HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEFonline 2005.04.03 22:15 Frissítve: 2011.10.29 02:41

A győriek bontottak pezsgőt

Az álomdöntőnek kikiáltott Győr-Dunaferr találkozóra Róth Kálmán edző az elődöntőben combsérülést szenvedő Petróczi helyett a juniorválogatott Temest nevezte. "Csak százszázalékos játékosokkal vehetjük fel a versenyt a címvédő Dunaújvárossal - mondta a mester. - Nagy küzdelmet és csapatom győzelmét várom."

A gyôriek irányítója, Görbicz Anita remekül szervezte csapata játékát, s emellett hat gólt is szerzett, így nem véletlenül lett a döntô legjobbja (Fotó: Danis Barna)
A gyôriek irányítója, Görbicz Anita remekül szervezte csapata játékát, s emellett hat gólt is szerzett, így nem véletlenül lett a döntô legjobbja (Fotó: Danis Barna)
A dunaújvárosiak edzője, Kiss Szilárd a négyes döntő lebonyolítási rendszeréről mondott véleményt. "A mai a hatodik MK-döntő, amelyben a Dunaferrt irányítom - mondta. - Eddig hármat megnyertünk, kettőt elveszítettünk az FTC-vel szemben, de a legfurcsább, hogy még sosem játszhattunk finálét otthon. A legszerencsésebb talán az lenne, ha semleges pályán kerülne sor a végső csatára."

A kezdés előtt egyperces néma felállással emlékeztek a szurkolók és a csapatok a szombaton elhunyt II. János Pál pápára.

Fergeteges iramban kezdett mindkét csapat, és különösen Pálinger, valamint Sirina csillogott. Válogatott formában játszott, és együttese vezéregyénisége volt Vérten, aki 4-1-ig három gólt lőtt. Az olykor szikrázóan kemény ütközésekből rendre a hazaiak kerültek ki győztesen, mert Gogirla és Bradeanu ellenállhatatlanul támadott, Görbicz ügyesen és okosan osztogatott, ráadásul látványos gólokat is lőtt, Sirina pedig halmozta a bravúros védéseket. Kiss Szilárd 8-3-nál cserékkel próbált új lendületet adni együttesének. A férfias küzdelemben Radulovics góljai tartották a lelket az újvárosiakban, akik Vértent és a Djokicsnak remek labdákat adó Görbiczet nehezen tudták megállítani. A szerb beállós erőszakosan védekezett, támadásban pedig heteseket harcolt ki, minden megmozdulása életveszélyes volt. Persze a román válogatott Gogirla és Bradeanu is kitett magáért, nem rajtuk múlott, hogy Radulovics vezérletével 13-10-re feljött a Dunaferr.

A Győr mozgékony és erőszakos védekezésből indított támadásaira ritkán talált ellenszert a bajnok, amely olykor idegekkel is nehezen bírta a néha eldurvuló találkozó feszültségét, valamint azt, hogy neki kellett futnia az eredmény után. Pálinger hevesen vitatkozott a bírókkal, sőt még az újvárosi gyúrót is sárga lappal kellett rendre utasítani. Néha persze a Győr egy-egy játékosánál is elszakadt a cérna, s a bírók ezeket a szándékos szabálytalanságokat és pofonokat is kétperces kiállításokkal büntették.

Görbicz ontotta a gólokat, Herr pedig hárította Radulovics büntetőjét. A forró hangulatú, jó iramú csata hősnője mégis Sirina és Görbicz volt. Gogirla kínai figurából talált be, Ferling pedig a 39. percben megszerezte első és egyetlen gólját (20-15). Nagyon akart a Dunaferr, ráadásul a Győr remek védekezésből induló támadásai sorra pontatlan befejezéssel zárultak (20-18). A hajrá közeledtével az addig is roppant heves küzdelem itt-ott már háborúvá változott. Görbicz és Radulovics gólpárbajának szenvedő alanya a két jó formában védő kapus, Sirina és Pálinger volt. A mind gyakoribb sportszerűtlen pofozkodásért mindkét oldalon kiállítással bűnhődtek a vétkesek. A csapatok utolsó erejüket megfeszítve csatáztak, és a Győr tartotta két-három gólos előnyét. Az utolsó tartalékait összekaparó Dunaferrben ekkor már nem volt jele annak, hogy fel tudna zárkózni (25-21). A végén mégis fokozta a tempót Kiss Szilárd együttese, amely az utolsó percben közel állt az egyenlítéshez.
A Graboplast ETO KC végig vezetve, kiemelkedő teljesítménnyel, az izgalmas végjátékban viszont kissé kiengedve szerezte meg első MK-diadalát. A trófeát Kiss István, az MKSZ elnöke adta át Sirinának, a győriek csapatkapitányának. A döntő legjobb játékosának Görbiczet választották.
2019.07.19 17:32:31

Kézilabda M. Á.

Junior női kézilabdázóink fordulatos mérkőzésen harcolták ki a fináléba jutást Győrben.

2019.07.13 21:43:32

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Valóban csupán karnyújtás a végtelen? Vagy a gyémánt még csiszolatlan, és pusztán a szerencsés napállásnak köszönhetően esett rá egyszer, talán egyetlenegyszer éppen úgy a fény, hogy teljes pompájában ragyogott?

2019.07.10 23:51:02

Kézilabda SIMON JÓZSEF

NS-VÉLEMÉNY. A célkereszt az én mellemen lesz.

2019.07.05 18:43:29

Kézilabda SIMON JÓZSEF

Nagy László vérbeli, társait magával ragadó csapatkapitány volt Veszprémben és a válogatottban.

2019.06.28 17:24:53

Kézilabda SIMON JÓZSEF

Mi volt az oka, hogy Nagy László Barcelonában „ragadt”, és vonakodott hazajönni?