Kerékpár: Valter rövidített etapon megtartotta harmadik helyét

Vágólapra másolva!
2023.05.27. 19:05
null
Valter Attila őrzi harmadik helyét a norvég körversenyen (Fotó: Getty Images)
Valter Attila megtartotta összetettbeli harmadik helyét a norvég országúti kerékpáros körverseny első szakaszán. Dina Márton negyedikként ért célba a Tour de la Mirabelle háromnapos franciaországi országúti kerékpáros verseny szombati szakaszán.

 

A norvég körverseny eredetileg 206 kilométeresre tervezett etapját az időjárási körülmények miatt 85.2 kilométeresre rövidítették. A Roldal és Hovden közötti távon a Jumbo-Visma – pénteki prológon harmadik helyet szerző – 24 éves magyar bajnok bringása 27 kilométerrel a cél előtt megpróbálta szétszakítani a sort, ám végül mezőnyhajrá döntött. Valter a szakaszgyőztes holland Mike Teunissennel azonos idővel a 23. helyen ért célba, ezzel megtartotta harmadik helyét az összetettben. Hátránya – a procyclingstats szakportál alapján – változatlanul húsz másodperc a magyar körversenyen másodikként záró brit Ben Tulett (Ineos Grenadiers) mögött.

A négynapos verseny vasárnap a Valle és Stavanger közötti 165.7 kilométeres távval folytatódik.

A Tour de la Mirabelle második napján a Saint-Amarin és Corcieux közötti 158.5 kilométeres táv várt a mezőnyre, az ATT Investments 27 éves magyar bringása egy 16 fős csoportban ért célba a procyclingstats szakportál alapján. Az összetettben a tizedik helyen áll Dina, azonos idővel az éllovas belga Jonas Geensszel.

A mezőny másik magyarja, Kusztor Péter (Novo Nordisk) a 72. helyen ért célba, összetettben is ezt a pozíciót foglalja el.

A verseny vasárnap a Tomblaine és Damelevieres közötti 178.3 kilométeres szakasszal zárul.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik