Kerékpár: visszatér a legjobb magyar sprinter, Rióra készül

Vágólapra másolva!
2015.09.04. 13:05
Júniusban házirendi vétséget követett el Szalontay Sándor, a legjobb magyar sprinter, akit ezért hazaküldtek a World Cycling Centerből (WCC), a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) svájci edzőközpontjából. Az egyeztetések sikeresnek bizonyultak, így Szalontay szeptember 1-jétől ismét a World Cycling Centerben (WCC), a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) svájci edzőközpontjában készülhet.

Szalontayt júniusban egy házirendi vétséget követően eltanácsolták a WCC-ből, azonban Polony Istvánnak, a magyar szövetség (MKSZ) elnökének és James Carrnak, az UCI nemzetközi igazgatójának egyeztetései eredményesnek bizonyultak, így a magyar kerekes visszatérhet a központba.
Polony Istvánnak, a magyar szövetség (MKSZ) elnökének és James Carrnak, az UCI nemzetközi igazgatójának egyeztetései eredményesnek bizonyultak, így a magyar kerekes visszatérhet a központba.

„A most következő edzési időszak két részből áll, az első rész december 24-ig tart, a második rész január 2-től március 31-ig terjed. Tartalmazza Szalontay Sándor teljes speciális felkészítését, a szükséges eszközöket, és minden feltételt ami ahhoz kell, hogy olimpiai kvótát szerezhessen – idézte az MKSZ pénteki közleménye Pataki Ibolyát, az MKSZ pálya szakágának vezetőjét. – A WCC már számtalan olimpikont és világelsőt készített fel, és ez a fejlemény nagyon jó lehetőség a magyar kerékpársportnak.”

Pataki Ibolya kifejtette, hogy a WCC edzőközpontban töltött korábbi időszak kimagasló előrelépést hozott a versenyző pályafutásában, mind technikai, mind fizikai téren hatalmasat fejlődött.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik