HIRDETÉS
Nemzetisport.hu online 2002.12.26 21:07 Frissítve: 2012.01.25 02:48

2002 legjobbja: Sterbik Árpád

Sterbik Árpád mind a világbajnoki bronzérmes jugoszláv válogatottban, mind a Fotex KC Veszprémben meghatározó egyéniség
Sterbik Árpád mind a világbajnoki bronzérmes jugoszláv válogatottban, mind a Fotex KC Veszprémben meghatározó egyéniség
A Fotex KCV férfi kézilabdacsapatának mindig legendás kapusai voltak. Az NB I-ben eddig eltöltött 22 és fél év alatt viszont csak egyszer választották az Év játékosának a veszprémiek kapusát. E büszke címet az MKSZ-től 1997-ben Szathmári János kapta, Éles Józseffel társbérletben. Most viszont Sterbik Árpádra voksoltak a szakemberek – és őt látta a legjobbnak a Nemzeti Sport is. A másfél éve a Vajdaságból érkezett hálóőr a tizenhetedik cerberusa a tizenegyszeres magyar bajnok együttesnek. " Óriási megtiszteltetés számomra, hogy másfél évnyi magyarországi szereplés után megszavazták nekem ezt a két elismerő címet – mondta a jugoszláv színekben vb-bronzérmet nyerő Sterbik Árpád. – Megvallom őszintén, hogy nem számítottam ennyi elismerésre, hiszen nagyon sok jó játékos szerepel a magyar bajnokságban és a klubcsapatomban is. Ráadásul a válogatott óriási küzdelemben kivívta a jogot a portugáliai világbajnokságon való szereplésre, ezért egyértelműnek tűnt, hogy a keretből választják a győztest. Abban, hogy elnyerhettem a megtisztelő címeket, a társaim nagyon sokat segítettek. Olyan mozgékony és erőszakos hatos védőfal játszik előttem, amit időnként még átlátni is nehéz, nem hogy átlőni. Ezért tudtunk az előző bajnokságban remekelni, és a BL-ben is a döntőig jutni.”
Névjegy

STERBIK ÁRPÁD

Született: 1979. november 20., Zenta (Vajdaság)
Nevelôegyesülete: Potisje Ada
Klubja: Fotex KC Veszprém
Edzôje: Zdravko Zovko
Kiemelkedô eredményei: 2x vb-3. (1999, 2001), olimpiai 4. (2000), Bajnokok Ligája 2. (2002), Challenge-kupa-gyôztes (2001), magyar bajnok (2002), MK-gyôztes (2002)
A szurkolók óriási kedvence időnként olyan bravúrsorozattal kápráztatta el az ellenfeleket, hogy azok megbabonázva, tehetetlenül és hitetlenül figyelték a veszprémi kapus szuperprodukcióit. Sterbik, ha kellett, lábbal felrúgott a pipába is, ha éppen ez kívántatott a lövés hárításához.
Két mérkőzést viszont feltétlen ki kell emelni a sorból.
Az előző BL-csoportmérkőzések egyikén a világbajnokokkal kiálló francia Chambery játékosai csak 13 gólt tudtak lőni neki hatvan perc alatt. A döntőbe jutásért játszott összecsapáson az akkori címvédő, a Pamplona ellen pedig hat büntetőt védett – Garraldáékat ezzel szinte az őrületbe kergette. De a sor folytatható. December közepén Magdeburgban a világ egyik legjobb balszélsőjének tartott Kretzschmar is visszafordult a ziccerhelyzetből, s inkább lepaszszolta a labdát. A BL- és Szuperkupa-győztes német csapat izlandi mestere pedig azt nyilatkozta, hogy attól a csapattól, amelyben a világ legjobb kapusa véd, nem szégyen kikapni, még hazai pályán sem.
"Igazán akkor lennék boldog, ha a Fotex lenne a világ legjobb csapata, vagyis megnyerné a BL-sorozatot – tervezgetett Sterbik Árpád. – Ez a trófea ugyanis még hiányzik a sportiroda díjakkal telezsúfolt serlegterméből. Amikor elfogadtam a veszprémiek ajánlatát, az a cél vezérelt, hogy egyszer megnyerjük a legrangosabb európai kupát. A tavasszal már majdnem sikerült, pedig először játszhatott BL-finálét a Veszprém. Nem sok hiányzott hozzá. Most mindenki úgy véli, hogy mi vagyunk a legesélyesebbek a BL megnyerésére. Ez valóban így van, de ez még nem jelent semmit. A januári világbajnokságról visszatérve kezdődik minden elölről. Újra össze kell gyúrni a csapatot. Megint formába kell lendülnünk, ráadásul február a hazai rangadók és a dán Kolding elleni BL-negyeddöntők hónapja lesz. Senkit sem szabad lebecsülni, mert az azonnal megbosszulja magát. A dánok remek együttest alkotnak, a Pamplona alig bírt velük a másik csoportban. S ne feledjük, a bajnokságban is hátrányban vagyunk. Még bármi megtörténhet. Megnyerhetünk mindent, de el is bukhatunk. S akkor már ki emlékezne az év játékosára?”
2019.01.14 15:05:57

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Koppenhága), RUSZNÁK GYÖRGY (közvetítés)

Nyolcvankilenc százalékos lövési hatékonyság, hatgólos győzelem a harmadik fordulóban.

2019.01.13 17:14:55

Kézilabda Nedelykov Tamás (Koppenhága), Rusznák György (közvetítés)

Az afrikaiaknak esélyt sem adtunk, már az első félidőben elhúztunk, majd tízgólos győzelem lett a vége.

2019.01.11 17:20:01

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Koppenhága, összefoglaló), MAROSI GERGELY (percről percre)

Félidőben még három gól volt az előny, de a végén a mieinknek kellett futniuk az eredmény után.

2019.01.10 23:22:04

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Az egyszeri, többszöri véletlenek sorozata törvényszerűséggé áll össze, és azt igazolja: mint majd' minden sportágnak, a kézilabdának is a legfontosabb testrésze a fej, szerve a szív.