Kerékpár: jövőre Valter Attilára a nagy csapatában számít a CCC

Vágólapra másolva!
2019.11.25. 21:22
Peák Barnabás után Valter Attila is World Tour-istállóban szerepelhet az országúti kerékpárosok 2020-as idényében, mivel a CCC felhívta a nagy csapatához.

A lengyel székhelyű együttes honlapjának hétfői bejelentése azt is jelenti, hogy a 21 éves kerekes a többi kiemelt viadalhoz hasonlóan akár a Giro d'Italián is rajthoz állhat, amelynek első három szakaszát Magyarországon rendezik jövőre.

„Valter Attilában óriási potenciál van, ezért megkapja a lehetőséget a CCC nagy csapatában, ahol tovább fejlődhet. Fiatal kora és tapasztalatlansága ellenére már megmutatta képességeit az U23-as korosztályban, így hisszük, hogy nagy karrier előtt áll” – fogalmazott a magyar versenyzőről Jim Ochowicz csapatvezető, aki azt reméli, a döntéssel felgyorsítják a fejlődését.

A sportvezető elmondta, kiváltképpen örülnek annak, hogy magyar sportolót is soraiban tudhat az alakulat egy olyan különleges évben, mint amikor az olaszországi háromhetes viadal éppen Magyarországon veszi majd kezdetét.

„Természetesen az álmom vált valóra. Mindössze egyetlen szezon után a legnagyobbakhoz kerülni felettébb boldoggá és motiválttá tesz, mert azt jelenti, gyorsan megtettem a szükséges lépést a fejlődésemben” – mondta Valter, aki kiemelte: olyan versenyzőktől tanulhat csapattársként, mint az olimpiai bajnok belga Greg Van Avermaet, a tavaly Európa-bajnok, idén pedig világbajnoki ezüstérmes olasz Matteo Trentin, vagy éppen az orosz Ilnur Zakarin, aki 2017-ben harmadik lett a Vuelta a Espanán.

Valter idén azzal hívta fel magára a figyelmet a CCC Developmentnél, hogy a fiatalok Tourján, a Tour de l'Avenir elnevezésű viadalon szakaszt nyert, míg a fiatalok egynapos Lombardiai körversenyén negyedik lett.

Amíg az elmúlt nyolc esztendőben egyetlen magyar sem tekert a legmagasabb szinten, addig jövőre Valter a CCC, Peák pedig a Mitchelton-Scott kerekese lesz. Ezelőtt Szeghalmi Bálint 2011-ben a Lampre színeiben szerepelt a legjobbak között.

A jövő évi, 103. Giro d'Italia első három szakaszát rendezik Magyarországon május 9. és 11. között, mielőtt Olaszországban folytatja útját a mezőny. Az első etap egy 8.6 kilométeres budapesti időfutam lesz, majd Budapest–Győr és Székesfehérvár–Nagykanizsa szakaszokra kerül sor. Hazánkat korábban még egyik nagy háromhetes verseny sem érintette.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik