HIRDETÉS
KIRÁLY FERENConline 2002.10.26 23:03 Frissítve: 2012.02.06 02:46

Fotex: hajszálnyira a sikertől

Tizenegy hónap leforgása alatt ötödször találkozott egymással szombaton a Fotex KC Veszprém és a Szuperkupát védő SC Magdeburg. A pénteki elődöntőben a veszprémiek a német Kiel (EHF-kupa-győztes), míg a magdeburgiak a spanyol Ciudad Real (KEK-győztes) ellen nyertek. Eddig kétszer diadalmaskodtak a veszprémiek, és kétszer a németek. Éleséket fűtötte a bizonyítási vágy, mert elégtételt akartak venni Kretzschmarékon a tavasszal elvesztett Bajnokok Ligája-döntő miatt.

Dzomba (képünkön) és Pérez a fináléban hétszer talált be a magdeburgi kapuba
Dzomba (képünkön) és Pérez a fináléban hétszer talált be a magdeburgi kapuba
Mindkét gárdában szép számmal vonultak fel sztárok: az egyik oldalon Kretzschmar, Perunicsics, Abati, Kulesov és Stefansson, míg a másikon Sterbik, Dzomba, Jovic, Éles, Pásztor, Csoknyai és Pérez – hogy csak néhányat említsünk a leghíresebbek közül.A veszprémiek Pérez góljával megszerezték a vezetést, majd Gál óriási helyzetben a kapusba dobta a labdát. A németek Abati két találatával fordítottak, s a Fotex már ekkor több labdát eladott. Kapkodtak a veszprémiek: Sterbik, majd Éles is pontatlanul passzolt, és a rutinos, minden hájjal megkent németek kihasználták vetélytársuk hibáit. A veszprémiek inkább átlövésből jeleskedtek, a szélsők kevés labdát kaptak, még szerencse, hogy Pérez jó formában volt. A találkozó első kiállítását Gál kapta a 14. percben, a németek pedig háromgólos előnyt harcoltak ki. A Fotexnek szerencséje sem volt, hiszen Éles egyik lövése a kapufáról pattant ki. A világválogatottat "megviselte” a kihagyott lehetőség, mert utána óriási ziccerben a kapust találta telibe.
Határozottabbnak tűnt a német csapat, és a sérült Perunicsics helyén játszó Tkaczyk a 19. percben már harmadik gólját szerezte. A BL-győztes nagyon figyelt Lazarovra, különösen azért, mert a pénteki elődöntőben a macedón válogatott nyolcszor talált be a Kiel kapujába. Az első félidő hajrájában Jovic harcolt ki büntetőt, amit honfitársa, Dzomba értékesített. A végére egy német büntető maradt, amit Abati belőtt. A veszprémiek az első félidőben nem védekeztek olyan meggyőzően, mint az elvárható lett volna (pedig Sterbik nem védett rosszul), a Magdeburg pedig jó százalékkal értékesítette a helyzeteit.
Éles bombagólja vezette be a második félidőt, Zovko edző pedig hadrendet módosított, hiszen a veszprémiek 5+1-et védekeztek ebben az időszakban. Ám Kulesovot ez sem zavarta meg (18–16). Felváltva estek a találatok, a németeknél különösen Abati, a francia világbajnok jeleskedett, ugyanakkor Pérez sem maradt el a francia szélső mellett (19–18). Gislason edző csapatában ekkor Stefansson villogott, egyre-másra lőtte a góljait.
A 39. percben egyenlítettek a veszprémiek. Érezte a bajt a Magdeburg edzője, ezért pályára küldte a sérüléséből felépült montenegrói Perunicsicset. Ám a hazai csapaton nem ő segített, hanem Abati. Később az izlandi hústorony, Sigurdsson terítette le Pérezt, ám a bírók csak szabaddobást adtak. Éles nem törődött a kis közjátékkal, hanem látványos találattal újra egyenlített. A hajrában Pásztor helyett Iváncsik is pályára lépett. A 48. percben Pérez adott Zsigmondnak labdát, aki betalált (23–24).
Nyolc perccel a vége előtt újra emberelőnyhöz jutott a Fotex, és 4+2-es védekezésre tért át, ám Wiegert Pásztor és Iváncsik között betört , és újra előnyhöz juttatta csapatát (22–23-ról öt perc alatt lett 27–25).
A vége előtt öt perccel a hangos német közönség elhallgatott, mert Perunicsics lövése célt tévesztett, az ellentámadásból pedig Díaz betalált, de ami még fontosabb, kiharcolt egy újabb kétperces magdeburgi büntetést. Ám Kulesov gólt szerzett, s mivel Csoknyai szabálytalankodott ellene, a veszprémi csapatkapitányt is kiállították.
Kétgólos magdeburgi vezetéssel kezdődött az 58. perc, és a németek rutinosan megtartották a labdát, a végén már csak egy gólt engedélyeztek a veszprémieknek. Akárcsak tavasszal a BL-fináléban, újra a Magdeburg örülhetett, s ráadásul 25 ezer eurót kapott a győzelemért. A Fotex játékosai, akik 15 ezer euróval gazdagodtak, letörten álltak az eredményhirdetésnél, ám aki látta a mérkőzést, az tanúsíthatja, hogy emelt fővel térhetnek haza a Szuperkupáról. Csupán egy gól, vagyis a pillanatnyi forma döntötte el, hogy a Magdeburg megvédte Szuperkupa-előséségét. A Fotex és a Magdeburg vetélkedése a Bajnokok Ligája-csoportküzdelmeiben folytatódik.

Mestermérleg
Alfred Gislason: – Akárcsak a BL-döntőben, most is gigászi küzdelemre késztetett bennünket a Fotex, s kis különbség döntött a javunkra. Ám szerintem megérdemelten nyertünk, mert a döntő pillanatokban kevesebbet hibáztunk. A Veszprém ezen a találkozón jobban játszott, mint a BL-döntő második, magdeburgi összecsapásán.
Zdravko Zovko: – Leginkább annak örülök, hogy együtt van a csapatunk, és felfelé ívelő formát mutat. Jól játszottunk, azonban egy-két játékosunk a mainál jobb teljesítményre képes. Apró mozzanatok döntöttek a Szuperkupáról. Nem szabad leeresztenünk, hiszen előttünk a következő nagy csata, szerdán bajnoki rangadót vívunk a Pick-Szeged otthonában.
2019.02.17 16:40:25

Kézilabda nemzetisport.hu

Az ukrán csapat 14–9-re is vezetett az első félidőben • Bánhidi lőtte az 5000. szegedi BL-gólt.

2019.02.16 17:16:14

Kézilabda nemzetisport.hu

A félidőben még ötgólos hátrányban lévő magyar csapat már a 2. helyen áll a csoportjában.

2019.02.12 22:45:02

Kézilabda SIMON JÓZSEF

NS-VÉLEMÉNY. Egyre inkább felülkerekednek az észérvek.

2019.02.12 22:42:52

Kézilabda CSINTA SAMU

ALAPVONAL.Ettől még szinte mindennap a fekete márványból készült síremlékhez vezet Petre Cozma útja, amelyet a Veszprém állíttatott egykori játékosa emlékére. …A Pipera temetőben valamennyi látogató előre köszön, aki nem ismeri személyesen, annak is ismerős valahonnan.

2019.02.10 14:15:18

Kézilabda nemzetisport.hu

A Flensburg kikapott Ukrajnában, így a Szeged a második helynél nem végezhet hátrébb.