HIRDETÉS
HIRDETÉS
HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEFonline 2004.04.03 21:51 Frissítve: 2011.10.28 02:41

Sziporkázva nyert a Dunaferr

A kupa elhódítása mellett a tekintélye megőrzése is motiválta a finálé két résztvevőjét. A pénteki elődöntőben a Vácot búcsúztató Dunaferrt ráadásul a visszavágás vágya is fűtötte, hiszen a bajnokság alapszakaszában két vereséget szenvedett a Győrtől. A Graboplast ETO viszont óriási önbizalmat merített mind az említett két sikerből, mind az FTC ellen az elődöntőben büntetőkkel kiharcolt győzelemből.

HIRDETÉS
"Győrött aludt a csapat és szombat délelőtt átmozgató edzést tartott – mondta Kiss Szilárd, a Dunaferr mestere. – A győrújbaráti csarnokban szívesen fogadtak bennünket, és jól felkészülhettünk a döntőre."A hazaiak edzője, Róth Kálmán sem engedte tétlenkedni játékosait a finálé délelőttjén. "Igyekeztünk ráhangolódni az eddigi sikereink folytatására – bizakodott a mester. – Ugyanakkor nem tagadható, a lányok lábában benne van az utóbbi két hónap fokozott terhelése, illetve ezeknek az erőpróbáknak a fáradtsága."
A dunaújvárosiak ügyvezető igazgatója, Kocsis Erzsébet Győrött kezdte a világ legjobbja (1995) címben csúcsosodó pályafutását. "Rettentően nagy küzdelmet, valódi kupacsatát várok – mondta a volt válogatott beállós. – Ôszintén remélem, hogy nagy, de sportszerű csatában dől el a kupa sorsa."
A Győrből igazolt Kindl gólját és a szintén győri nevelésű Pálinger bravúrjait ünnepelték a vendégek szurkolói, ám Görbicz és Djokics vezérletével gyorsan átvette a kezdeményezést az ETO, amely főleg a hatékony védekezésének köszönhetően uralta a csata elejét. Kétgólos előnye azonban gyorsan elolvadt, mert támadásait nem tudta pontosan befejezni, sőt helyzetbe is alig került. Pigniczki és Kindl széttördelte a győri támadásokat. Róth Kálmán időt kért, majd amikor Nagy Ivett már 7–11-re alakította az állást, Sirina helyére Petróczit állította a kapuba. A hazaiakban Mehlmann góljai is csak nehezen tartották a lelket, míg a Dunaferrben Kindl, Kulcsár és Nagy egyaránt csillogott, és amikor Radulovics is bekapcsolódott a góllövésbe, ötgólosra duzzadt a fegyelmezettebb, frissebb és eredményesebb vendégek előnye.
Sirina visszaállásával sem módosult sokat a csata összképe. A megszokottnál gyengébb napot kifogó Görbiczet többnyire kikapcsolták a játékból, Djokicsig nem jutott el a labda, a győri átlövők passzívak voltak, a szélsők pedig ritkán kaptak labdát. Kovacicová egy-egy lerohanás végén betalált, és ezzel faragott a különbségből, de az első félidőt megérdemelten nyerte meg a Kulcsár, Radulovics és Nagy vezette Dunaferr.
Kölcsönösen kimaradó helyzetekkel, eladott labdákkal folytatódott a hatalmas iramú, egy-egy kirívóan durva szabálytalansággal is tarkított csata. Pigniczki a harmadik kétperces kiállítása után nem térhetett vissza a pályára, és hiányát mintha megérezte volna a Dunaferr. A hazaiak kettős emberelőnyben feljöttek 16–18-ra, majd ők kerültek kettős emberhátrányba, és Radulovicsot képtelenek voltak megállítani. A kapusok bravúrjainak köszönhetően néhány percig "állt" az eredmény, majd újra a Dunaferr pillanatai következtek. Görbicz az első akciógólját a 44. percben lőtte: az általa kihagyott büntetőből kipattanó labdát vágta be. Sirina ismét a kispadra ült, miközben Pálinger bravúrjainak és az újvárosiak pontosan befejezett támadásainak köszönhetően 20–28-ra alakult az állás.
A győriekből láthatóan sok erőt kivett az egy nappal korábban, az FTC-vel vívott elődöntő, és sem fizikálisan, sem mentálisan nem bírták a finálé megpróbáltatásait. Válogatott játékosaik is halványabban kézilabdáztak, mint a Dunaferr legjobbjai. Az Újváros, amely legutóbb 2002-ben nyert Magyar Kupát, és ezúttal ötödször szerezte meg a trófeát, főleg egykori győri csillagai (Pálinger, Kulcsár, Kindl), valamint Radulovics és Nagy vezetésével diadalmaskodott. Méltán locsolták pezsgővel híveik a kupagyőzteseket.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.14 20:50:14

Kézilabda CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Csak most döbbenek rá, hogy már-már az ilyenkor, advent tájékán szokásos óhajainkat fogalmaztam meg. Pedig isten bizony, csak kézilabdázásról akartam írni.

2018.12.14 08:46:24

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

Pálinger Katalin a csapategységet emelte ki, és úgy látja, az erőnléti munkában még van tartalék.

2018.12.13 10:24:54

Kézilabda PAPP BÁLINT (NANCY)

A magyar csapat felnőtt a feladathoz, egyúttal igazolta, hogy Kim Rasmussennel jó úton járunk.

2018.12.12 16:58:33

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Nancy), HATÁR DÁVID (közvetítés)

A mieink összesítésben a 7. helyen zárták az Eb-t • Neagu súlyosnak tűnő sérülést szenvedett.

2018.12.11 10:56:08

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Nancy)

A román kapitányként is dolgozó szakember az elmúlt fél évéről, a Győr új stílusáról és a magyar válogatottról is beszélt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS