HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI 2017.01.18 16:11 Frissítve: 2017.01.18 16:42

Tour de Hongrie: Szombathelyen rajtol, Budapesten zárul

Az elmúlt két esztendőhöz hasonlóan idén is Szombathelyről rajtol és Budapesten ér véget a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny.

HIRDETÉS

A viadal szerdai sajtótájékoztatóján Eisenkrammer Károly, a szervezőbizottság elnöke ismertette, hogy a hatnapos Tour de Hongrie-n rajt- vagy célállomás lesz Keszthely, Zalaegerszeg, Velence, Siófok, Paks, Cegléd, Karcag, Miskolc és Jászberény is.

Révész Máriusz kerékpározásért és az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos az eseményen többek között arról beszélt, hogy a kormányzat az idei évtől öt esztendőn át támogatja a verseny szervezésének költségvetését, sőt, a médiamegjelenés feltételeit is biztosítja.

„Szeretnénk megteremteni az ideális feltételeket az olyan kiváló versenyzőknek, mint Lovassy Krisztián vagy Szalontay Sándor” – jegyezte meg a politikus, aki azt is megemlítette, hogy a kormány céljai között szerepel az óbudai gázgyár területén egy fedett, 250 méteres velodrom felépítése 2021-ig.

Sárfalvi Péter, a nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár kitért rá, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közel megduplázta a tavalyi támogatását. Hozzátette, az egyik legfontosabb cél, hogy a Tour de Hongrie a későbbiekben megszerezze az első kategóriás minősítést a nemzetközi szövetségtől (UCI).

Válé Flórián, a Magyar Kerékpáros-szövetség elnökségi tagja szerint a körverseny a hazai kerékpársport piramisának csúcsa.

„A mi feladatunk az, hogy a csúcs alá minél szélesebb bázist teremtsünk. Emellett szeretnénk, hogy a jövőben minél több magyar indulóval találkozhassunk a viadalon” – mondta Válé, hozzátéve, hogy a kerékpársportban osztják a harmadik legtöbb érmet az olimpián az atlétika és úszás után, s bízik benne, a mieink néhány éven belül eljutnak oda, hogy nagy versenyeken is lehessen nekik szurkolni.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest főpolgármester-helyettese arra emlékeztetett, hogy az 1925-ös első Tour de Hongrie a fővárosból, a Gellért szálló elől indult.

„Az előttünk álló kilenc hónap sűrű időszak lesz, hiszen szeptemberben dönt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság a 2024-es nyári játékok helyszínéről. Ezért elképesztő nemzetközi figyelem irányul Magyarországra, a magyar sportéletre és Budapestre. A mi pályázatunk erőssége abban rejlik, hogy sportnemzet vagyunk, ebben segítenek a Tour de Hongrie-hoz hasonló viadalok” – fogalmazott.

Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Ügynökség fejlesztési vezérigazgató-helyettese hangsúlyozta, nem mindegy, hogy a külföldiek milyen Magyarország-képpel találkoznak.

„Azt a képet szeretnénk közvetíteni a világ felé, hogy Magyarország modern, korszerű, dinamikus, lendületes és jó hely, ahová érdemes ellátogatni. Az ilyen versenyekhez kapcsolódó promóció ezt tudja ösztönözni. A 2024-es budapesti olimpiai pályázat szempontjából fontos, hogy megmutassuk, tudunk
világszínvonalú versenyeket rendezni” – emelte ki a turisztikai ügynökség vezérigazgató-helyettese.

A közel 750 kilométeresre tervezett megméretés június 27-én rajtol és július 2-án ér véget, a nemzetközi szövetség (UCI) versenynaptárában pedig 2.2-es kategóriával szerepel, azaz a résztvevők világranglistapontokért is harcolhatnak majd.

 

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.05.16 12:13:21

Kerékpár nemzetisport.hu

A tavaly megjelent magazin után idén is előrukkolunk 148 oldal tömény kerékpározással.

2018.05.06 19:01:15
2017.10.21 10:31:28

Kerékpár TÓTH ANITA

Még nagyobb hangsúlyt fektetne a pályakerékpározásra és szeretne kijutni az olimpiára.

2017.09.14 00:08:31

Kerékpár IGLÓI NAGY ISTVÁN

NS-VÉLEMÉNY. Ebben az évben már csak elejtett szavakat lehet hallani Contador vélt vagy valóságos doppingügyeiről, nem elítélőleg, inkább csak a történeti hűség kedvéért. Ő a nép egyszerű gyermeke, a pintói kölyök, mai napig születési helyén él, példás a családi élete.

2017.08.18 12:56:59

Kerékpár nemzetisport.hu

Kattintson ide a verseny adatbankjának megtekintéséhez! Térkép és program egy helyen.

HIRDETÉS
HIRDETÉS