Nemzetisport.hu online 2005.08.11 19:29 Frissítve: 2011.11.18 00:07

Veszprémi kezdeményezés a sportszerű szurkolásért

A Veszprém Kézilabda Fan Club (VKFC) második alkalommal rendezi meg 2005. augusztus 26-28-ig a Veszprém-Balatonalmádi-Alsóörs háromszögben a Handball Fan Tour 2005 Veszprém elnevezésű nemzetközi kézilabda-szurkolói találkozót, melynek keretében egy kézilabdatornára is sor kerül a drukkerek között. Az eseményre számos szurkolótábor jelentkezett, köztük két szlovén csapat, a Celje és a Velenje szimpatizánsai is.

A szervezés során a klub jelentős segítséget nyújtott a veszprémi szurkolók szervezetének, így sikerült elérni, hogy a szurkolói találkozó nyitánya egy barátságos mérkőzés legyen az MKB Veszprém KC, illetve Éles József új csapata, az Amicitia Zürich között. Ezt a találkozót augusztus 26-án, pénteken 19 órakor rendezik meg.
A Fan Tour mottójául a "A sportszerű szurkolásért!" szlogent választották.

"Az utóbbi években azt láttuk, hogy a hozzánk hasonló szurkolói klubok pozitívan befolyásolják a lelátó hangulatát - mondta el Remport Csaba, a VKFC elnöke. - Az egyesületek új színteret kínáltak kapcsolatok, barátságok kialakulásához, s mint tapasztaljuk, csak ez a csatorna hiányzott, hiányzik. Így jutottunk arra az elhatározásra, hogy egy ilyen kezdeményezés révén lehetőséget teremtünk egy szélesebb kör számára ahhoz, hogy aggodalmak nélkül, európai módon szurkolhasson saját csapatának."

A VKFC első lépésként 2004-ben elkészítette szurkolói kódexének első változatát, mely az egyesület honlapjáról (www.fotexfanclub.hu) letölthető. Ezen kívül "A SPORTSZERŰ SZURKOLÁSÉRT!" felirattal karpereceket is gyárttattak az akció népszerűsítésére.

"Terveink szerint azt a kommunikációs űrt tölti majd be, amin keresztül a szurkolók közölhetik társaikkal, hogy úgy a mindennapokban, mint a lelátón kimondhatatlanul szeretik a sportot, a csapatunkat, de mindezt csak sportszerűen, etikus magatartással teszik, az erőszaktól, rasszizmustól pedig maximálisan elhatárolódnak" - mondta a karkötőről Remport Csaba.

A karkötős akció nonprofit célú, az eladásából származó bevételből a Veszprém Megyei Mozgássérültek Egyesületét támogatják - közölte a klubelnök.

Az MKB Veszprém KC is támogatja a mozgássérülteket azzal, hogy bár az Veszpérm-Amicitia mérkőzésen nem lesz belépő, de felállítanak egy becsületkasszát, melynek összes bevétele a Veszprém megyei mozgássérülteket illeti meg.

A VKFC megkeresésére eddig számos magyar válogatott kézilabdázó - Carlos Perez, Éles József, Császár Gábor, Mezei Richárd, Ferling Bernadett, Tápai Szabina, Görbicz Anita, Tóth Tímea - állt az akció mellé.
A Handball Fan Tour 2005 programja
Augusztus 26., péntek
14:00 Nivegyvölgyi Borozó, Veszprém Sajtótájékoztató
19:00 Március 15. Csarnok, Veszprém MKB-AMICITIA barátságos mérkőzés
22:00 Wesselényi-strand, Balatonalmádi Buli a Brau Union támogatásával
Augusztus 27., szombat
9:00 csarnok, Alsóörs Szurkolói kézilabdatorna
20:00 Wesselényi-strand, Balatonalmádi Buli a Red bull támogatásával
Augusztus 28., vasárnap
8:00 csarnok, Alsóörs Szurkolói kézilabdatorna, döntők
10:00 csarnok, Alsóörs Eredményhirdetés
A drukkertornán résztvevő csapatok: Celje Florijani, Salecki Grascaki Velenje, Ferencváros SzuCsa, Szeged Hat Puttony, Győr Green Danger, Blue Front Hódmezővásárhely, Fakéz KC Tatabánya, Veszprém Kézilabda Fan Club

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.06.22 22:14:08

Kézilabda BALLAI ATTILA

NS-VÉLEMÉNY. Egy-egy hazai héroszunknak azért is érdemes legalább egyszer elzarándokolnia a Székelyföldre, mert ezáltal önmagáról, saját küldetéséről, felelősségéről is többet tud meg; annyit feltétlenül, hogy győzelmeivel hány, más országban élő honfitársának, hívének szerez örömet, teremt újabb és újabb, láthatatlan, mégis eltéphetetlen kapcsokat.

2017.06.18 18:48:56

Kézilabda nemzetisport.hu

A magyar válogatott öt góllal nyert a hollandok elleni Európa-bajnoki selejtezőn, Veszprémben.

2017.06.16 09:49:11

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

A magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya ezúttal sem volt elégedett.

2017.06.15 23:59:51

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Egy hasonló (vagy kevésbé hasonló) kvalitású magyar sokkal többet kér az aláírásáért, mint a légiós, így hosszabb távon spórol annyit a klub, hogy kifizethesse az esetleges büntetést. Nálam mindez megerősíti, hogy a nevelés nem éppen húzóágazat nálunk, hiszen a valós önértékelés kialakítása, léte vagy hiánya jellemző a közegre, ahol az önmagát értékén felül árazó ifjú felnő.

2017.06.15 08:59:12

Kézilabda nemzetisport.hu

A magyar válogatott Lettország ellen könnyű győzelmet szerezve kijutott a januári Eb-re.