S. J.online 2004.06.26 20:28 Frissítve: 2012.02.13 02:49

Boldogság az Imre–Kökény családban

Hazatért a MÁV Kórház szülészetéről Kökény Bea, olimpiai ezüstérmes kézilabdázó, az FTC női szakosztályának menedzsere, aki hétfőn életet adott második gyermekének. Az anyuka és Imre Szofi (akinek Imre Géza olimpiai bronzérmes párbajtőröző az édesapja) egyaránt jól vannak.

Imre Bence (az elôtérben) édesanyjával és olimpia elôtt álló apjával együtt örül Szofinak, vagyis a sport-család gyarapodásának (Fotó: Mirkó István)
Imre Bence (az elôtérben) édesanyjával és olimpia elôtt álló apjával együtt örül Szofinak, vagyis a sport-család gyarapodásának (Fotó: Mirkó István)
– Továbbra is égnek a telefonvonalak? – érdeklődtünk a boldogságban úszó Kökény Beától.– Igen, de közel sem annyian keresnek, mint húsz hónappal ezelőtt, amikor Bence született – válaszolta.
– Ennek mi lehet az oka?
– Talán a nyári uborkaszezon. Sok barátunk, ismerősünk és sporttársunk szabadságon van, többen külföldön vagy távol a világ zajától pihennek. Meg aztán a második gyermek születése nem is vált ki akkora visszhangot, ezzel már nincs túl nagy felhajtás. Mi is másként éljük át Szofi érkezését, mint annak idején Bencéét.
– Elmondható, hogy ön már rutinos kismama?
– Sok újdonsággal vagy meglepetéssel nem találkoztam Szofi világrajötte kapcsán. Ugyancsak a MÁV Kórházban és régi orvosomnál, doktor Kardos Zoltánnál, a volt kézilabdázónál szültem, sőt ugyanabba a szobába is kerültem, mint Bencével.
– Nehéz szülés volt?
– Nem annyira, mint Bencéé. A kislányok inkább megkímélik az anyukájukat. Két nappal később már unatkoztam is a kórházban, és csütörtökön kértem, hogy hazajöhessek.
– Ennek Bence is biztosan örült.
– Igen, akárcsak a nagyszülők, akik továbbra is elhalmoznak bennünket a szeretetükkel. Ugyanakkor Szofi érkezéséből nem csinálunk akkora gondot, mint Bencééből. Mondom, ő már a második... Néhányan viccesen azt mondják, a harmadik gyermekünk szinte magától fog felnőni.
– A férje olimpiai felkészülését, pontosabban a pihenését nem zavarják a kicsi körüli teendők?
– Egyelőre keveset alszunk éjszaka, mert kétóránként megéhezik. Most – az első napokban – azonban jó, hogy Géza még Budapesten edz és velünk van. A jövő héten úgyis vidéken gyakorol. Akkor már nyugodtan pihenhet.
– Gondoltak harmadik gyermek vállalására?
– Erről még korai lenne bármit mondani. Harmincöt éves vagyok, és Szofi is azért érkezett viszonylag röviddel Bence után, hogy a két gyermek életkora között ne legyen túl nagy a különbség. Meglátjuk...
2019.07.26 16:14:58

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

Emilie Christensennek a legjobbkor jött az FTC hívása, fontos állomásként tekint első külföldi klubjára.

2019.07.29 21:01:41

Kézilabda CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A többségnek meg kell halnia ahhoz, hogy kiderüljön, mennyien tisztelik, szeretik, sőt, elismerik, tartják betölthetetlennek az eltűnése nyomán keletkező űrt.

2019.07.26 17:20:20

Kézilabda TÓTH ANITA

1987 júliusa óta volt lapunk munkatársa, az utóbbi évtizedekben kézilabda-szakírója.

2019.07.18 17:43:58

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

A norvég Tord Ellingsen minden hétfőt a Fradinál tölti, és már jól látszik a többé éve tartó közös munka eredménye.