Kerékpár: Quintana befejezheti pályafutását – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2023.01.25. 07:40
null
Quintana szerdán búcsút inthet a profi bringáséletnek (Fotó: AFP)
Sajtóértesülések szerint a szerdára szervezett sajtótájékoztatón a kétszeres Grand Tour-bajnok kolumbiai Nairo Quintana bejelenti sikeres pályafutása végét.

Tizennégy év után befejezi a Giro d’Italia- és Vuelta a Espana-győztes kerékpáros, Nairo Quintana – szerdai bejelentést feltételez több kolumbiai sajtóorgánum.

A 32 éves bringás elmúlt éve nem volt botránymentes: tramadolhasználat (szintetikus fájdalomcsillapító) miatt a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) utólag törölte a tavalyi Tour de France-eredményét, annak ellenére, hogy a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) szerint a szer használata egészségügyi, nem pedig teljesítményfokozó célú volt.

Quintana aztán októberben bejelentette, nem marad akkori csapatánál, az Arkéa-Samsicnál, annak ellenére, hogy augusztusban még hároméves szerződéshosszabbítás lehetőségét lebegtette.

Csapatot azóta sem talált, és mivel ragaszkodott hozzá, hogy world tour istállóhoz írjon alá, minden bizonnyal ennek meghiúsulása vezetett a döntéséhez. Szerződtetésének általános elutasítása mögött az is állhat, hogy a legtöbb együttes tagja a Mozgalom a Hiteles Kerékpározásért nevű szervezetnek, amely zéró toleranciát hirdet a doppinggal szemben.

Ha valóban ez az oka annak, hogy nem lelt csapatra, nagyszerű pályafutás keserű vége lenne ez, amit olyan doppingeset árnyékolt be, amelyben a használt szer közvetlenül nem is befolyásolja a kerékpáros-teljesítményt.

A kolumbiai pályafutásának java részét a Movistar versenyzőjeként töltötte (2012–2019), akkor az említett háromheteseken kívül nyert Katalán és Baszk körversenyt is, sőt három Tour de France-szakaszgyőzelmet is jegyzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik