HIRDETÉS
BORSÁNDI ISTVÁN, SIMON JÓZSEFonline 2005.08.01 23:56 Frissítve: 2011.10.28 02:46

Buday, a nagy visszatérő

Rutinos, híres edző, Buday Ferenc (54 éves) irányításával készül a szeptemberi bajnoki rajtra a női NB I-ben legutóbb a hetedik helyen végző Liss-Hódmezővásárhelyi NKC. Az új edző, aki Szegeden és Dunaújvárosban egyaránt remek eredményeket ért el férficsapatával, Svájcból tért haza, és Pánczél Barabás kollégáját váltotta a kispadon. Érdekesség, hogy Buday, aki a férfikeret másodedzőjeként is dolgozott, első alkalommal vezényel női együttest.

Buday visszatért Vásárhelyre
Buday visszatért Vásárhelyre
"Örülök, hogy ebbe a városba kerültem, hiszen így visszatértem egykori sikereim színhelyére, valamint közel lehetek szegedi családomhoz - mondta Buday Ferenc. - A nyolcvanas években a Hódiköt NB I-es gárdájának játékos-edzője voltam Vásárhelyen, aztán Olaszországban és Svájcban edzősködtem. Legutóbb a Winterthurban kerestem a kenyerem, de a sok esztendős távollét után már nagyon vágytam haza. A lányokkal jól megértjük egymást, s akinek volt némi lemaradása, már behozta, és valamennyien jó hangulatban, bizakodva folytatjuk a gyakorlást a bajnoki rajtra."
A Vásárhelyből hatan távoztak: Kocsis Ágnes és Kósa Anikó Kiskunhalasra igazolt, a csapatkapitány Asztalos Judit befejezte az aktív játékot (az új csk. Gaál Adrienn lett), Szabó Krisztina a francia Nimes-ben véd tovább, míg a másik kapussal, Okszana Plosinszkajával, valamint a balszélső Bacsa Edinával nem hosszabbítottak szerződést.

A távozók helyére igazolták a kapus Körmöczi Beátát (Bp. Kőbánya-Spartacus) és a Spanyolországból hazatérő, volt esztergomi Bartus Juditot. A fiatal Scholtz Andreával elsősorban az ifjúsági gárda erősödhet. A mezőnybe Kiskunhalasról érkezett Ancsin Tímea. Próbajátékon vesz részt az edzéseken Miklós Gizella (Domaszék), Ravasz Márta pedig visszatért Orosházára. A volt ferencvárosi Barna Éva nem Vásárhelyre, hanem a Kanári-szigetekre igazolt.

A vásárhelyiek ma a Hódtói Sportcsarnokban edzőmérkőzést játszanak a Békéscsaba ellen, majd csütörtöktől Nagybányán háromnapos nemzetközi tornán szerepelnek.
2019.02.17 16:40:25

Kézilabda nemzetisport.hu

Az ukrán csapat 14–9-re is vezetett az első félidőben • Bánhidi lőtte az 5000. szegedi BL-gólt.

2019.02.16 17:16:14

Kézilabda nemzetisport.hu

A félidőben még ötgólos hátrányban lévő magyar csapat már a 2. helyen áll a csoportjában.

2019.02.12 22:45:02

Kézilabda SIMON JÓZSEF

NS-VÉLEMÉNY. Egyre inkább felülkerekednek az észérvek.

2019.02.12 22:42:52

Kézilabda CSINTA SAMU

ALAPVONAL.Ettől még szinte mindennap a fekete márványból készült síremlékhez vezet Petre Cozma útja, amelyet a Veszprém állíttatott egykori játékosa emlékére. …A Pipera temetőben valamennyi látogató előre köszön, aki nem ismeri személyesen, annak is ismerős valahonnan.

2019.02.10 14:15:18

Kézilabda nemzetisport.hu

A Flensburg kikapott Ukrajnában, így a Szeged a második helynél nem végezhet hátrébb.