HIRDETÉS
KRASZ EMILonline 2004.11.25 11:04 Frissítve: 2012.02.20 02:44

Elhunyt Hernández Vladimir

Harminchárom éves korában elhunyt Hernández Vladimir, a spanyol Portland San Antonio Pamplona kézilabdakapusa. A havannai születésű játékos előbb a kubai, majd kettős állampolgárként tavaly immár a magyar válogatottban is bemutatkozhatott.

Hernández Rivera Vladimir:élt harminchárom évet (Fotó: Meggyesi Bálint)
Hernández Rivera Vladimir:élt harminchárom évet (Fotó: Meggyesi Bálint)
Hernández tegnap nem jelent meg csapata hazai, Teucro elleni bajnoki mérkőzésén és már a közvetlen meccs előtti videózáson sem vett részt, amelyet pedig soha nem mulasztott el, hiszen korábban mindig részletesen kielemezte a leendő ellenfél erényeit és hibát.A találkozó lefújását követően klubjának vezetői megpróbálták elérni játékosukat és magyarázatot kérni tőle a hiányzásra, ám ez nem sikerült nekik. Hernández lakására mentek, ám miután nem találták sem ott, és továbbra sem tudtak vele kapcsolatot létesíteni, értesítették a helyi rendőrséget.

A kapus lakásának ajtaját így, más választás nem lévén, hajnali kettőkor betörték a rendőrök és hálószobájában az ágyon már csak az élettelen testet találták meg.

Természetes halál

A spanyol klub vezetése ma kora délután sajtótájékoztatón ismertette a boncolás eredményét: ezek szerint az élsportoló teljesen természetes okok miatt halt meg, mégpedig az aortájában, alvás közben bekövetkezett verőértágulás következtében.
Az idegenkezűséget már a helyszínen kizárták a rendőrök, majd a gyors orvosi vizsgálat megállapította, hogy mérgezésre utaló jeleik okozhatták a sportember halálát. Pontos részleteket azonban csak a boncolás után hozhatnak nyilvánosságra.

Spanyol lapinformációk szerint Hernándezen az utóbbi időben többször is depresszióra utaló jeleket láttak társai és a klubvezetők.

Hernández Rivero Vladimir Magyarországon a Szolnok, a Nyíregyháza és a Dunaferr színeiben védett, majd hosszas várakozás és szakmai egyeztetést követően tavaly kerülhetett be immár kettős állampolgárként az athéni olimpiára készülő magyar válogatott keretbe, ahol a felkészülési időszakban és a világbajnoki pótselejtezőn pályára is léphetett. A szűkítésnél azonban kimaradt a keretből, méghozzá fegyelmi okból. Először késve érkezett vissza a válogatott edzőtáborába, majd Szathmári Jánossal akadt, már-már tettlegességig fajuló nézeteltérése. Hernández magyarországi tartózkodása során nősült másodszor és egy veszprémi illetőségű hölgyet vett el feleségül, akitől kislánya született. A kapus korábban Kubában is megházasodott már egyszer és ott is született egy lánya.
Spanyol lapinformációk szerint azonban Hernándeznek három lány van és a legkisebbel élt együtt.

Skaliczki László, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya értetlenül és megdöbbenve áll a történtek előtt, mint elmondta: Hernández fájdalmasan korai halálával egy értékes sportembert és embert veszített a kubai, a spanyol, a magyar és a nemzetközi kézilabdavilág.

Bene Gyula, a Dunaferr szakosztály-igazgatója - aki segédkezett Hernándeznek, mint klubja volt játékosának a spanyolországi szerződéskötésben - annyival egészítette ki a kapitány által elmondottakat, hogy első és másodkézből származó információi szerint régóta nem volt felhőtlen a viszony Hernández és magyar felesége között. Azonban az még számára is újdonság volt, hogy ők ketten már nem is éltek egy háztartásban, illetve a spanyol lapok által írt harmadik kislányról egyáltalán nem volt tudomása.
2019.02.12 22:45:02

Kézilabda SIMON JÓZSEF

NS-VÉLEMÉNY. Egyre inkább felülkerekednek az észérvek.

2019.02.12 22:42:52

Kézilabda CSINTA SAMU

ALAPVONAL.Ettől még szinte mindennap a fekete márványból készült síremlékhez vezet Petre Cozma útja, amelyet a Veszprém állíttatott egykori játékosa emlékére. …A Pipera temetőben valamennyi látogató előre köszön, aki nem ismeri személyesen, annak is ismerős valahonnan.

2019.02.10 14:15:18

Kézilabda nemzetisport.hu

A Flensburg kikapott Ukrajnában, így a Szeged a második helynél nem végezhet hátrébb.

2019.02.09 19:04:07

Kézilabda nemzetisport.hu

Hansen 8, Brattset 7, Görbicz 6 gólt lőtt a Vipers Kristiansandnak, a vége négygólos győzelem.

2019.02.09 17:17:24

Kézilabda nemzetisport.hu

A második félidőben 11 gólon tartotta a csoport éllovasát a magyar csapat. Nagy László kapta a Marian Cozma-emlékérmet.