H. L.online 2004.10.04 22:52 Frissítve: 2012.01.23 02:55

Vlado Sola: Elégedett vagyok

A Fotex KCV legendás kapusa, a világ- és olimpiai bajnok Vlado Sola a legolvasottabb horvát napilapnak, a Vecernji Listnek adott interjúban kiemelte, hogy fontolgatja: visszavonul a válogatottból. Igaz, azt elképzelhetőnek tartja, hogy még egy-két alkalommal rendelkezésre áll, ha erre nagy szükség lenne.

Vlado Sola – a horvát fenegyerek
Vlado Sola – a horvát fenegyerek
Sola elmondta, valójában bejelentette, hogy visszavonul a válogatottból, de elképzelhető, hogy a novemberi svédországi Világkupán mégis ott lesz. "Sok fiatal tehetséges játékosunk van, így természetes, hogy Matosevic és én bejelentettük a visszavonulást - mondta. - Azonban Lino Cervar szövetségi kapitány a minap felhívott, és közölte, nagyon örülne, ha a Világkupán és a tunéziai világbajnokságon vállalnám a játékot. Még nem döntöttem, azonban ha nagy szükség lesz rám, természetesen vállalom a játékot. Van még motiváció bennem, hiszen nincs Európa-bajnoki címem, s nem nyertem se BL-t, se horvát bajnokságot. A Fotexben, remélem, magyar bajnok leszek. Nagyon elégedett vagyok a csapattal, mondhatom, hogy Európa talán legjobban megszervezett egyesületébe kerültem. Nincs pénzhiány, a játékosok nagyon jók, emellett remek a hangulat, és a szurkolók is pompásak."
A Veszprémben eddig eltöltött időszakról Sola elmondta, nagyon jól feltalálta magát Magyarországon. "Igaz, előfordul, hogy a vendégszerepléseknél azt sem tudom, hogy melyik városban vagyunk, és hogy pontosan ki az ellenfelünk - mondta. - Eddig még csak néhány magyar szót sikerült elsajátítanom, azonban ha németül és franciául megtanultam a két országban kézilabdázva, biztos, hogy magyarul is megtanulok. Már tudom a különböző biztató szavakat."
Sola nagyon örül, hogy két honfitársa Renato Sulic és Zdravko Zovko edző vele van Veszprémben. "Sulic egyre jobban érzi magát - folytatta -, és már könnyített edzéseket végezhet, azonban továbbra is szed valamilyen gyógyszereket, így még nem játszhat. Zdravko Zovko régi barátom, hiszen annak idején együtt kézilabdáztunk, s amikor szövetségi kapitány lett, akkor is játszottam, és vele együtt Eb-bronzérmet és vb-ezüstérmet nyertem."

Szavazás

Ki lepheti meg a Fotexet az idei bajnokságban?

Írja be az itt látható számot!
2020.02.23 18:08:06

Kézilabda B. L.

A franciák a 45. percben néggyel mentek, az utolsó másodpercekben az egálért támadtak, de Kiss védett.

2020.02.23 15:10:55

Kézilabda H. D.

David Davis csapata az utolsó kör eredményeitől függetlenül biztosította a második helyét a csoportban.

2020.02.21 10:35:48

Kézilabda BACSKAI JÁNOS

Elek Gábor csapata túl sokat hibázott, a vereséggel biztosan lemondhat a BL-negyeddöntőbe jutásról.

2020.02.17 18:54:47

Kézilabda CSINTA SAMU

A kézilabdázás állócsillagát horrorsérülések hátráltatták – és a mieink ellen rendre remekel.

2020.02.19 14:39:20

Kézilabda T. D.

Juan Carlos Pastor csapata sok hibával, enerváltan játszott, így simán kikapott Németországban.