Tour de France: gyors eljárást várnak Froome ügyében

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.12.22. 14:19
Christian Prudhomme, a francia országúti kerékpáros-körverseny első embere azt reméli, hogy a nemzetközi szövetség (UCI) gyorsan lefolytatja majd az eljárást a címvédő Chris Froome doppingügyében.

A sportvezető egy televíziós interjúban jelezte: semmiképpen sem szeretnék, ha Froome júliusban úgy versenyezne náluk, hogy az ügye még folyamatban van. Prudhomme emlékeztetett Alberto Contador 2011-es Giro d'Italia-diadalára, melytől egy akkor még folyamatban lévő ügy lezárását követően megfosztották.

A 32 éves, négyszeres Tour-győztes Froome-ról múlt héten derült ki, hogy pozitív tesztet produkált az idei Vuelta a Espanán. A Spanyol körversenyen győztes kerekes szeptember 7-én adott mintájában az asztmás rohamok kezelésére és megelőzésére alkalmas szalbutamol magas szintjét, a megengedett érték kétszeresét mutatták ki.

Froome tagadta, hogy bármilyen szabályt megsértett volna, hiszen engedéllyel használja a készítményt, a Vueltán azonban elmondása szerint rosszabbodott az állapota, így csapata, a Sky orvosának javaslatára és engedélyével növelték a megszokott adagját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik