Munkatársunktólonline 2004.01.27 21:38 Frissítve: 2011.10.27 02:44

A bíró nem vezethet több meccset

Az első vesztese már megvan a vasárnapi VasasHypo NÖ mérkőzés után kirobbant balhénak. Csak emlékeztetőül: a 2421-es angyalföldi sikerrel véget ért találkozó után a vendég osztrák csapat játékosai és vezetői még percekkel a lefújás után sem vonultak be az öltözőbe, a játéktérről provokálták a lelátón maradt  amúgy is Hypo-ellenes hangulatban levő  szurkolókat.

Az egyre idegesebb légkörben előbb csak verbálisan, illetve közismert nemzetközi jelzésekkel hergelték egymást a felek (Gunnar Prokop, a Hypo első embere a hátsó felét mutogatta, válaszul leköpték a südstadtiak főnökét), majd a nézőtéren tettlegességig fajult a nézeteltérés. Előbb Martin Matuschkowitz, a Hypo NÖ edzője tűnt fel a hazai hívek között, s egy műanyag flakonnal le is sújtott a leghangosabban hőbörgő drukerre (egy magyar NB II-es játékvezetőre), aki korábban már összeszólalkozott az osztrákok egyik alkalmazottjával. Matuschkowitz támadása nem múlt el következmények nélkül, többen is elégtételt akartak venni a magáról megfeledkezett szakemberen. Ekkor a Hypo több játékosa is a lelátóra mászott verekedni, különösen a román Spiridon és az ukrán Sinkarenko volt elemében. Végül komolyabb sérülések nélkül véget ért az ütközet.A Magyar Kézilabda-szövetség versenybizottságának elnöke, Katona Sándor az esettel kapcsolatban elmondta, hogy a Vasas rendezési hiányosságok miatt számíthat pénzbüntetésre (300 ezer forintig terjedhet a szankció), míg a Hypo NÖ verekedéseiben részt vevő kézilabdázóira és vezetőire eltiltás várhat. A kérdés csak az: a Hypo játékosaival szemben milyen hatékonysággal tud fellépni a magyar szövetség. Bár Katona úr bízik benne, hogy az osztrák szövetséggel kötött megállapodás alapján Hegyeshalomtól nyugatra is érvényesíteni lehet a Budapesten hozott fegyelmi határozatokat, ebben sokan kételkednek. Főként, mert a 2003–04-es bajnokság versenykiírásában szó sem esik a Hypo "vendégszerepléséről".
Egy eltiltás már született az ügyben, mint az MKSZ Játékvezetői Bizottságának vezetőjétől, Török Pétertől megtudtuk: a lelátón verekedésbe keveredő alsóbb osztályú sípmester karrierje véget ért. "Kiderült, hogy Papp László NB II-es játékvezető aktív részese volt a Vasas–Hypo mérkőzés után kirobbant botrányos jeleneteknek – kezdte Török Péter. – Emiatt a súlyos etikai és sportfegyelmi vétség miatt Papp László ténykedésére a jövőben semmilyen szintű eseményeken nem tartunk igényt."
Kedden este jelentkezett szerkesztőségünkben Papp László. "A sportnapilapon keresztül szeretnék elnézést kérni a Vasas játékosaitól és vezetőitől – mondta az eltiltott játékvezető. – Igyekszem jóvá tenni, ami történt, bár azt mindenképpen fontosnak tartom elmondani, hogy én nem ütöttem meg senkit. Ezzel együtt elismerem, hogy elvesztettem a fejemet, többek között azért, mert Gunnar Prokop és csapata régen vörös posztó a szememben, ezúttal is provokáltak, sőt edzőjük fejbe is vágott. Tudom, hogy ez nem mentség a történtekre."
2020.02.23 18:08:06

Kézilabda B. L.

A franciák a 45. percben néggyel mentek, az utolsó másodpercekben az egálért támadtak, de Kiss védett.

2020.02.23 15:10:55

Kézilabda H. D.

David Davis csapata az utolsó kör eredményeitől függetlenül biztosította a második helyét a csoportban.

2020.02.21 10:35:48

Kézilabda BACSKAI JÁNOS

Elek Gábor csapata túl sokat hibázott, a vereséggel biztosan lemondhat a BL-negyeddöntőbe jutásról.

2020.02.17 18:54:47

Kézilabda CSINTA SAMU

A kézilabdázás állócsillagát horrorsérülések hátráltatták – és a mieink ellen rendre remekel.

2020.02.19 14:39:20

Kézilabda T. D.

Juan Carlos Pastor csapata sok hibával, enerváltan játszott, így simán kikapott Németországban.