HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.05.22 13:57 Frissítve: 2012.02.13 02:49

Sterbik a spanyol válogatott tagjaként szerepelhet Pekingben

A vajdasági Adáról származó, egykor a Veszprémben is védő kapuszseni, Sterbik Árpád remek évadot zárt. Vezérletével a spanyol Ciudad Real visszaszerezte a BL-elsőséget Szilágyi Viktor csapatától, a német Kieltől (Sterbik immár kétszeres BL-győztes), s minden trófeát megnyert Spanyolországban, amelynek színeit képviselheti Pekingben.

Sterbik Árpád ott lehet a pekingi olimpián a spanyol válogatott tagjaként
Fotó: Szabó Miklós (NS-archív)
Sterbik Árpád ott lehet a pekingi olimpián a spanyol válogatott tagjaként
Káprázatos sikersorozattal, öt nagy versenyt megnyerve zárta az idényt a hét végén a spanyol Ciudad Real. A kirgizspanyol Talant Dusebajev edző gárdájában Sterbik Árpád kapusnak nem csupán a BL-siker kiharcolásában jutott főszerep, hanem a spanyol bajnoki cím megszerzésében, a spanyol Király-kupa-győzelemben, az Asobal-kupa-sikerben és a spanyol Szuperkupa elhódításában is.

A legfrissebb hír már arról szól, hogy spanyol színekben szerepelhet Pekingben. A szerdától Veszprémben, a barátainál tartózkodó Sterbik Árpád erről, illetve a mögötte hagyott idényről nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.

„Ötből öt, mindenütt nyertünk, ahol elindultunk, ez nem rossz arány – mondta nevetve a Ciudad világklasszis kapusa, akinek a BL-finálé visszavágóján nyújtott káprázatos teljesítményéhez hasonlót ritkán látni a sportágban. – Huszonöt gólt kaptunk, és huszonnégy védett lövés állt a nevem mellett. Ez tényleg azt mutatja, jó napom volt, és a szerencse sem hagyott el.”

A BL-győzelemmel zárult idény után eredetileg augusztus 4-ig tartó pihenést tervezett a kapus, de változott a program…

„A hosszú szabadságból semmi sem lesz, mert néhány órával ezelőtt értesültem arról, a szerb szövetség hozzájárult, hogy spanyol színekben szerepeljek Pekingben – mondta Sterbik. – Előbb persze a spanyoloknak tovább kell jutniuk a franciákkal, a tunéziaiakkal és a norvégokkal szembeni, május végi párizsi selejtezőből. Innen két csapat kvalifikál az olimpiára, amire július elején kezdődik a felkészülés.”

A kapus megjegyezte, hogy ott lesz pénteken a Veszprém–Szeged bajnoki döntő ötödik meccsén, de esélylatolgatásra nem vállalkozott.
2019.02.16 17:16:14

Kézilabda nemzetisport.hu

A félidőben még ötgólos hátrányban lévő magyar csapat már a 2. helyen áll a csoportjában.

2019.02.12 22:45:02

Kézilabda SIMON JÓZSEF

NS-VÉLEMÉNY. Egyre inkább felülkerekednek az észérvek.

2019.02.12 22:42:52

Kézilabda CSINTA SAMU

ALAPVONAL.Ettől még szinte mindennap a fekete márványból készült síremlékhez vezet Petre Cozma útja, amelyet a Veszprém állíttatott egykori játékosa emlékére. …A Pipera temetőben valamennyi látogató előre köszön, aki nem ismeri személyesen, annak is ismerős valahonnan.

2019.02.10 14:15:18

Kézilabda nemzetisport.hu

A Flensburg kikapott Ukrajnában, így a Szeged a második helynél nem végezhet hátrébb.

2019.02.09 19:04:07

Kézilabda nemzetisport.hu

Hansen 8, Brattset 7, Görbicz 6 gólt lőtt a Vipers Kristiansandnak, a vége négygólos győzelem.