilométer hosszúra nyúlt az emlékmenet
Fotó: Czagány Balázs
Másfél kilométer hosszúra nyúlt az emlékmenet
A meggyilkolt Marian Cozma kézilabdázó tiszteletére rendezett emlékmenet nem sokkal 13 óra után elindult a veszprémi Óváros térről – jelentette az MTI helyszínen lévő tudósítója. A gyilkosság helyszínénél sokan megálltak és mécseseket gyújtottak, virágokat helyeztek el. A szórakozóhely előtt legalább ezer mécses van.

Több ezer ember vonul a Veszprém Arénához az egy-másfél kilométernyi hosszú tömegben. Az Arénában az MKB Veszprém a spanyol Ademar León együttese ellen játszik majd. A menetet rendőrök biztosítják, a mintegy négy kilométer hosszú, a városból kivezető Budapesti utat teljesen lezárták a rendőrök.

A szurkolók méltóságteljesen viselkednek, mindenki csendes, egy hangot sem hallani, az emberek megértették a felhívást, hogy ne hozzanak zászlókat, transzparenseket, és ne kiabáljanak rigmusokat – mondta az MTI-nek a menet elindulásakor Remport Csaba, a Veszprémi Kézilabda Fun Club elnöke.

A menetben feltűnően sok a fiatal, sokan a dzsekijükre, télikabátjukra fehér, 8-as számú pólót húztak Marian Cozma felirattal. A menet élén a kézilabdázó nagyméretű fotóját viszik, amely alatt ez áll: „Soha nem feledünk”.

A veszprémi Patrióta bárban múlt vasárnap hajnalban egy nagyobb társaság szóváltásba keveredett az MKB Veszprém ott szórakozó kézilabdázóival, majd a kirobbant verekedésben meggyilkolták Marian Cozmát, a sportklub és a román válogatott kézilabdázóját, két sportoló pedig – a horvát Ivan Pesic kapus és a szerb Zarko Sesum irányító – életveszélyes, illetve súlyos sérüléseket szenvedett.
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.05.18 09:33:15

Kézilabda BABJÁK BENCE, TÖRÖK ATTILA (fotó)

Lukács Viktória sokat mosolyog, már ha nem a vacsoráját várja, mert akkor kiállhatatlan.

2018.05.14 22:47:32

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Ez a tudat az övék marad, és erőt ad nekik ezután is.

2018.05.14 21:06:58

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

Eduarda Amorim törött ujjal játszott a döntő hajrájában • Nycke Groot ötvenévesnek érzi magát.

2018.05.14 02:31:42

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

A spanyol edző szerint a negyedik BL-győzelemmel méltóképpen mondhat köszönetet mindenkinek a hat évért.

HIRDETÉS
HIRDETÉS