Kerékpár: Didi Senft, az ördög visszavonult

Vágólapra másolva!
2014.11.10. 12:50
null
Didi Senft, az ördög maga (Forrás: Twitter)
Visszavonul a világ egyik, ha nem a legismertebb szurkolója, Didi Senft. Az ördögjelmezbe bújt vasvillás bácsi egészségi állapota és a csökkenő szponzori bevételek miatt döntött a visszavonulás mellett.

A kerékpárversenyek maskarás ördöge bejelentette, visszavonul az aktív szurkolástól, miután a versenyeket övező doppingbotrányok miatt a sportág egyre kevesebb alkalommal kerül képernyőre, így már ő sem tűnik fel olyan sokszor a közvetítések során, ami esetében a szponzori pénzek csökkenésével jár. Emellett megromlott egészségi állapota is nagyban befolyásolta döntésében.

Gyakran a kerékpárosok mellett futott (Forrás: Twitter)
Gyakran a kerékpárosok mellett futott (Forrás: Twitter)

A 62 éves német fanatikus rajongó először 1993-ban tűnt fel a Tour de France-on, és az évek során az úgynevezett Grand Tourok (Giro d’Italia, Tour de France, Vuelta a Espana) – valamint a labdarúgó-világ- és Európa-bajnokságok – rendszeres ördögjelmezes látogatójává és ikonikus alakjává vált. Ahol megjelent, aszfaltra festett vasvilla jelezte jöttét. A vasvillával a kezében ugráló és a kerékpárosok mellett futó férfi gyakran többször tűnt fel a képernyőn, mint a versenyzők, nem csoda, hogy a szponzorok fantáziát láttak benne.

Aszfaltra festett villa jelezte jöttét (Forrás: Twitter)
Aszfaltra festett villa jelezte jöttét (Forrás: Twitter)

Rajongása a kétkerekű sportág iránt nem csak a szurkolásban merült ki, életes során több mint 100 kerékpárt tervezett, eggyel még a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült mint a világ legnagyobb kerékpárjának megalkotója.

Guiness-rekord: a világ legnagyobb kerékpárja (Forrás: Twitter)
Guiness-rekord: a világ legnagyobb kerékpárja (Forrás: Twitter)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik