H. L., S. J.online 2003.11.20 21:57 Frissítve: 2011.05.07 00:03

Bozidar Jovic Zágrábban készül

A Fotex KCV-ből a nyáron Fiumébe, a horvát kikötővárosba igazoló Bozidar Jovic, a világbajnok válogatott beállósa a minap bírálta klubcsapata, az RK Zamet Rijeka vezetőségét, és noha úgy tűnt, a helyzet rendeződik, az egyesület vezérkara szerződést bontott a játékossal. Jovic legfőbb bűne az volt, hogy kijelentette, a csapat nagyon jól játszik ahhoz képest, hogy a vezetőség milyen keveset törődik vele (ezzel az elmaradt fizetésekre utalt). Ezután a klub igazgatója, Damir Bogdanovic levélben közölte a játékossal, hogy szerződést bontanak vele, s a közös megegyezés után Jovic elköszönt Fiumétől. Pero Bracanovic klubelnök elmondta, békésen váltak el, és Jovic előtt még jelentős pályafutás áll, valamint a Zametnak is fontos céljai vannak.Bozidar Jovic a Nemzeti Sportnak a múltról és a terveiről is beszélt.
"A legsúlyosabb probléma a klub pénzhiánya, illetve a felhalmozódott adóssága volt – mondta a világklasszis, aki idegenforgalmi vállalkozóként is megállja a helyét, s Pag városában sportcsarnokot és teniszpályákat épít. – Ugyanakkor a Zamet vezetői tisztességesek voltak velem, holott én nem értettem egyet azzal sem, hogy ők megelégednek a bajnokságban második hellyel. Jelenleg Zábrábban edzek, de szerződést még nem írtam alá. Lino Cervar mesterrel, aki a válogatottban is az edzőm, remekül megértem magam. A Bajnokok Ligájában akkor szerepelhetek, ha sikerül a szerződésemről megállapodnom a vezetőkkel. Erre talán már nem kell sokat várni. Azt hiszem, a BL-nyolcaddöntőben már pályára lépek.”
A Zamet edzője, Zlatko Saracevic, akivel Jovic többek között Veszprémben is együtt kézilabdázott, diplomatikus véleményt mondott.
"Ez az ügy már nem az én hatáskörömbe tartozik – állította –, de sajnálom, hogy ezúttal ilyen körülmények között kellett megválnunk egymástól. Kisebb válság után ismét talpra állt a csapatunk, és nem tudom, hogyan hat rá Jovic kiválása.”
A Zamet csapatkapitánya, Milan Uzelac hozzátette: "Nagyon sajnálom Jovic távozását, hiszen kiváló játékos és nagyon jó ember. Nem akarok belebocsátkozni abba, hogy a válás valódi okait mondták-e el a médiában, hiszen ez az ő ügyük.”
2019.07.13 21:43:32

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Valóban csupán karnyújtás a végtelen? Vagy a gyémánt még csiszolatlan, és pusztán a szerencsés napállásnak köszönhetően esett rá egyszer, talán egyetlenegyszer éppen úgy a fény, hogy teljes pompájában ragyogott?

2019.07.10 23:51:02

Kézilabda SIMON JÓZSEF

NS-VÉLEMÉNY. A célkereszt az én mellemen lesz.

2019.07.05 18:43:29

Kézilabda SIMON JÓZSEF

Nagy László vérbeli, társait magával ragadó csapatkapitány volt Veszprémben és a válogatottban.

2019.06.28 17:24:53

Kézilabda SIMON JÓZSEF

Mi volt az oka, hogy Nagy László Barcelonában „ragadt”, és vonakodott hazajönni?

2019.06.28 17:55:32

Kézilabda PAPP BÁLINT

Az egész idényben két döntetlenjük volt, de férfiasabb, gyorsabb játékkal a jövőben még jobbak lehetnek.