Munkatársunktólonline 2003.05.30 21:39 Frissítve: 2012.01.08 02:47

Kovács Péter: Szeged?

A férfi bajnoki és MK-ezüstérmes Pick-Szeged vezetői pénteken bejelentették: Dragan Djukics (41 éves) edző június 30-án lejáró szerződését nem hosszabbítják meg.

A szegedi Nikola Eklemovicsot (balra) és társait az ôsszel már Kovács Péter irányíthatja (Fotó: Árvai Károly)
A szegedi Nikola Eklemovicsot (balra) és társait az ôsszel már Kovács Péter irányíthatja (Fotó: Árvai Károly)
"Az elnökség döntésének hátterében az áll, hogy a mester ebben az évadban a jelentősen megerősített csapattal csak ugyanazt az eredményt tudta elérni, mint egy évvel korábban, vagyis a Pick-Szeged nem nyert aranyérmet a bajnokságban – mondta Kővári Árpád, a klub elnöke. – Az utódjáról várhatóan a jövő héten döntünk, két magyar edző a jelöltünk. A csapaton belüli esetleges változások attól függnek, hogy főszponzorunknak, a Picknek jövő júniustól mi a szándéka. Nekünk legalább ennyire előre kell gondolkodnunk, ugyanis a következő évad végén tizenhat játékosunk szerződése lejár, és a keret további alakításához tudnunk kell, milyen lehetőségeink lesznek, magyarán, mennyi pénz áll majd rendelkezésünkre.”A szerb edző a profik nyugalmával vette tudomásul a szegedi vezetők döntését. "Az első számú törvény, az elnöknek mindig igaza van – mondta Dragan Djukics a Nemzeti Sportnak. – Azt viszont hozzá kell fűznöm, nagyon jól éreztem magam Szegeden, és szívesen maradtam volna, hogy tovább haladjak a csapattal azon a – szerintem – jó úton, amelyen közös munkánk eredményeként eddig is figyelemre méltó eredményeket értünk el. Az utóbbi három évadban előbb harmadik helyet, majd két ezüstérmet szereztünk a bajnokságban. Ez ebben az idényben, úgy látszik, kevés volt. A Magyar Kupa-döntő elvesztését nem tartották olyan súlyos hibának, mint azt, hogy bajnoki címet nem szereztük meg. Csakhogy az évad elején nem volt arról szó, hogy minden körülmények között az aranyérmet várják el tőlünk, s ha nem nyerjük meg, akkor annak milyen következményei lehetnek. A gondjaink sokaságát már sokszor felsoroltam, és azt is elmondtam, hogy ezekhez képest együttesem derekasan megállta a helyét, a sok sérülés közepette ennél jobb eredményre csak nagy szerencsével lehetett volna képes. Az én elégedettségemnek viszon ebben a helyzetben kevés jelentősége van. Játékosaimnak, az engem támogató szegedi vezetőknek és a közönségnek is hálás vagyok, hogy ebben a remek városban és kitűnő klubban dolgozhattam. Június végéig még legjobb tudásom szerint elvégzem itt a dolgom, és közben gondoskodom a jövőmről. Még senki sem keresett konkrét ajánlattal, bár a helyi megyei lap megírta, hogy Szlovéniába hívnak szövetségi kapitánynak, a szerb sajtó szerint pedig a belgrádi Czrvena zvezda vár a válaszomra.

Szívesen edzősködnék magyar klubban, de külföldi ajánlatokat is el tudok képzelni. Hamarosan ezekre a kérdésekre is választ fogok találni.”
A Pick-Szeged lehetséges új edzője a zuhanyhíradó szerint Kovács Péter, a volt világválogatott átlövő, az 1986-ban vb-ezüstérmet nyerő válogatott kulcsjátékosa, az MKSZ minap lemondott szakmai igazgatója, a korosztályos vb-re készülő női juniorválogatott trénere. "Még nincs megállapodásom a Szegeddel – mondta lapunk kérdésére a 49 éves híresség, az Évszázad magyar kézilabdázója, aki a Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) edzőbizottságának nagy tekintélyű, németül és angolul beszélő tagja. – Az utóbbi hetekben több együttes, köztük a bajnoki ezüstérmes is megkeresett, de Szegeden még nem született döntés az új edző kérdésében.”
Szegedi hír, hogy a Közép-európai Férfiliga (MEHL) küzdelmeiben a befejező két fordulót nem rendezik meg, vagyis elmarad szombaton a horvát RK Zagreb, június 4-én pedig a macedón Pelister Bitola vendégjátéka. Dobozi Iván technikai vezető elmondta, a MEHL-vezérkar és a főszponzor UFA Media költségkímélő határozatának oka, hogy ezek a találkozók már nem befolyásolták volna a végeredményt, illetve kialakult a küzdelemsorozat négyes döntőjének (június 25–26., Zágráb) mezőnye és párosítása. Az elődöntőben: Sintelon Backa Palanka (szerb-montenegrói)–Partizan Beograd (szerb-montenegrói), RK Zagreb (horvát)–Pick-Szeged.

Németh Helga a Herz-FTC-vel tárgyal, Farkas József a Cornexi-Alcoa új edzője

A fehérvári Cornexi-Alcoa válogatott átlövője, Németh Helga még nem döntötte el, hol folytatja pályafutását, ám újabb kérője akadt, mégpedig a bajnoki ezüstérmes Herz-FTC. "Még korai bármiről is beszélni – mondta a játékos –, mert a Fradival ugyanolyan tárgyalási helyzetben vagyok, mint a többi, irántam érdeklődő klubbal.” A ferencvárosiak klubigazgatója, Maglódi Lajos annyit fűzött hozzá, hogy szerinte jó esélye van csapatának a világhírű balkezes csillag egyéves, vagy egy plusz egyéves szerződtetésére, de a klub a kétéves megállapodást is szívesen aláírná. "A legfontosabb kérdésekben nem volt közöttünk nézeteltérés, Németh András edző pedig a szakmai elképzeléseit ismertette kiszemeltünkkel” – mondta az igazgató. Maglódi közölte még: Lőwy Dóra Hypóba igazolásáról továbbra is tárgyalnak az osztrák csapat vezetőjével, Gunnar Prokoppal; Siti Eszter új dán csapata, a HC Köbenhavn már kérte az MKSZ-től az irányító játékengedélyét, de ehhez előbb meg kell egyeznie a Herz-FTC-vel a játékos áráról; az esztergomi Rábai Edina viszatér a Fradiba.
A Cornexi kispadjáról évad közben állt fel Zsiga Gyula edző, és a csapatot Pánczél Barabás vezette EHF-kupa-elődöntőbe, valamint bajnoki negyedik helyig, illetve dirigálja majd a Magyar Kupa június 9-én kezdődő végküzdelmeiben (a negyeddöntőben a Cornexi a házigazda Váccal mérkőzik). Júliustól viszont a Hódmezővásárhelyről érkező Farkas József irányítja az együttest. Mátay Balázs klubmenedzsertől megtudtuk, hogy az új edzővel kétéves szerződést kötöttek, és egyúttal megköszönték a jó munkát Pánczél Barabásnak, akire a továbbiakban mint a serdülő csapat edzőjére számítanak.
"Előrelépést várnak a csapattól és tőlem a klub vezetői a hazai és az európai küzdelemsorozatokban, de konkrét célokról egyelőre nem beszéltünk – mondta Farkas József. – A közös munkát július közepén kezdjük.
Farkas edző segítőjének a volt válogatott Szabó Edinát választotta, aki Franciaországból tér haza. A kétgyermekes édesanya (a sportpályafutását az idén a Tatabányában befejező, volt válogatott Borsos Attila felesége) a francia szövetségben és a válogatottak szövetségi kapitányai mellett évek óta szervezőként, menedzserként, szaktanácsadóként dolgozott.
2019.10.13 12:26:40

Kézilabda R. Gy.

46 gólt szerzett az ETO BL-csoportjának selejtezőből érkező ellenfele ellen.

2019.10.13 12:40:10

Kézilabda H. D.

Radivojevics 8, Bánhidi 11 góllal zárt • Carlos Pastor csapata 35–28-ra legyőzte az Aalborgot.

2019.10.13 13:02:56

Kézilabda T. D.

A Porto csak az elején vezetett – Petar Nenadics, Sterbik Árpád és Andreas Nilsson parádézott.

2019.10.13 12:26:40

Kézilabda B. Á.

Hiába vezetett már néggyel is a magyar csapat az első félidőben, nem volt reális esélye a győzelemre.

2019.10.05 13:44:57

Kézilabda B. L.

A Sävehof az első félidőben még többször vissza tudott kapaszkodni, a végére kinyílt az olló.