Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.10.25 16:06 Frissítve: 2010.11.15 00:04

A kapitány Csoknyai Istvánnal és Vladan Maticcsal indul el

Az Európa-bajnoki csoportselejtezők rajtja előtt 20 játékos kapott meghívót Hajdu János szövetségi kapitánytól, de közülük csak 16 utazik hétfőn Athénba. Hogy miként áll öszsze a görögök elleni szerdai csatára a férfi kézilabda-válogatott kerete, az a vasárnapi Szeged–Veszprém rangadón történő eseményektől is függ.

Eklemovics kézsérülése javul
Fotó: Meggyesi Bálint (NS-Archív)
Eklemovics kézsérülése javul

A sérülések és a betegségek mi att sok a kérdőjel Hajdu János szövetségi kapitány keretében. A tréner a hét végén még nem is tudta megnevezni a 16 játékost, aki hétfőn elutazik Athénba, ezért 20 tagú keretet hirdetett. Vasárnap este, a Szeged– Veszprém rangadó után azonban megrostálja a bő keretet, s várhatóan a kiválasztottakra számít a Horvátország elleni, november 2-i veszprémi csatában is. A válogatás rendjét a 28 tagú keret kijelölésekor határozták meg, s ennek lényege, hogy az Eb-selejtezők során két-két mérkőzésenként változtathatja meg a kapitány a bő keretet. A vb-re nevezhető 28 játékost december közepén kell kijelölnie.

Könnyebb dolga van a szakembernek két segítőjével, Csoknyai Istvánnal, a Veszprém másodedzőjével és Vladan Maticscsal, a Szeged trénerével, hiszen mindketten örömmel vállalták a feladatot, és nagy becsvággyal láttak munkához a válogatott mellett.

„Fő a fejem a keret összeállítása miatt, de szerencsére sok segítséget kapok két pályaedzőmtől – mondta Hajdu János. – A megállapodásunk úgy szól, hogy az Európa-bajnoki selejtezőkre váltva tartanak velem, majd a januári, horvátországi világbajnokságon mindketten segítenek. A görögök és a horvátok elleni selejtezőre Csoknyait kértem fel, hiszen Maticsnak szegedi vezetőedzőként ezekben a napokban elképesztően sok a feladata. A válogatottnak hasonlóak a gondjai, mint a Veszprémnek és a Szegednek, hiszen a két vezető klub sérültjei közül többen a keretnek is tagjai.”

A kapitány egyelőre nem tudja, számíthat-e szerdán a görögök ellen a sérüléséből lábadozó Eklemovics Nikolára, Gulyás Péterre, Iváncsik Gergőre, Iváncsik Tamásra és Katzirz Dávidra. Azt csak halkan jegyezte meg Hajdu János, hogy nem tartja túl szerencsésnek a válogatott „megörökölt” programjának kialakítását: a vasárnapi Szeged– Veszprém rangadó után hétfőn a reptéren találkoznak a legjobbak, kedden edzenek egyet Athénban, majd szerdán megmérkőznek Görögországgal. Csütörtökön hazatérnek, aztán vasárnap a horvátokat, a világ egyik legerősebb válogatottját fogadják.

„A most hazahívott idegenlégiósok jó formában vannak, és a magyar bajnokságban szereplő kulcsjátékosaink teljesítményével is elégedett vagyok – folytatta Hajdu János. – Nagyon fontos, hogy Puljezevics Nenad átmentse kiemelkedő formáját, valamint az átlövőktől is nagyon sokat várok. Szerencsém, hogy Skaliczki Lászlótól bő keretet, sok kipróbált játékost örököltem, ezért abban az esetben sem kell az újoncokhoz nyúlnom, ha a sérültek nem vállalhatnak annyit, amennyit szeretnének.”

A KERET

A keret a görögök és a horvátok ellen
Kapusok: Fazekas Nándor (VfL Gummersbach, német), Puljezevics Nenad (Pick-Szeged)
Jobbszélsők: Gulyás Péter ( MKB Veszprém), Harsányi Gergely (PLER), Iváncsik Tamás (Veszprém), Miss Zoltán (Dunaferr)
Jobbátlövők: Mocsai Tamás (TBV Lemgo, német), Nagy László (Barcelona, spanyol)
Beállósok: Gál Gyula (Veszprém), Herbert Gábor (Szeged), Zubai Szabolcs (Dunaferr)
Irányítók: Császár Gábor (Viborg, dán), Eklemovics Nikola (Veszprém)
Balátlövők: Grebenár Gábor (Dunaferr SE), Ilyés Ferenc (Veszprém), Katzirz Dávid (Szeged), Putics Barna (TuSEM Essen, német)
Balszélsők: Halász Máté (Tatabánya-Carbonex), Iváncsik Gergő (Veszprém), Törő Szabolcs (Dunaferr)
A PROGRAM
Férfi Eb-selejtező, 4. csoport.
Október 29. (Athén/Komotini): Görögország–Magyarország
November 2. (Veszprém): Magyarország–Horvátország
November 27. (Vantaa): Finnország–Magyarország
November 30. (Nyíregyháza): Magyarország–Finnország
Június 10/11.: Magyarország–Szlovákia
Június 13/14.: Horvátország–Magyarország
Június 17/18.: Magyarország–Görögország
Június 20/21.: Szlovákia–Magyarország
2019.09.22 18:08:42

Kézilabda T. D.

A mérkőzés utolsó harmadában sokat hibázott a magyar csapat, így elmaradt az újabb bravúr.

2019.09.21 16:37:38

Kézilabda H. D.

David Davis csapata az első és a második félidőt is három góllal veszítette el a német együttes ellen.

2019.09.21 14:44:39

Kézilabda T. D.

A hazaiak néggyel mentek az első félidőben, visszaestek, majd ismét magukra találtak – maradt a döntetlen.

2019.09.15 13:21:39

Kézilabda HATÁR DÁVID

David Davis egyszer sem kért időt, csapata 40 gólig jutott a Motor Zaporizzsja ellen.

2019.09.14 11:48:25

Kézilabda T. D.

Elképesztően izgalmas volt a második félidő, de a magyar csapat bravúrgyőzelmet ünnepelhet.